listki laurowe 2 łyżki majeranku 2 łyżki majonezu ( rozpuścić w szklance gorącej wody ) Przygotuj także : siatka do wędzenia szynek około 25 cm mocny sznurek lub nici Sposób wykonania : Mięso natrzeć peklosolą i włożyć do lodówki na dobę. Po 24 godzinach mięso włożyć do siatki,związać z obu stron mocno sznurkiem i przygotować zalewę. Do większego garnka wlać wodę ,wsypać
Przepisy i porady kulinarneCukinia żółta - odmiana Atena Polka F1 Cukinia jest spokrewniona z kabaczkiem. Najsmaczniejsze są małe owoce, nie dłuższe niż 30 cm. Można ją przyrządzać na wiele sposobów, smażyć, piec,marynować, kisić, możemy też jeść ją na surowo. Można też robić z niej sałatkę na zimę. Warzywo to zawiera witaminy B,C,PP oraz cenny dla oczu beta-karoten. Cukinia pozytywnie wpływa
Przepisy i porady kulinarne