Czekoladowe babeczki z kremem jagodowym 251piecu możemy wykorzystać na zrobienie kremu. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę. Dodajemy po łyżce przestudzony budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dokładamy jagody i miksujemy.Ostrym nożem wycinamy otwory w przestudzonych babeczkach. Do każdego wkładamy po łyżce Nutelli i sypiemy świeże jagody.Krem przekładamy do szprycy z dużym otworem i wyciskamy na babeczki, tak, żeby przykryć czekoladę
Ciastkozercy
Babeczki Monte z kremem orzechowo-śmietankowym 146śmietany kremówki 36% 150 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru * PRZYGOTOWANIE Babeczki Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i podziel na dwie porcje po 1,5 szklanki. Masło utrzyj na biały puch, następnie zacznij dodawać cukier, dalej ucierając. Wbij kolejno jajka, nie przerywając miksowania. Masę podziel na 2 równe porcje. Do jednej porcji utartego masła dodaj śmietankową (białą) część deseru(...)Krem orzechowy Masło utrzyj mikserem do białości, dodaj cukier puder i ponownie utrzyj. Następnie dodaj Nutellę oraz kakao i zmiksuj do połączenia. Masę nałóż do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki i ozdób kremem wystudzone babeczki. Krem śmietankowy Zimną kremówkę ubij na sztywno, następnie dodaj cukier puder i połącz ze śmietaną. Zacznij dodawać po łyżce mascarpone, nieprzerywając miksowania
Food Square
Babeczki z makiem 179Bardzo często podczas przygotowań do świąt zostaje trochę masy makowej. Z powodzeniem można upiec wtedy takie muffinki. Będą nie tylko cieszyły oko ale i podniebienia największych smakoszy. Nie znam nikogo kto by nie lubił tych słodkich babeczek. Wam też polecam :) Ciasto: 2 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku(...)pieczenia 4 łyżki domowego cukru waniliowego 1 jajko 1 szkl mleka 1/2 szkl oleju szczypta soli ok 300 g masy makowej z bakaliami Lukier: 1,5 szkl cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny kandyzowana skórka pomarańczowa do dekoracji Babeczki: W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Połączyć wszystko razem łyżką, niezbyt dokładnie. Łyżką nakładać ciasto do foremek
Smakołyki Asi
Potwory i spółka - deser 146fioletowy 100ml śmietany 30% niebieska galaretka posypka ( u mnie kuleczki Dr Oetker) Sposób przygotowania: W słoiczkach z grubego szkła (ja użyłam firmy WECK ) pieczemy babeczki przygotowane wg. przepisu ( Masło z cukrem ucieramy na puszysta masę, dodajemy stopniowo jajka, ekstrakt, mąkę z proszkiem i mleko- dokładnie miksujemy. 3/4 ciasta barwimy na niebieski kolor, 1/4 na fioletowy i mieszamy(...)temperaturze 180 stopni). Następnie studzimy babeczki i wyjmujemy je ze słoików łyżeczką. Kruszymy ciasto i z powrotem przekładamy do słoiczków, w których będziemy serwować nasz deser. Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody ( z przepisu z opakowania). Gdy będzie lekko tężeć ubijamy ją na najwyższych obrotach na puszysta piankę, dodajemy schłodzoną śmietanę i miksujemy aż masa będzie puszysta. Krem przekładamy na nasze
Wielki apetyt
KAWOWE MINI DESERKI 210babeczek potrzebujemy formę do pieczenia muffinków (12 sztuk) Każdy otwór w foremce trzeba wyłożyć folią spożywczą (mamy pewność, że babeczki bez problemu wyjdą) Herbatniki mielimy, masło rozpuszczamy razem z kawą i studzimy. Mieszamy z ciastkami. Naszą herbatnikową masę wkładamy do naszych foremek i dobrze ugniatamy. Dajemy tyle żeby zakryć dno (1 cm). Z pozostałej masy(...)Następnie podgrzewamy, w celu rozpuszczenia żelatyny. Odstawiamy do ostudzenia. Jogurt ubijamy razem z cukrem pudrem, dodajemy zimną masę z żelatyną. Chwilę miksujemy i wylewamy na ciasteczkowy spód, po równo. Odstawiamy do schłodzenia. POLEWA: Czekoladę, kawę i olej rozpuszczamy na parze. Każdą babeczkę polewamy po wierzchu. Schładzamy przynajmniej 2 godziny. DEKORACJA: Babeczki delikatnie wyciągamy z formy, i układamy na talerzu
Pani na deser
Babeczki czekoladowe na słodki Dzień Dziecka 197dołu. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, następnie nie przerywając miksowania dodajemy cukier waniliowy oraz po 1 łyżce serka mascarpone. Gotowe foremki czekoladowe napełniamy masą śmietanową w środek wkładamy mus truskawkowy,wierzch babeczki posypujemy startą czekoladą
Bon appetit mon amie
Pomarańczowe muffinki z krówką 306mieszamy całość łyżką tylko do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy około 1 łyżki masy, następnie pół krówki i resztę masy. Masa powinna sięgać do około 3/4 wysokości babeczek. Muffinki pieczemy na środkowym poziomie piekarnika nagrzanego do 200 stopni (grzanie dół). Po przestudzeniu muffinki oprószamy cukrem pudrem. Smacznego
Słodkie okruszki
Babeczki z masą śmietanowo - truskawkową 166temp 180st Śmietanę ubić z cukrem na sztywno. Truskawki oczyścić, zmiksować je blenderem i przetrzeć przez sito, dodać do śmietany. Razem chwile zmiksować, przełożyć masę do rękawa cukierniczego i dekorować zimne babeczki
Camilla w kuchni
Czekoladowe cupcakes z agrestem i kremem maślanym 224nadmiaru cukru. Babeczki: 1,5 szklanki mąki pół kostki masła 2 tabliczki czekolady 1/4 szklanki mleka 1 jajko łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli agrest w czekoladzie Krem maślany: szklanka masła szklanka cukru pudru laska wanilii zielony barwnik Masło rozpuszczamy na wolnym ogniu z czekoladą i odrobiną mleka. Czekamy chwilę jak masa ostygnie i dodajemy pozostałe składniki(...)się połączą zmniejszamy prędkość i miksujemy jeszcze 10 minut, żeby masa miała jednolitą konsystencję bez wyczuwalnych kryształków cukru. Pod koniec dodajemy kilka kropli barwnika. Masę wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Babeczki dekorujemy dopiero wtedy, kiedy ostygną. Krem maślany można nałożyć łyżeczką lub przy pomocy rękawa cukierniczego. Skoro ma być na bogatości, posypujemy jeszcze kolorowymi kuleczkami, jeśli
sama złodycz
Czerwone babeczki 204cukrem. Trochę to potrwa, ale masa ma być gładka i puszysta. Następnie dodawać jajka, jedno po drugim. Dodać do masy suche składniki, ekstrakt rumowy i wymieszać na małych obrotach. Na koniec dodać posiekaną czekoladę i wymieszać drewnianą szpatułką. Blachę na babeczki wyłożyć papilotkami, ciasto wyłożyć do 3/4 wysokości. Piec ok 22 minuty w temperaturze 170 stopni. Po czasie wyjąć(...)kolor) Masło z cukrem utrzeć do otrzymania puszystej masy. Stopniowo dodawać serek kremowy, cały czas miksując. na koniec dodać barwnik. Włożyć masę do lodówki na co najmniej godzinę Krem nałożyć do rękawa z ozdobna końcówką. Udekorować wystudzone babeczki. Posypki można dobrać samemu. Przechowywać w lodówce. Smacznego
Panda i jej świat
Śmietankowo-wiśniowe babeczki 207drugiej misce mieszamy mleko, jajko i olej. Łączymy obie miski, mieszamy. Na koniec dodajemy kandyzowaną skórkę cytrony, krótko mieszamy. Blachę na muffinki wykładamy papilotkami. Nakładamy masę do 3/4 wysokości papilotki, następnie do każdej babeczki nakładamy po 1 łyżeczce Naturalnie owocowe z wiśnią. Babeczki pieczemy około 20 minut (do tzw. suchego patyczka) w nagrzanym do 180 stopni piekarniku na środkowym poziomie
Słodkie okruszki
Babeczki pomarańczowe 206zagłębienia formy na babeczki, wkładamy papilotki [ jak nie macie papilotek, wysmarujcie zagłębienia blaszki margaryną i wstawcie na troche do lodówki ]. Jeżeli jesteście szczęśliwymi posiadaczami silikonowych foremek- nie potrzebujecie ani margaryny, ani papilotek. Przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Jajka, jogurt, olej i cukier ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia- miksujemy do momentu, aż nie bedzie(...)puder, sok wyciśnięty z pomarańczy oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy wszystko z serkiem za pomocą łyżki- następnie ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. Do gotowego kremu dodajemy startą pomarańczową skórkę i delikatnie- ręcznie mieszamy. DEKORUJEMY BABECZKI: Za pomocą rękawa do zdobienia tortów, nakładamy na babeczki krem. Następnie posypujemy babeczki startą skórką pomarańczową… … i pyszne babeczki są gotowe
Domowe Torty
Mini serniczki z Baileys 200mascarpone i mąką. Następnie dodajemy kolejno nie przerywając mieszania cukier, jajka i likier Baileys. Kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy serowej i bardzo dokładnie mieszamy. Masę serową wykładamy do silikonowych foremek na babeczki. Pieczemy w 175stopniach C przez 1o minut po czym zmniejszamy temperaturę do 120stopni i pozostawiamy sernik na około 35-40 minut do tzw. „suchego patyczka”. Studzimy
Pyry na Gaz
Kokosowy pudding z tapioki z imbirem i trawą cytrynową 200woreczka foliowego i rozgnieść wałkiem do ciasta. Mają mieć konsystencję grubej bułki tartej. Przełożyć do miseczki i dodać resztę składników. Dokładnie wyrobić dłonią. Foremki do babeczek wyłożyć folią spożywczą i wylepić przygotowaną masą. Schłodzić. Pudding z tapioki: Trawę cytrynową obrać, odciąć część u nasady pędu (którą wykorzystujemy), pociąć na 2-3 części i rozbić lekko tłuczkiem. Do rondelka wlać mleko
Oryginalny smak
Muffinki z likierem orzechowym 220żółtka , masło, cukier, śmietanę, likier i olejek waniliowy ucieramy na gładki krem, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i mieszamy.Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy łyżką. Formę do babeczek wykładamy papilotkami, nakładamy porcje ciast ja nakładam łyżką do lodów, wtedy wszystkie są równe. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka
Sama słodycz i szczypta chili