Przekroić na dwie części. Masa kokosowa: 500 ml mleka 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 160 g masła 25 ml malibu 100 g makaronu Lubella kokardki 1 puszka mleka kokosowego 30 g cukru 50 g wiórków kokosowych Do rondelka wlać mleczko kokosowe, dodać 30 g cukru, zagotować. Do gotującego się mleczka
Domowa cukiernia Ewykupować kawy w dużych ziarenkach :) Ostatnia z kaw to Kolumbia o smaku marcepanu. Ciężko było mi się zdecydować, którą wybrać... oprócz marcepanu zainteresował mnie jeszcze rum, malibu i cuba libre (chociaż wszystkich jest w ofercie ponad 40!). Marcepanowa jest tak intensywna w smaku i zapachu, że już sobie wyobrażam, jak smakują te trzy wyżej wymienione! Bazę wszystkich kaw aromatyzowanych stanowi
Poranek na słodkoVoila, oto i on - pijany kokosowiec w nieco lżejszej wersji :) Znacie już to ciasto w innym wydaniu, dzisiaj mała odmiana :) Na biszkopcie, z pyszną kokosową masą z dodatkiem malibu, przełożone kwaśnym dżemem dla urozmaiceni a smaku. Całość wypadła doskonale. Polecam :) Składniki na biszkopt: 3 jajka 100 g cukru 100 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywno
Domowa cukiernia EwyAbsolutnie wspaniałe połączenie smaku kokosa i ananasa! Owsianka w wydaniu Pinacolada jest niezwykle kremowa. Kremowa i słodka, dzięki mleczku kokosowemu. Myślę, że będzie świetna, aby rozpocząć dobry dzień! :) Owsianka Malibu na 1 porcję Potrzebujesz: 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki mleczka kokosowego 2 garści płatków owsianych (górskich) 1/2 łyżeczki brązowego cukru 2 łyżeczki wiórków kokosowych kawałki ananasa ( u mnie z zalewy
Kuchnia w Słońcu SkąpanaLikier kokosowy jest naprawdę wart wypróbowania, smakuje znakomicie :-) Idealny na kobiece spotkania, choć znam i mężczyzn- np. mój,którym przypadł do gustu. Z pewnością jest lepszy niż sklepowe malibu :-) Smacznego
Aromatyczne Podróżewanilii 2 pełne szklanki jagód (400 g) odrobina różowego barwnika spożywczego w paście lub w żelu /polecam taki NASĄCZENIE : 1 filiżanka zaparzonej czarnej herbaty + 4 łyżki likieru Malibu DODATKOWO : świeże kwiaty, borówki, maliny, jagody WYKONANIE BISZKOPT: Piekarnik rozgrzewamy do 175℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Dno formy o średnicy 22-23 cm wykładamy papierem
cool and mintytaki sam jak u mnie. Trzeba ratować się czymś zimnym i owocowym. Dzisiaj koktajl czy shake z dodatkiem lodów waniliowych. Przygotujcie nie tylko dla dzieci. Można dodać kilka kropel malibu i będzie też pyszny drink na wieczorne party. Składniki : * szklanka malin świeżych lub mrożonych * szklanka wody kokosowej * pół szklanki mleka kokosowego * 3-4 łyżki lodów waniliowych
Magiczne Życie Martymąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 200 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki Malibu Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem i miksujemy na najniższych
Na Ciasteczkowych Papierachbounty <3 Składniki (blacha 20x30 cm): Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 125g cukru 100g mąki 40g kakao 50 g wiórków kokosowych Poncz: 1 szklanka mleka + kilka łyżek likieru Malibu (opcjonalnie) Masa kokosowa: 3 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 cukier wanilinowy 350 g wiórków kokosowych 1 budyń śmietankowy z cukrem (60 g) 200g masła Polewa: 1 tabliczka mlecznej
Malinowo w kuchnioddzielone żółtka od białek • 1 szklanka drobnego cukru do wypieków lub cukru pudru • 5 czubatych łyżek mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nasączenie rum MALIBU Masa mascarpone: • 2/3 szklanki cukru pudru • 1 kg sera mascarpone • 250 ml śmietanki kremówki 30% (zimnej) oraz: • 1 słoiczek (250 g) konfitury truskawkowej • 500 g truskawek, pokrojonych
Moje Słodkie Piekiełkomasła, miękkiego ½ łyżeczki soli Nadzienie 1 białko 80 g cukru 100 g migdałów 300 ml śmietanki do ubijania + 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki likieru kokosowego, u mnie malibu cukier puder do posypania Rozpuść drożdże w podgrzanym mleku. Dodaj po kolei cukier,wanilię, otartą skórkę i sok z limonki, kokosowe wiórki, mąkę i żółtko. Zagnieć ciasto. Dodaj następnie po kawałku
codojedzeniamalinowe Domowa cukiernia Ewy - babeczki z kolą i kremem śmietanowym Słodkie okruszki... - małe szarlotki (muffinki) Smaczne przepisy - muffiny pomarańczowe Na ciasteczkowych papierach - Muffinki kokosowe z malibu Kulinarna Maniusia - Muffinki cytrynowe z czekoladą Ewa Czarnik - Muffiny z jabłkiem, cynamonem i kruszonką W mojej kuchni - Muffinki czekoladowe Moje domowe kucharzenie - Muffinki kokosowo - kakaowe
Ewusiowe SmakiTruskawkowo-kokosowy deser :) Składniki ok 0,5 kg truskawek 1 serek homogenizowany waniliowy (400g) 2 łyżki żelatyny 1/3 szklanki mleka 3 łyżki wiórków kokosowych 1 kieliszek Malibu Sposób przygotowania 2 … Czytaj dalej Serniczek z truskawkami
czarrna od kuchniOpis: Shot blue nut to bardzo ciekawe połączenie malibu z sokiem ananasowym oraz likierem blue curacao. Składniki: 1/3 Kahlua 1/3 Baileys 1/3 Triple Sec ( ja używam cointreau) Sposób wykonania: Na początek do naszego kieliszka nalewamy 1/3 likieru kawowego Kahlua Jako drugą warstwę naszego shota nalewamy 1/3 likieru irlandzkiego Baileys Ostatnia warstwa naszego shota to 1/3 likieru Triple
Drinkologia