Ogólnie nie przepadam za babeczkami ale w tych po prostu się zakochałam. Bardzo różnią się od wszystkich babeczek, które do tej pory jadłam. Są miękkie i wilgotne, aromatyczne i słodkie ale nie za słodkie. Gdy wstawiam je do piekarnika to po około 10 minutach przybiega syn ze swojego pokoju i mówi: coś czuję, coś tu pięknie pachnie :-) I to prawda, zapach cynamonu i wanilii unosi się w całym domu. Babeczki polecam wszystkim tym, którzy uwielbiają słodkości ale i tym, którzy nie mają zbyt dużo czasu, ponieważ ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...