przygotowane jest na niezawodnym, nieopadającym, puszystym biszkopcie. Krem to moje ulubione połączenie śmietanki kremówki z serkiem mascarpone z nutą kokosowa i mnóstwem wiórków (bez żelatyny!). Blaty nasączone są likierem malibu, który nadaje ciastu cudowny smak i aromat. Tort jest niesamowicie prosty, idealnie wilgotny i nieprzesłodzony. Najlepszy na drugi dzień po przygotowaniu, gdy biszkopt oraz masa idealnie się połączą. Całość skromnie(...)minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić. Krem : 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych 4 łyżki likieru malibu Schłodzoną śmietankę ubić. Dodać serek i likier, zmiksować. Odłożyć 1/3 masy do dekoracji. Do pozostałej części dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Przechowywać w lodówce do czasu dekoracji. Nasączenie : 100 ml wody
Chocolate Muffin Blogzestaw wylądował w koszyku. A w mojej głowie wylądował pomysł na stworzenie takich likierów w domowym zaciszu. Zachęcona świetnymi wynikami takich eksperymentów u mojej siostry - przepis na likier Malibu dostałam od niej - sama wzięłam się do roboty... i tak oto powstały Malibu i Monte. Przepis zaczerpnięty z Wojslandia i przerobiony na własne potrzeby. Likier kokosowy - Malibu: 400 ml mleczka
Cooking MonsterBiedronki) 1 szkl cukru 5 jajek (M) 2 łyżki mąki pszennej (z lekkim czubkiem) 2 łyżki mąki ziemniaczanej (z lekkim czubkiem) 1 szkl wiórek kokosowych 2/3 szkl alkoholu Malibu WIERZCH: 1 czekolada mleczna z orzechami 60 ml śmietanki 30% 1. Wiórka kokosowe zalać Malibu, wymieszać, odstawić na min 30 minut, najlepiej ok 2 godziny (a można nawet na całą(...)Nutellą. Wysypać na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i lekko ugnieść. 3. Ser zmiksować z cukrem, dodawać pojedynczo jajka, następnie mąkę i na końcu wiórka z Malibu – cały czas miksując. 4. Całość wylać na spód z ciastek, piec ok 60 min w 180*C, przy czym polecam na spodzie piekarnika położyć blachę wypełnione do połowy wodą
Kocham CzekoladęObłędnie kokosowe muffinki z kokosowych batoników. Kokosowy smak podkreślony likierem Malibu. Składniki: 6 szt. wafelków Princessa kokosowa (po 33 g każdy) 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1/3 szklanki oleju 2 jajka 1 szklanka maślanki 4 łyżki Malibu 100 g białej czekolady 50 g wiórek kokosowych 2 łyżki mleka Sposób przygotowania(...)jednej misce połączyć suche składniki, czyli mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia oraz pokruszone batoniki. W drugiej misce wymieszać ze sobą maślankę, olej, jajka i Malibu. Suche składniki przełożyć do mokrych i dokładnie wymieszać. Masę nakładać do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami do 3/4 ich wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 20 minut. Czekoladę roztopić
Na Ciasteczkowych PapierachSkórka z pomarańczy Polewa: 100 g gorzkiej czekolady, posiekanej 60 ml m leka skondensowanego bez cukru 25 g masła 40 ml rumu Malibu Przygotowanie: Gruszki Gruszki o bierz, zetn ij końce z resztkami kwiatostanów i wydrąż przy pomocy n oża , zostaw ogonek ma górze. Pomarańczę i cytrynę(...)masy, wstaw do ciast, dociśnij do dna. Piecz 40 minut w 175'C . Wystudź, polej polewą. Polewa W rondlu podgrzej masło, mleko i Malibu , kiedy masło się stopi zdejm ij z ognia, dodaj czekoladę. Po 2 minutach wymieszaj do uzyskania gładkiej masy, polej ciasto kiedy polewa zacznie zastygać. Wersja na thermomix
SzczyptaSmaQpralinki przypominały „Rafaello”. Kokosowe trufle jaglane: 2/3 szklanki kaszy jaglanej 2/3 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki malibu (można podgrzać, aby alkohol wyparował – jeśli trufle są także dla dzieci) migdały (ok. 14-16; sparzone wrzątkiem i obrane ze skórki) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content(...)szklanki kaszy jaglanej 2/3 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki malibu (można podgrzać, aby alkohol wyparował - jeśli trufle są także dla dzieci) migdały (ok. 14-16; sparzone wrzątkiem i obrane ze skórki)'; document.write(" "); Kaszę jaglaną wsypujemy na suchą patelnię, włączamy ogień i prażymy co jakiś czas wstrząsając patelnią i mieszając ziarenka
Poezja smakumocno kokosowy, treściwy, zwarty, nie spłynie wam z ciasta. Ciasto nie zawiera glutenu, mleka. Przepis pochodzi z blogu Poezja Smaku , zmniejszyłam tylko ilość cukru w cieście i nie dodałam Malibu do kremu. Składniki na formę 25 na 28 cm: Składniki na ciasto (20 porcji): 2 puszki fasoli czerwonej (po odsączeniu 400 g fasoli) 6 jajek rozmiar M 6 łyżek oleju(...)dżemem Krem kokosowy: 1 puszka białej fasoli (200 g po odsączeniu) 3 łyżki miodu 2/3 szklanki wiórek kokosowych 5 łyżek mleka kokosowego (tylko tej gęstej części) 2 łyżeczki Malibu (ja nie dodawałam) 1/2 słoiczka gęstego dżemu, u mnie domowy z aronii ale może być z czarnej porzeczki czy jagodowy Fasolę odsączyć na sitku, przepłukać wodą. Wszystkie składniki przełożyć do misy
moj przepis naPyszne i dosłownie rozpływające się w ustach domowe rafaello z mnóstwem białej czekolady, odrobiną Malibu. Mniam <3 Przepis znalazłam w kalendarzu na rok 2016 magazynu "Kuchnia". Zapraszam do przygotowań! Składniki: 70 g masła 50 ml śmietany kremówki 40 g miodu 450 g białej czekolady (4,5 tabliczki) 70 ml Malibu migdały wiórki kokosowe CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN +chłodzenie(...)rondelku umieszczamy masło, śmietankę i miód, podgrzewamy do rozpuszczenia. Dodajemy pokruszoną czekoladę i podgrzewamy na bardzo małym ogniu często mieszając, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Zdejmujemy z ognia, dodajemy Malibu i mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia a następnie wkładamy do lodówki na około 4 godziny, aż masa będzie twarda. 2. Migdały (około 20-30 sztuk) zalewamy wrzątkiem, odstawiamy
My Culinary ArtKolejna propozycja na Sylwestra- drink o nazwie Malibu Sunrise. Kolorowy, słodki i łatwy do przygotowania drink kobiecy . Składniki: lód 30 ml wódki 30 ml Malibu 100 ml soku pomarańczowego 15 ml syropu barmańskiego grenadine Wykonanie: Do szklanki wkładamy kostki lodu. Nalewamy kolejno wódkę, Malibu, sok pomarańczowy. Na koniec dolewamy syrop grenadine. Syrop jest gęsty, więc opadnie
Smak mojego domuDzisiaj propozycja na kobiecy drink na Sylwestra. Kolorowy, słodki, ananasowy drink z Malibu. Składniki: lód 30 ml wódki 30 ml Malibu 100 ml soku ananasowego 15 ml syropu barmańskiego blue curacao Wykonanie: Do szklanki wkładamy kostki lodu. Wlewamy wódkę i Malibu. Dolewamy sok ananasowy. Na koniec dolewamy syrop blue curacao. Syrop jest gęsty, więc opadnie na dno, nie mieszając
Smak mojego domuOpis: Nasz shot Lake Water jest bardzo popularny do drinka Pinacolada i jak ten drink również jest oparty na malibu i soku anansowym. Składniki: Malibu 25 ml Blue Curacao 25 ml Sok Ananasowy 25 ml Sposób wykonania: Na początek do shakera wypełnionego lodem nalewamy kieliszek malibu następnie jeden kieliszek blue curacao na sam koniec dodajemy kieliszek soku ananasowego wszystko razem
Drinkologiadrugie zaproszenie do konkursu organizowanego przez foodmanię , we współpracy z firmą Owocowy Raj . Wyszło zaskakująco, pysznie, kokosowo i orzeźwiająco. Bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie połączenie melona z kokosem, a Malibu (w wersji dla dorosłych) daje mu lekkiego "kopa". Polecam każdemu, kto choć trochę lubi kokosowe klimaty :) Składniki: SPÓD: 1 wafelek kokosowy w białej polewie typu "Princessa(...)łyżki amarantusa ekspandowanego (--> Amarantus ekspandowany ) KREM: 300 ml jogurtu greckiego lekkiego 3 duże łyżki śmietanki kokosowej* 3 łyżki ksylitolu (--> Ksylitol ) 1 łyżka malibu 3 łyżki wiórków kokosowych (--> Wiórki kokosowe ) 3 łyżki płatków migdałowych na wierzch (--> Płatki migdałowe ) po 1/4 melona żółtego i cantalupa (można dać również inne rodzaje melona, np. galia, albo arbuza) Przygotowanie: Wafelek
Cakes By KejtJako, że jesteśmy wielkimi fanami wszelkiej maści muffinek to dzisiaj kolejna nasza propozycja, którą są muffinki Malibu Składniki na muffinki: - 1 szklanka mąki pszennej - ½ szklanki wiórek kokosowych - 1 szklanka cukru - ½ szklanki jogurtu - 1/3 szklanki oleju - 1/3 szklanki syropu kokosowego - 1 łyżeczka sody Składniki na masę: - 200g serka mascarpone - ½ szklanki wiórek kokosowych - 50ml rumu Malibu - 100g śmietanki 30% Do miski wrzucamy
Kuchenne WariacjeWłoski klasyk w odchudzonej wersji jogurtowej, podany z kumkwatem karmelizowanym z likierem kokosowym na bazie rumu ( Malibu) . Można go podać także z różnymi sosami, np. z sosem kumkwatowym. Wystarczy do owoców dodać więcej płynu i gotować do czasu uzyskania gęstego sosu. Kumkwat to ciekawy cytrus o jadalnej, słodkiej skórce z nutą goryczki i kwaskowatym miąższu. Przypomina mini pomarańczę. Owoce(...)żelatyny lub 8 płatków, laska wanilii , syrop z agawy lub cukier do smaku. Karmelizowane kumkwaty 4 kumkwaty, 2 łyżki syropu z agawy lub cukru, 4 łyżki Malibu, 4 łyżki wody. Przygotowanie: Karmelizowany kumkwat Owoce umyć i sparzyć , osuszyć, pokroić w plasterki. W rondlu zagotować wodę i Malibu z dodatkiem syropu z agawy lub cukru. Dodać pokrojone owoce, gotować
SzczyptaSmaQ