zmiksowaniu pozostał ich kokosowy smak, lecz ich struktura nie była wyczuwalna podczas picia szejka rozleciały się na pył. Shake był pyszny. Następnym razem przygotuję sobie tym sposobem drinka Malibu, tylko muszę uzupełnić zapas białego rumu Aby przygotować Kokosowy shake (kokosowy szejk) dla 2 osób potrzebujemy: – 4 łyżki wiórków kokosowych – 200 ml zimnego mleka – 150 ml domowego kefiru
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępomarzyć o wspaniałych wakacjach :)Zaczynamy: Składniki na jeden cocktail:60 ml rumu- ja użyłam Captain Morgan60 ml blue curacao60 ml Malibu120 ml souk ananasowegolódWykonanie:Kruszymy lód, dodajemy rum, Malibu, curacao, sok- mieszamy w shakerze. Przelewamy do cocktailowki. :)Gotowe :) Na zdrowie
Smaki Edytyidealny na upalne letnie wieczory. Ponieważ sama śmietanka jest słodka polecam podawać ją z kwaśnymi sosami owocowymi, dowolnymi owocami. Sosy można przygotować również z dodatkiem alkoholu (np. rumu lub malibu).Dodatkowo sos truskawkowy: zmiksowane truskawki dosłodzone w zależności od upodobań. Moim zdaniem jest to najlepszy sos jaki można zrobić z truskawek:)Do przygotowania deseru najlepsze będą szklaneczki, miseczki lub foremki
Kraina Tysiąca Smakówwłasny ląd Choćby o te dziesięć godzin stąd" Lady Pank Muffinki a'la Bounty, zainspirowane konkursem u Domi. Muffinki są pyszne! Puszyste, wilgotne z delikatnie wyczuwalną nutką malibu. Z nadzieniem czy bez... właściwie obojętne:) Mogę jeść takie i takie... Może tylko polewy zrobiłabym podwójną porcję, więc jeśli byście się skusili, to polecam polewę razy dwa (po dwie łyżki
Kraina Tysiąca Smakówkrótkotrwała (i nawet lodówka tu nie pomoże).Składniki (2 porcje): - pół szklanki wiórków kokosowych (użyłam nasączonych wódką, które zostały z "produkcji" likieru)- 125 g serka mascarpone- likier kokosowy, malibu lub inny likier- cukier puder do smaku (u mnie 1,5 łyżeczki do kremu i 1 łyżeczka do truskawek)- szklanka mrożonych truskawekPrzygotowanie:1. Do serka dodajemy wiórki i mieszając dolewamy
Kraina Tysiąca SmakówOkoło 1,5 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki ciepłego mleka 2 szklanki wiórków kokosowych 32 czereśnie w maraschino( u mnie kandyzowane czereśnie, przez noc moczone w Malibu) Przygotowanie:Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Mikserem ubijamy masło z cukrem pudrem aż będzie puszyste i kremowe, dodajemy wodę i ekstrakt. W innej miesce mieszamy przesiane mąki, płatki(chrunchy
Mia Cucina Sofietadodatkiem limonki to jest to !!! Składniki : 100 g malin mrożonych 200 g śmietanki 30% 600 g jogurtu naturalnego 160 g cukru sok wyciśnięty z 1 limonki 1 łyżka malibu Wszystkie składniki przełożyć do blendera lub malaksera i dokładnie zmiksować. Następnie przełożyć do maszyny do lodów i postępować zgodnie z instrukcją wskazań producenta. Smacznego
Zabawa smakiemoraz ryby z kawą, jak i jajek przygotowanych za pomocą "suvi" (piszę fonetycznie). Bawiliśmy się też ciekłym azotem, czego efektem były wyborne lody ananasowe z szampanem i kokosowe z malibu. Jak i malinowa pianka w postaci normalnej i zmrożonej. Ile temu wszystkiemu towarzyszyło śmiechu! Dawno się tak nie uśmiałam :] Atmosfera była niesamowicie przyjazna i luźna, każdy żartował, a co chwila
W kuchni Karmel-itkiWitam Was!Dzisiaj przepis, który chodził za mną od jakiegoś czasu...Niedawno w konkursie wygrałam płytę z kilkoma odcinkami Nigella Ekspresowo i się z miejsca zakochałam
Pora coś zjeść