Kompot truskawkowo - agrestowy na zimę i nie tylko.

Kompot truskawkowo - agrestowy na zimę i nie tylko.

Kompot truskawkowo - agrestowy na zimę i nie tylko.

Składniki : 5 kg truskawek 3 kg zielonego twardego agrestu cukier woda Sposób wykonania :   Agrest obrać z ogonków i zaschniętych kwiatów, opłukać . Napełnić nim czyste litrowe słoiki lub weki do 1/3 wysokości. Truskawki umyć, obrać z szypułek ( można to zrobić za pomocą małej łyżeczki do herbaty ). Napełnić truskawkami słoiki do 2/3 wysokości. Do każdego słoika wsypać 6 łyżek cukru, zalać do pełna zimną wodą ( 3 cm do krawędzi słoika ). Następnie przetrzeć brzegi słoików ręcznikiem papierowym, aby us... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.