szklanki mąki (250 g) 3/4 szklanki oleju 5 ekologicznych jajek 1 szklanka cukru + 1/2 szklanki na karmel 2 czubate łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 2 łyżki likieru kokosowego np. malibu 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia kandyzowane wiśnie lub suszona żurawina lub świeże borówki listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Tortownicę o średnicy 23-24 cm wykładamy jednym
Poezja smakubutelki i wkładamy do lodówki by się przegryzło. Tym razem zrobiłam z mleka kokosowego i zwykłego 3,2% pół na pół,likier wyszedł jeszcze bardziej kokosowy,co uwielbiam. Malibu zawsze robię z podwójnej porcji i zostaje mi dużo kokosu.Jak możemy go wykorzystać? Najprostszy sposób...kokos mieszamy z puszką mleka słodzonego skondensowanego i przekładamy wafle.Polecam, pyszności.Wstawię fotki jak kupię wafle
Niespełnione zdolności kulinarnePyszne, słodkie, a przede wszystkim banalne w przygotowaniu. Homemade Malibu robi u mnie furrorę;) Co prawda nie jest to prawdziwe,ale likier kokosowy z tego przepisu jest boski w smaku. Warto samemu przygotować. Myślę, że podbije serca Pań;) Składniki; 100 g wiórek kokosowych, puszka mleka skondensowanego, 1/2 l wódki, Wykonanie; Wiórki zalewamy alkoholem na noc. Po tym czasie odcedzamy
Anioły w kuchniPyszna kokosowa przekąska na bazie kremu Rafaello (przepis znajdziesz tutaj ). Do gotowego kremu wystarczy dodać zmielone herbatniki, ewentualnie odrobinę likieru Malibu i obtoczyc w wiórkach kokosowych. Pycha;) Jeśli ktoś woli smak orzechowy, polecam wykorzystać w ten sam sposób krem Bueno, na który przepis znajdziesz tutaj Zamiast kokosu do obtoczenia użyć drobno pokrojonych
Maślane ciasteczkorezultacie kolor, spokojnie możecie wódkę zabarwić kilkoma kroplami słonecznie żółtego barwnika w żelu lub odrobiną barwnika w proszku. Nie zaszkodzi ;) Pyszna w drinku z mlekiem kokosowym i odrobiną rumu Malibu. SKŁADNIKI 1 dojrzały owoc mango, duży, około 400g 500ml dobrej wódki 2-3 łyżki cukru 6-8 dużych zielonych liści świeżej bazylii
Karo in the Kitchencukinii, w tempurze lody zapiekane w cieście lody z owocami napój imbirowo cytrynowy na upalny wieczór - arbuz i wino poncz poncz II sałatka ogórkowo truskawkowa z "malibu" sałatka owocowa sałatka z ogórków z arbuzem sałatka z ogórków z koperkiem, na zimno, sorbet shake lodowo -truskawkowy sorbet melonowy
królestwo garówWEGAŃSKIE LODY TRUSKAWKOWO-KOKOSOWE przepis autorski // ok. 500ml lodów (4-5 porcji) ~wegańska bita śmietana z TEGO PRZEPISU (klik) , bez dodatku cukru ~200g truskawek ~50g cukru pudru ~3 łyżki Malibu (lub innego alkoholu) Truskawki miksujemy na puree i łączymy z bitą śmietaną i cukrem. Przelewamy masę do maszynki do lodów i postępujemy wg. zaleceń producenta. Pod koniec mrożenia dodajemy likier
chili & sugarSkładniki: 1 opakowanie biszkoptów do Tiramisu 250 gram mascarpone 4 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 laska wanilii kakao 1 filiżanka mocnej kawy 1 kieliszek Amaretto (ja dodałam Malibu) Zaparzoną kawę studzimy. Żółtka miksujemy z cukrem z dodatkiem wanilii aż uzyskamy jasny, kremowy puch. Najlepiej jeśli cukier będziemy dodawać stopniowo. Powinno nam to zająć nie więcej niż 10 minut. Następnie delikatnie
Mango Papajarazem z paczką od Skworcu w ramach przedłużenia współpracy. Nie spodziewałam się, że paczka dojdzie tak szybko! Co się w niej znalazło? Kawy i herbaty kawa bananowa , kawa "malibu" , zielona herbata matcha , zielona herbata jaśminowa Przyprawy chili grys , nasi goreng , asafetyda , kumin mielony , harrisa Inne sproszkowany korzeń maca , młody jęczmień , mleko sojowe w proszku , ostropest mielony , erytrol , mąka
breakfast of dreamspieczony jogurt z herbatą matcha ; kawa malibu ~ bo zieleń to kolor nadziei, a mi teraz jej potrzeba, bo znowu wszystko się sypie... PRZEPIS /1 porcja/ ~350g jogurtu naturalnego ~jajko ~czubata łyżka mąki ~cukier/stevia/coś innego do posłodzenia ~2 łyżeczki zielonej herbaty matcha Rozgrzać piekarnik do 190*C. Wszystkie składniki wymieszać i przelać masę do foremki do zapiekania. Wstawić do piekarnika
breakfast of dreamsrazowy cynamonowy omlet biszkoptowy z gruszką i domowym masłem z orzechów włoskich ; kawa malibu
breakfast of dreamsomlet z mąki kokosowej z domowym dżemem wiśniowym i tahini ; kawa malibu ~ Dżem tym razem nie został zrobiony przeze mnie... Dostałam go od pani Basi :) Przepyszny. Uwielbiam domowe dżemy! ♥♥♥ Dodatkowo odkryłam nowe przepyszne połączenie - wiśnie i tahini! I drugi raz z rzędu omlet? Tak... Za długo żadnego omleta nie jadłam i teraz włączyła mi się "faza
breakfast of dreamsmigdałowy omlet owsiany z figami ; kawa malibu
breakfast of dreamsdyniowe placki z kawowym jogurtem* i jagodami goji ; zielona herbata jaśminowa ~ *jogurt naturalny + stevia + kawa malibu Pierwszy raz zrobiłam "zwykłe" placki dyniowe. Nie wiem czemu dopiero teraz...Ciągle kombinowałam z dynią i robiłam najróżniejsze wypieki i dania, a o tych plackach, których ciągle chciałam spróbować, zawsze zapomniałam... No ale "lepiej późno niż wcale" :) Miłego poniedziałku! Ja jak zwykle dzisiaj
breakfast of dreams