śmietany kremówki- 220 g serka mascarpone- 1/3 szklanki cukru pudru (lub więcej, do smaku)- 1/2 szklanki wiórków kokosowych- 4 łyżki likieru kokosowego np. Malibu Śmietana kremówka i serek mascarpone powinny być schłodzone. Śmietanę kremówkę ubijamy. Dodajemy do niej mascarpone i delikatnie mieszamy. Dodajemy cukier puder, wiórki, likier, mieszamy do połączenia. Ciasto należy przekroić wzdłuż ( oczywiście połamało
Malinowe PocałunkiPyszne, słodkie, a przede wszystkim banalne w przygotowaniu. Homemade Malibu robi u mnie furrorę;) Co prawda nie jest to prawdziwe,ale likier kokosowy z tego przepisu jest boski w smaku. Warto samemu przygotować. Myślę, że podbije serca Pań;)Składniki; 100 g wiórek kokosowych, puszka mleka skondensowanego, 1/2 l wódki, Wykonanie;Wiórki zalewamy alkoholem na noc. Po tym czasie odcedzamy
Anioły w kuchnijakiegoś czasu staram się robić swoje nalewki, dzisiaj zrobiłam domowe malibu. Przepis jest sprawdzony wielokrotnie i jest naprawdę pyszne, idealne do kawy albo na babskie pogawędki :) a może postać w lodówce parę miesięcy chociaż jak go robię znika w mgnieniu oka. Składniki: 500 ml wódki 200 g wiórków kokosowych 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 puszka mleka
Niezły MłynekIdąc za ciosem, jednocześnie z miętówką przygotowałam kokosową rozpustę - malibu. Troszkę gęste jak na trunek, ale bezapelacyjnie przepyszne:) Potrzebować będziesz: 200 g wiórków kokosowych 250 ml spirytusu 1 puszkę mleczka skondensowanego słodzonego 1 puszkę mleczka kokosowego Wiórki wsyp do słoika, zalej spirytusem. Słoik zakręć i odstaw na 3 dni. Po tym czasie odsącz alkohol przez gazę (ja rozdrobniłam całość
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaLikier nr 3 to wersja dla wielbicieli Malibu. Kremowa i delikatna biała rozkosz ;). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandryskładniki biszkopt* 4 jajka* 1 szklanka mąki* 3/4 szklanki cukru* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 4 łyżki wody* 3 łyżki
Mix smakuUsiądź obok mnie, zaraz czegoś spróbujesz. Nie licz na wódkę czy kupne wino, którego markę znają wszyscy, a które smakuje jak stary kompot. Usiądź i powąchaj
W kuchni Karmel-itkiTarta z białą czekoladą i malibu będzie stanowić idealny deser na każdą uroczystą okazje. Zawsze znajdzie się powód do świętowania, by skosztować tej przepysznej tarty. Składniki na kruche ciasto: 140 g masła o temperaturze pokojowej pół łyżeczki soli 35 ml mleka o temperaturze pokojowej 175 g mąki pszennej 5 łyżeczek cukru pudru 1 żółtko Składniki na krem malibu(...)serka mascarpone, schłodzonego 25 ml malibu 100 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 150 g białej czekolady, posiekanej i roztopionej w kąpieli wodnej Ponadto: 6 łyżek konfitury z czarnej porzeczki startej białej czekolady Wykonanie: Wszystkie składniki na kruche ciasto należy zmiksować. Następnie ciasto owinąć w folię i schłodzić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Formę na tartę
Podróż w kulinariaszklanki drobnego cukru (do wypieków) 1 niepełna szklanka mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki (skrobi) ziemniaczanej Krem kokosowy: 1 puszka schłodzonego mleczka kokosowego 1 łyżka żelatyny 2 łyżki malibu 200 g białej czekolady 250 g mascarpone 400 ml śmietany kremówki 36% Nasączenie: woda po mleku kokosowym 2 łyżki malibu 1 łyżka soku z limonki Dekoracja: świeży ananas 1 łyżka masła(...)temp. pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru (do wypieków) 1 niepełna szklanka mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki (skrobi) ziemniaczanej 1 puszka schłodzonego mleczka kokosowego 1 łyżka żelatyny 2 łyżki malibu 200 g białej czekolady 250 g mascarpone 400 ml śmietany kremówki 36% woda po mleku kokosowym 2 łyżki malibu 1 łyżka soku z limonki świeży ananas 1 łyżka masła wiórki
Poezja smakuOpis: Drink Malibu z mlekiem to jeden z moich ulubionych drinków. Jest on bardzo delikatny i na pewno przypadnie do gustu wszystkim kobietom! Na zdrowie Składniki: 50 ml Malibu 100 ml Mleko zagęszczone lód Sposób wykonania: Na początek do shakera wypełnionego lodem nalewamy 50 ml Malibu oraz 100 ml mleka zagęszczonego Teraz wszystkie składniki mieszamy do czasu uzyskania pianki Drink(...)przelewamy z shakera do szklanki I gotowe! na zdrowie Przepis Wideo: Artykuł Drink Malibu z mlekiem pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiadużą ilością pestek, wyjmijcie je wcześniej. Umyjcie i odszypułkujcie duuużą garść dojrzałych truskawek, zblendujcie je razem z pomarańczą. W tym momencie dodajemy stołową łyżkę cukru i 50ml likieru Malibu. Sprawdźcie, ile ta mikstura ma mililitrów i dolejcie potrzebną ilość śmietanki. Zblendujcie razem wszystko jeszcze chwilę, do rozpuszczenia cukru. Przelejcie masę do foremek, włóżcie patyczki i zamroźcie. Malibu i truskawki, śmietanka(...)smak pomarańczy – co może być lepszego na lato? Nie są za słodkie, nie czuć za mocno alkoholu – raczej jego delikatną sugestię. ale dla dzieci zróbcie lepiej lody bez dodatku Malibu A sobie możecie z powodzeniem zwiększyć jego ilość jeśli tylko macie ochotę. SKŁADNIKI 1 duża, soczysta pomarańcza solidna garść truskawek 1 łyżka cukru 50ml likieru Malibu (śmiało, można więcej) śmietanka
Karo in the Kitchenczekolady – jest bezglutenowe. Nie ma proszku do pieczenia – rośnie wyłącznie na ubitych białkach. Użyłam do niego mielonych migdałów, które idealnie komponują się z gruszkami. Cukier kokosowy i malibu przemycają do ciasta nieco kokosowego posmaku. Ciasto ma delikatną konsystencję, cudownie namaka od słodkich gruszek i jest bardzo wilgotne – wspaniałe! Zdecydowanie najlepsze jest jedzone na ciepło. Ciasto czekoladowe(...)szklanka mielonych migdałów – można kupić lub zmielić płatki (100 g) 2/3 szklanki nierafinowanego cukru kokosowego + odrobina do wysypania boków tortownicy 1/2 kostki masła (100 g) 1-2 łyżki malibu opcjonalnie: puder z agawy lub ksylitolu do posypania (można zastąpić cukrem pudrem) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='4 słodkie, soczyste gruszki 4 duże, ekologiczne jajka 1 czekolada
Poezja smakuorzeźwiający koktajl o wspaniałym wyglądzie. Jest to drink, którego szybko przygotujemy, a na przyjęciach na pewno zachwycimy nim naszych gości. Caribbean Sunset Drink składa się tylko z 4 składników: Malibu rum, grenadyny, wódka mango (zamiennie można użyć zwykłą wódkę i dodać sok mango) oraz sok jabłkowy. Składniki: 25 ml Rum Malibu 13 ml Grenadina 25 ml Mango Wódka(...)jabłkowy Lód Sposób wykonania: Shakera wypełniamy lodem. Dodajemy 25 ml mango wódki (lub kieliszek wódki i odrobinę soku mango), 25 ml malibu oraz 50 ml soku jabłkowego. Wszystko razem mieszamy. Na dno szklanki wlewamy grenadine i szklankę wypełniamy kruszonym lodem. Na końcu powoli dodajemy zawartość shakera do szklanki aby nie zmieszać go z grenadiną. Drinka możemy ozdabiać plasterkami owoców
DrinkologiaOpis: Shot blue nut to bardzo ciekawe połączenie malibu z sokiem ananasowym oraz likierem blue curacao. Składniki: 1 kieliszek malibu 1 kieliszek blue curacao 1 kieliszek soku z ananasa lód Sposób wykonania: Na początek do naszego shakera wypełnionego lodem nalewamy jeden kieliszek soku ananasowego następnie dodajemy 1 kieliszek blue curacao i na sam koniec dodajemy 1 kieliszek malibu wszystko razem
DrinkologiaOpis: Drink Caribbean Pineapple to kolejny ciekawy sposób na bardzo popularny Malibu rum. Jego wyjątkowy smak i żółty kolor zawdzięczamy dzięki dodaniu soku ananasowego. Składniki: 3 części soku anansowego 1 część Malibu Rum Lód Sposób wykonania: Do naszej szklanki wypełnionej lodem nalewamy 3 kieliszki soku ananasowego oraz jeden kieliszek Malibu Rum wszystkie składniki naszego drinka mieszamy ze sobą gotowe
Drinkologiarolady na głowę. Ciężko poprzestać na jednym kawałku. Biszkopt upiekłam z dodatkiem wiórków kokosowych. Roladę wypełnia pyszny krem kokosowy na bazie serka mascarpone, z dodatkiem zmielonych wiórków kokosowych i Malibu. Dodatek pachnących latem truskawek przełamuje lodowatą biel ciasta. Łatwe, proste do przygotowania ciasto doskonale się prezentuje, a smakuje jeszcze lepiej. Wielbiciele kokosowych smaków będą mruczeć z zadowolenia. Bardzo polecam(...)łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na krem kokosowy: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 2,5-3 łyżki ksylitolu/cukru 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki Malibu Wykonanie: odzielić żółtka od białek. Do ubitych na sztywno białek dodawać po łyżce cukru i ubijać dalej. Dodać kolejno po 1 żółtku i na koniec wmieszać szpatułką lub na minimalnych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Opis: Drink Caribbean Pineapple to kolejny ciekawy sposób na bardzo popularny Malibu rum. Jego wyjątkowy smak i żółty kolor zawdzięczamy dzięki dodaniu soku ananasowego. Składniki: 3 części soku anansowego 1 część Malibu Rum Lód Sposób wykonania: Do naszej szklanki wypełnionej lodem nalewamy 3 kieliszki soku ananasowego oraz jeden kieliszek Malibu Rum wszystkie składniki naszego drinka mieszamy ze sobą gotowe
Drinkologiawiesz co upiec, aby zachwycić rodzinę? Na własnym przykładzie sprawdziłam, że ten tort trafia w gusta niemal każdego gościa :) Tort składa się z warstw czekoladowych biszkoptów, nasączonych likierem Malibu. Przełożony jest niezawodnym kremem na bazie mascarpone i śmietanki kremówki. Wierzch to warstwa wiórków kokosowych i połówek truskawek. Taki właśnie tort uświetnił moje 18 urodziny :) Dekoracja tortu dla Mamy Mój tort(...)minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić. Krem : 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych 4 łyżki likieru malibu Schłodzoną śmietankę ubić. Dodać serek i likier, zmiksować. Odłożyć 1/3 masy do dekoracji. Do pozostałej części dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Przechowywać w lodówce do czasu dekoracji. Nasączenie : 100 ml wody
Chocolate Muffin Blogprzygotowane jest na niezawodnym, nieopadającym, puszystym biszkopcie. Krem to moje ulubione połączenie śmietanki kremówki z serkiem mascarpone z nutą kokosowa i mnóstwem wiórków (bez żelatyny!). Blaty nasączone są likierem malibu, który nadaje ciastu cudowny smak i aromat. Tort jest niesamowicie prosty, idealnie wilgotny i nieprzesłodzony. Najlepszy na drugi dzień po przygotowaniu, gdy biszkopt oraz masa idealnie się połączą. Całość skromnie(...)minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić. Krem : 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych 4 łyżki likieru malibu Schłodzoną śmietankę ubić. Dodać serek i likier, zmiksować. Odłożyć 1/3 masy do dekoracji. Do pozostałej części dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Przechowywać w lodówce do czasu dekoracji. Nasączenie : 100 ml wody
Chocolate Muffin Blog