babeczki z masa - 3968 przepisów (strona:41/265)

BABECZKI KAKAOWE Z KOSTKĄ CZEKOLADY 205

jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki. W drugiej misce wymieszać całe jajka ze śmietaną i rozpuszczonym wcześniej i przestudzonym masłem. Do płynnej masy dodać suche składniki i wszystko wymieszać.  Do foremki do pieczenia babeczek ułożyć papilotki. Do każdej wylać ciasto na 3/4 wysokości foremki. Do każdej babeczki na wierzchu ułożyć po kostce czekolady. Piec w piekarniku nagrzanym

Zrób to smacznie
Babeczki leśny mech 170

Jajka zmiksować z cukrem, stopniowo dodawać olej cały czas miksując. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Dodać rozmrożony i odsączony szpinak, dokładnie wymieszać. Masę zmiksować pod koniec za pomocą blendera, by uzyskać głębszy kolor babeczek. Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami i rozdzielić między nie ciasto. Piec w temperaturze 180*C przez ok. 30 minut. Ostudzić i ściąć góry

Malinowo w kuchni
Babeczki słonecznik/ Sunflower Cupcakes with butter cream 246

wycięciem w kształcie litery V, oraz tylka do płatków z podłużnym wycięciem wszerz delikatnie skośnym np nr 104; papilotki foremki do babeczek Przygotowanie: Babeczki: 1. Do misy włożyć wszystkie składniki i dokładnie wymieszać 2. Masę nałożyć do wyłożonych papilotkami foremek Piec: 20-25 minut w temperaturze 180 stopni Krem: 1. Zmiksować wszystkie składniki na miękką, gładką masę 2. Dodać barwniki

KreatywnePiny
Muffinki matcha – wegańskie i bezglutenowe 223

wegańskiej białej czekolady, wydaje się więc, że będzie bardzo słodka. Jednak bardzo dobrze komponuje się ze smakiem zielonej herbaty nie przytłaczając jej delikatnego orientalnego aromatu.  Składniki na 12 babeczek: 250 g mąki jaglanej 70 g mąki ryżowej 40 g skrobi kukurydzianej  1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) 2 łyżeczki sproszkowanej herbaty matcha 300 ml roślinnego mleka(...)miseczki i rozpuść w kąpieli wodnej. Lekko przestudź, dodaj do niej cukier puder oraz mleko i dokładnie zamieszaj, aż powstanie jednolita, biała, dość gęsta masa. Za pomocą łyżeczki dekoruj polewą wierzch każdej babeczki i posyp posiekanymi pistacjami. Smacznego

Roślinna - blog wegański
Świąteczne pralinki zajączki 205

gości i podać je w zupełnie nowy sposób. Lub jeśli zawsze na Święta pieczecie mazurki i chcielibyście smacznie wykorzystać skrawki biszkoptu.Składniki na proste babeczki wanilioweSkładniki na lukierDo ozdoby:różowe i białe cukrowe koralikiczarna masa cukrowapianki (małe lub standardowe w zależności od wielkości zajączków, ja wykorzystałam pianki mini)różowa posypka cukrowa (zobacz jak ją zrobić)Babeczki przygotowujemy według przepisu.Ciasto kruszymy(...)zamrażarki pralinki nabijamy na patyczki do szaszłyków, żeby łatwiej było je dokładnie zanurzyć w lukrze. Zanim lukier zastygnie przyczepiamy piankowe uszy, nosy i ogonki z koralików i oczy z masy cukrowej. Zostawiamy do wyschnięcia około 1 godziny.Po wyschnięciu wyciągamy patyczki i przekładamy pralinki do papierowych papilotek lub na talerzSmacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
Czekoladowe Babeczki z Płatkami Śniadaniowymi Lubella 163

aksamitnym kremem czekoladowym i chrupiącymi płatkami śniadaniowymi o różnych smakach to kolorowe i uroczo prezentujące się mini wypieki idealne dla dzieci . Spody babeczek są delikatne w smaku, puszyste, wilgotne, aromatyczne i rozpływają się w ustach. Masa na bazie kremówki i czekolady o bardzo kremowej, aksamitnej konsystencji idealnie komponuje się z cało ścią tworząc przepyszne babeczki, któr ym nie sposób się

Słodka Strona
Nakrapiane babeczki (jajeczka) 249

Święta Wielkanocne. Bardzo jej smakowały, a kształt babeczek wywołał na jej twarzy wielki uśmiech. Takie babeczki możecie przygotować również w innych, bardziej tradycyjnych kształtach.  Nakrapiane babeczki (jajeczka) Nakrapiane babeczki (jajeczka) 2016-05-13 20:55:49 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)całość dokładnie mieszamy do połączenia składników i uzyskania jednolitej masy. Do masy dodajemy płatki czekoladowe, mieszamy. Na koniec wsypujemy obtoczone w mące rodzynki, lekko mieszamy. Masę wylewamy do dwóch foremek w kształcie jajka. Babeczki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (na środkowy poziom). Pieczemy do tzw. suchego patyczka około 20-25 minut. Jeśli używamy innej formy (np. małej keksówki

Słodkie okruszki
Krem dla wytrwałych i kuchenne czary 188

się kuchenne czary i masa nabiera konsystencji kremu idealnego. No bajka! Jeśli więc wybieracie się na siłownię - odpuśćcie sobie. Lepiej zróbcie krem!Na zdjęciach nie za dobrze widać kontrast między kremem białym a różowym - zabarwiłam go bowiem tylko odrobinę (nauczona doświadczeniem). C. stwierdził, że następnym razem mam zrobić biało-czerwone - co o tym myślicie...?Żeby babeczkom dodać charakteru, wydrążyłam środek(...)kawałeczku dodawać masło, cały czas miksując. W pewnym momencie masa będzie wygląać na zważoną - ubijać dalej, aż osiągnie konsystencję kremu. Dodać ekstrakt, zmiksować. Podzielić masę na pół, do jednej części dodać barwnik, wymieszać.Z ostudzonych babeczek wydrążyć środek uważając, żeby nie naruszyć spodów. Wypełnić curdem. Wierzch udekorować kremem i serduszkami.Przechowywać w lodówce.Wyjąć z lodówki około 30 minut przed

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babeczki piernikowe z miodem i kremem czekoladowym 347

waniliowym lub dodać 1 łyżeczkę startej skórki pomarańczowej lub dodać cynamonu i przypraw korzennych) Dodatkowo: biała posypka cukrowa Babeczki: 1. Do rondelka z grubym dnem włożyć masło, czekoladę, miód, wsypać kakao, podgrzewać mieszając, aż składniki się roztopią i połączą w jednolitą masę. Zdjąć z ognia i masę odstawić do ostygnięcia na około 5-10 minut. 2. Mąkę przesiać i wymieszać(...)pudrem, ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty. Dodać aromaty (lub skórkę pomarańczową lub przyprawy korzenne) i masę czekoladową, dokładnie wymieszać. 8. Gotowy krem przełożyć do foliowego woreczka z końcówką Wilton M1 i ozdobić nim wierzch babeczek, posypać posypką cukrową lub dowolnie udekorować. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Babeczki z czerwonej fasoli | bezglutenowe | niskokaloryczne 262

białko 5 g kakao naturalnego 50 g mieszanki studenckiej/bakalii/orzechów (u mnie nerkowce i żurawina) Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz orzechów zblenderować. Dosypać bakalie. Przełożyć masę do papierowych foremek, piec ok. 20-25 minut.  Jedna babeczka ma ok. 66 kcal a w tym: 3g białka 2g tłuszczów 8g węglowodanów 2,1 g błonnika

Czarnawisienka
MUFFINKI „LEŚNY MECH” Z KREMEM ŚMIETANOWYM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 239

śmietana 36% – 400 ml * mascarpone – 100 g * biała czekolada – 100 g * cukier puder – 1 łyżka * żelatyna – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BABECZKI: Umyty szpinak miksujemy z olejem Kujawskim na gładką masę. Jajka ubijamy z cukrami na puch, a następnie zmniejszamy obroty i dodajemy sok z cytryny i masę szpinakową. Nie przerywając miksowania wsypujemy mąkę przesianą(...)proszkiem do pieczenia i solą – miksujemy kilkanaście sekund – tylko do połączenia składników. Wylewamy porcjami do formy na muffiny wyłożonej papilotkami – masa ma sięgać 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 20 minut ( do suchego patyczka ). Studzimy na kratce. KREM: Żelatynę rozrabiamy w 2 łyżkach wrzątku, studzimy. Śmietanę kremówkę ( zimną! ) ubijamy z mascarpone na puch

Ostra na Słodko
Cupcakes potrójnie kokosowe ala pinacolada na Halloween 207

coraz bardziej popularne w naszym kraju, w sklepach można znaleźć mnóstwo przebrań, dekoracji , produktów spożywczych itp. z nim związanych. Mnie również udzielił się nastrój Halloweenowy.Postanowiłam wykonać babeczki, które chyba są najwdzięczniejszym wypiekiem, jeśli chodzi o zdobienie. Moje nie są może idealne, ponieważ zdolności plastycznych niestety u mnie brak… ale chyba nie jest tak źleJ Zapraszam również(...)budyniu i dopełniamy papilotkę ciastem, tak aby przykryło budyń. Pieczemy 20-25  minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Gotowe babeczki studzimy. W międzyczasie przygotowujemy krem. Masło ubijamy na puch, następnie dodajemy cukier i dalej miksujemy do powstanie gładkiej masy. Dodajemy po łyżce serka mascarpone, cały czas miksując. Na końcu dodajemy wiórki, aromat oraz barwnik. Wszystko dokładnie miksujemy. Ostudzone babeczki

Mania Gotowania
Babeczki Kogel - Mogel 252

Któż z nas nie jadł jajka ucieranego z cukrem na pulchną masę, albo nie wyjadał z miski ciasta na biszkopt. To proste połączenie zaledwie dwóch składników zwane koglem-moglem zaczarowałam w formie babeczek. Powstał pyszny, dziecinnie prosty deser o smaku dzieciństwa. 1/3 kostki masła 2 jajka 5 łyżeczek cukru 1 mały cukier waniliowy 3 łyżeczki żelatyny ciastka typu: biszkopty(...)powoli wlać rozpuszczone masło (może być ciepłe), ciągle ubijając wlać rozpuszczoną żelatynę i również dokładnie ubić, ale nie za długo aby masa nie upadła. Gotową wlać do silikonowych foremek i wstawić do lodówki do stężenia. Gotowe babeczki wyjąć z foremek ułożyć na ciastkach i przybrać owocami. Foremki przed wyjęciem babeczek można na kilka sekund zanurzyć we wrzątku aby lepiej

Jadło i czytadło
Babeczki orzechowe - czyli Matki Polki łączcie się!!! 206

suchych i stworzyła coś w rodzaju kruszonki - i ja tak też postąpiłam :) Babeczki orzechowe.Składniki: 2 szklanki mąki;1/2 szklanki cukru;2 łyżeczki proszku do pieczenia;1 łyżeczka sody;1/2 szklanki oleju;1 szklanka mleka;1 jajko;5 łyżeczek masła orzechowego;Do dekoracji:pół puszki masy krówkowej o smaku orzechowym;pół szklanki drobno posiekanych orzechów (u mnie: włoskie i ziemne(...)Mokre składniki mieszamy w osobnym naczyniu. Łączymy ręcznie suche i mokre. Oczywiście robimy to niezbyt dokładnie. Wykładamy ciasto do foremek wyłożonych papiolotkami. Pieczemy babeczki w 160 stopniach przez około 25 min.Gdy przestygną możemy przystroić je masą krówkową i posiekanymi orzechami.Smacznego

Miksturownik
Babeczki z ciasta francuskiego z łososiem 389

rozkaładam na tyle babeczek ile mam czyli zwykle ok 12 – mam małe foremki), posypujemy go najlepiej świeżo zmielonym pieprzem i zalewam masą jajeczną do ok 3/4 wysokości foremki. Rogi ciasta składamy razem i sklejamy zamykając babeczkę. Wstawiamy do piekarnika na 180 C na ok 25-30 min – do zrumienienia. Na pewno bedą pyszne! Wariacje: Możecie zamiast wędzonego łososia

Kulinarna Patilogia
Orzechowe babeczki z karmelem i bezą 177

piękne, delikatne, subtelne....i pyszne:) Babeczki, które zostały moim logo:). Spójrzcie na przepis na te małe cudeńka:) Składniki na ciasto; 2 szklanki mąki  2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 12 dag margaryny 8 dag masła Margarynę i masło posiekać z mąką. Dodać cukier puder i żółtka. Zagnieść szybko ciasto i schłodzić w lodówce przez ok.30 min. Następnie rozwałkować(...)orzechów włoskich skworcu.com.pl2 łyżki masła3 łyżki cukru kryształu3 łyżki mioduMasło, miód i cukier roztopić, dodać orzechy i smażyć na wolnym ogniu do czasu zgęstnienia masy. Gotowy karmel delikatnie nakładać na wysuszoną bezę upieczonej babeczki. źródło,,ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka