kakaowe ciasto z mąki kokosowej z gruszką nadzianą domowym dżemem wiśniowym ; kawa malibu ~ Co to było za śniadanie! ♥,♥ Jedne z najlepszych ostatnio...Po takim nie straszne pięc godzin praktyk :) Czemu na tak długo zapomniałam o połączeniu maki kokosowej z kakao
breakfast of dreamskasza manna na mleku sojowym waniliowym z proszkiem maca , cynamonem i domowymi powidłami ; kawa malibu ~ Proste i rozgrzewające śniadanie. Tylko tego potrzebowałam tego ranka po nieprzespanej nocy... Proszek maca jem już drugi raz i coraz bardziej mi smakuje! A dodatkowo ma całą masę wartości odżywczych! :) Możecie kupić proszek np. TUTAJ PRZEPIS /1 porcja/ ~60g kaszy manny ~1 1/2 szklanki płynu
breakfast of dreamspokazuje to do lata coraz bliżej... :) PRZEPIS /1 porcja/ ~60g płatków ryżowych Piątnica ~1 1/2 szklanki mleka lub pół na pół mleka z wodą ~2 łyżki kawy rozpuszczalnej Malibu (lub do smaku) ~cukier/stevia do smaku ~szczypta soli ~60g ricotty + ew. cukier/stevia w tym lyżeczka cukru z wanilią ~2 kostki gorzkiej czekolady Płatki gotujemy na mleku. Dodajemy kawę, sól, cukier/stevi
breakfast of dreamsTrunki domowej roboty są najlepsze . Najprzeróżniejsze nalewki owocowe czy też przepyszne likiery smakują wybornie. Domowe malibu robiłam już wielokrotnie , ale gdy natknęłam się na ten przepis (niestety nie zapisałam źródła ) też musiałam go przetestować . Likier robi się szybko i łatwo. I równie szybko znika :) Składniki : 3 szklanki mleka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 200 g wiórków
Malinowa Kawiarenkamielonego 200 g mleka kokoswego (górna biała część z puszki) 150 g ksylitolu lub cukru 80 g wiórków kokosowych 3 jajka 3 łyżki Mondaminy lub mączki ziemniaczanej 4 łyżki Malibu Dodatkowo: 125 g śmietanki kokosowej lub kremówki 150 g gorzkiej czekolady Wykonanie: wszystkie składniki na spód sernika wrzuć do kielicha blendera i zmiksuj. Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szklanki kremówki, czyli słodkiej śmietanki- 30-36% 1,5 szklanki mleka 3,2% cukier do smaku, ale nie za dużo-ok. 1/3 szklanki 1 łyżka białego wina lub malibu owoce w syropie lub świeże Przygotowanie: żelatynę zalewamy dwiema łyżkami chłodnej wody. mleko i śmietankę wlać do rondelka, dosypać cukier oraz wanilię. Podgrzewamy ciągle mieszając, do momentu aż rozpuści się
Luźna KuchniaKrem kokosowy: 200 ml śmietany kremówki 36 % 625 gram serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru szklanka wiórek kokosowych 4 łyżki syropu kokosowego bądź jak w oryginale Malibu Ponadto: 50 gram gorzkiej czekolady Wykonanie kremu: Kremówkę ubić na sztywno, następnie dodać do niej serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Kolejno do masy dodajemy cukier puder i mieszamy
Krakowskie smaki Anibiałek o temperaturze pokojowej 300g drobnego cukru lub cukru pudru 2 łyżki cukru trzcinowego Łyżka białego octu winnego Szczypta soli Krem czekoladowy: 100g czekolady gorzkiej 30g masła 2 łyżki Malibu szczypta soli 200ml śmietany kremówki 250 serka mascarpone Wiśnie w alkoholu (z nalewki) Orzechy włoskie, laskowe lub migdały (wg. uznania) Listki melisy do dekoracji Sposób przygotowania Blaty bezowe: Białka wlać
Pyry na Gazbiałek o temperaturze pokojowej 300g drobnego cukru lub cukru pudru 2 łyżki cukru trzcinowego Łyżka białego octu winnego Szczypta soli Krem czekoladowy: 100g czekolady gorzkiej 30g masła 2 łyżki Malibu szczypta soli 200ml śmietany kremówki 250 serka mascarpone Wiśnie w alkoholu (z nalewki) Orzechy włoskie, laskowe lub migdały (wg. uznania) Listki melisy do dekoracji Sposób przygotowania Blaty bezowe: Białka wlać
Pyry na Gazbajaderki w wersji orzechowej.Bajaderki kokosowe w białej czekoladzieSkładniki:350 g herbatników kokosowych typu „Łakotki” (mogą być oblane czekoladą)4 łyżki dżemu brzoskwiniowego lub ananasowego50 g roztopionego masła5 łyżek Malibu lub innego alkoholu kokosowego½ szklanka wiórek kokosowych3 łyżki kakao3 łyżki kremu kokosowego* (opcjonalnie)1/3 szklanki płatków migdałowycharomat kokosowy lub migdałowyDo dekoracji:200 g białej czekoladywiórki kokosowepłatki migdałowe*krem znajdziecie w większych
Mania Gotowaniabiszkopt. Składniki masy makowej dokładnie mieszamy, dodajemy stopniowo na ubite na sztywno białka i wykładamy na biszkopt. Twaróg mielimy trzykrotnie w maszynce do mielenia lub mielimy blenderem z dodatkiem Malibu i żółtek. Kiedy otrzymamy jednolitą masę dodajemy miód, stewię, mąkę ziemniaczaną, kandyzowaną skórkę pomarańczową. Dokładnie mieszamy. Dodajemy stopniowo jedno ubite na sztywno białko i mieszamy. Masę serową wykładamy na masę
Mango Papajaskladnikow prosto z lodowki,deser po prostu blyskawiczny.Skladniki na 2 duze pucharki:300 ml jogurtu greckiego3 duze lyzki kremu kokosowego,smietanki kokosowej3 lyzki cukru pudru (lub miodu)1 lyzka malibu ( lub innego likieru kokosowego)4 biszkopty i ewentualnie wiorki kokosowekulki arbuza,melona Gala i CantalupaWykonanie:Jogurt wymieszac z kremem kokosowym.Zrobic to zwyczajnie lyzka lub mala trzepaczka balonowa.Nie ma potrzeby uzycia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mielonego1 puszka mleka kokosowego bio (bez dodatkow E i zageszczaczy)4 jajka L1 budyn waniliowy+1 lyzka maki200 g cukru200-300 g czarnej jagody 2-3 lyzki Malibu-opcjonalnieWykonanie:ciasteczka pokruszyc w kielichu blendera lub przy pomocy walka w woreczku foliowym i polaczyc z maslem.Wylepic spod tortownicy wylozonej papierem do pieczenia.Uprzednio obrecz wysmarowac maslemser wymieszac mikserem razem z mlekiem kokosowym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ostatnio Wam mówiłam , moim ulubionym ciastem zaraz po Rafaello z malibu jest Blondies – jaśniejsza siostra Brownie – czyli ciasto z dodatkiem masła orzechowego i białej czekolady. Nie potrafię poczekać aż wystygnie … znika prosto z piekarnika. Już od pierwszego kęsa zapominam o kaloriach .. dietach .. nie liczy się nic tylko obłędny smak , który wyczuwamy jeszcze przez długi czas po zjedzeniu.Spr
Ostra na SłodkoOstrzegam – będę zachwalać jak chyba nigdy dotąd! Tak jak do tej pory to RAFAELLO Z MALIBU było moim numerem 1 , tak teraz ma ono wielkiego konkurenta! Dawno nie jadłam tak pysznego ciasta!Zrobiłam je pierwszy raz , ale zachwytom nie było końca! Na stałe zagości w mojej kuchni … a Wam polecam je z całego serducha!A robi się
Ostra na Słodko