a la malibu - 182 przepisów (strona:10/13)

Rafaello z białą czekoladą i wafelkami 342

nawet zapachy do samochodu – nigdy nie mam dość ;)Jakiś czas temu robiłam już 2 wersje Rafaello ( obydwie bez pieczenia ) :- jedno na zimno – Rafaello- drugie z malibu – Rafaello na krakersach z malibuDziś mam dla Was kolejną jego wersję – tym razem z dodatkiem białej czekolady i wafelków zwanych krajankami.Smakuje rewelacyjnie i zachwyci nawet tych , którzy za kokosem

Ostra na Słodko
TORT SEROWY Z MIGDAŁAMI I CZEKOLADĄ 821

wiecie jestem ogromną wielbicielką kawy!Latte … z karmelem … z bitą śmietaną … kokosowa z lodami … taka z malibu i oprószona czekoladą – ajj – już na samą myśl cieknie ślinka!Swoje zamiłowanie do kawy postanowiłam wykorzystać również podczas sobotnich wypieków – to był strzał w 10!Delikatny kawowy biszkopt … serowa masa z domowym śmietankowo – czekoladowym

Ostra na Słodko
Tort chałwowy 341

tego, że jest w nim pół kilograma chałwy, nie jest słodki ponieważ nie dodałam do niego cukru, poza tym co  w biszkopcie.  Tort nasączyłam herbatą wymieszaną z Malibu.  Zapewniam Was, e jest warty każdej kalorii, którą w sobie ma.  A troszkę ich tam jest. Składniki: biszkopt (z tego przepisu ) 500 g chałwy 500 g mascarpone

Sto kolorów kuchni
Tort Kokosowy "Bounty" 387

gorzkiej czekoladyłyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowyMasa kokosowa:250 g wiórków kokosowych120 g masła500 ml mleka1/2 szklanki cukrucukier waniliowyPolewa czekoladowa:100 g czekolady gorzkiej50 g masłaniewielka ilość mlekaniewielka ilość malibu (opcjonalnie) Tort Kokosowy "Bounty" - Sposób przygotowania:Biszkopt:Czekoladę (40 g) ścieramy na tarce o małych oczkach.Tortownice (20 cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera

Słodka Strona
Tort Rafaello 371

zmiksować. Następnie wsypać cukier puder oraz wiórki kokosowe. Wszystko połączyć. Krem przed przełożeniem można włożyć na chwilę do lodówki aby łatwiej się go nakładało.Dodatkowo:120 ml amaretto lub malibu do nasączenia blatówwiórki kokosowe do posypaniapłatki migdałów do obłożeniaRafaello do dekoracji (użyłem 12 sztuk)Na paterze położyć pierwszy blat biszkoptu. Nasączyć go 1/3 amaretto, a następnie wyłożyć 1/3 kremu

Food Square
Zapomniany tort i pralka jak żywa 238

niedzielne popołudnie. Nie narzekam - bardzo miło z ich strony. A ja jestem coraz lepsza w udawaniu zrozumienia dla tego ciut skomplikowanego języka. Najmłodsza Siostra C. próbowała upić mnie Malibu z colą - na szczęście bezskutecznie. Babcia C. z kolei bardzo dobrze się ze mną dogadała, bo była nauczycielką angielskiego (i niemieckiego, ale na tym gruncie czuję się niedużo pewniej niż

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Konfitury z dzikiej róży i głogu z kokosową nutką 183

włoski. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce. Owoce włożyć do rondla zalać wodą, rozgotować (ok. 30 minut), zmiksować blenderem (ewentualnie przetrzeć przez sito).Dodać cukier, sok z cytryny i Malibu, gotować do całkowitego rozpuszczenia cukru.Konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić, odstawić do ostygnięcia do góry dnem

SzczyptaSmaQ
Staż w pracowni Zoe Clark 144

pracy kosztowała nas niebieska karuzela, uff.   Jednak codziennie rano po przyjściu do salonu zaczynałam od pieczenia pysznych babeczek. Moje ulubione były o smaku kokosowo- limonkowym z dodatkiem malibu, z kremem przygotowanym na amerykańskim typie serka „cream cheese”, mniam… Szkoda, że ten serek jest prawie niedostępny w Polsce.  Przygotowane babeczki ustawiałam na półeczkach w salonie, gdzie również można

Mała Cukierenka
Trufle czekoladowe 104

Następnie naszą masę wkładamy jeszcze na około 15 minut do zamrażalnika. Po tym czasie formujemy kuleczki i obtaczamy w naszych wybranych posypkach. Nam najlepiej smakowały wiórka kokosowe pozostałość po Malibu;) Przechowujemy w lodówce.Smacznego

Anioły w kuchni
Rafaello - pralinki 131

Ostatnio robiłam likier malibu i został mi cały słoiczek nasączonych alkoholem wiórek kokosowych. Wykorzystałam je do zrobienia rafaello.Składniki: 200 g białej czekolady, 50 ml kremówki, 30 g masła, migdały, 30 g wiórków kokosowych nasączonych alkoholem+ wiórki do obtoczenia Przygotowanie:    Migdały zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 30 sekund. Po tym czasie zdejmujemy z migdałów skórki. Kremówkę przelewamy do rondelka

Aga w kuchni
Napoje alkoholowe i bezalkoholowe 127

wanilią Kawa latte z cynamonem Kawa mrożona z lodem na patyku Kawa z waniliowym posmakiem Koktajl truskawkowo- bananowy Kompot z suszonych owoców Likier espresso Likier kawowy Likier kukułkowy Malibu - likier kokosowy Malinówka Mrożona czekolada Mrożona herbata Mrożona kawa z bitą śmietaną Mrożona kawa z galaretką Nalewka malinowa Nalewka miętowa Nalewka porzeczkowa Nalewka wiśniowa Nalewka z czarnego bzu Orzeźwiająca pomarańcza Smoothie

Aga w kuchni
Babeczki z kremem ananasowym i kakaową kruszonką 132

Mimo że właśnie spadł śnieg i mam wrażenie małej apokalipsy, dzięki ananasowi mogłam się przez chwilę poczuć chociaż trochę wakacyjnie :) Być może trochę pomogło w tym pół butelki Malibu. Być może.  Już w czerwcu

sama złodycz
Białe trufle z migdałami 133

podczas którego możemy pozwolić sobie na coś niezbyt dietetycznego i niebiańsko słodkiego ;-) Przepis na 10 dużych trufli. Składniki: 150 g białej czekolady 80 g serka mascarpone1 łyżka wódki lub malibu 10 obranych migdałów wiórki kokosowe Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Serek mascarpone miksujemy dodając wódkę lub rum. Przestudzoną czekoladę dodajemy do serka i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wstawiamy

kuchnia do kwadratu
Lava Flow- drink 189

smaku truskawek , banana i kokosu :) PolecamZaczynamy :)  Składniki na jednego drinka:30 ml malibu30 ml bacardi60 ml soku ananasowego60 ml truskawek- świeże lub mrozone60 ml mleka kokosowego1 bananlódWykonanie: Bacardi , Malibu i truskawki miksujemy razem. Nalewamy do szklanki typu highball.Teraz dajemy parę kostek lodu, mleko kokosowe, banan i sok ananasowy- miksujemy razem.Nalewamy powoli do miksu truskawkowego.Dekorujemy i gotowe:) Na zdrowie

Smaki Edyty
Rafaello na krakersach 365

krakersy i tak 3 razy. Ostatnią część masy (najmniejszą) wykładamy na wierzch ciasta i dokładnie rozprowadzamy. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi lub prażonymi migdałami.*ja czasami do masy dolewam troszkę Malibu

Olikowa kuchnia