Precelki półfrancuskie z masą serową.
Precelki półfrancuskie z masą serową.
Składniki : Ciasto : 0,38 l mleka 15 dkg cukru 8 jaj 9 dkg drożdży 25 dkg margaryny 1 cukier waniliowy sól otarta skórka z cytryny mąka pszenna Masa serowa : 1 kg sera białego 20 dkg cukru cukier waniliowy 10-15 dkg sparzonych rodzynek lub skórka pomarańczowa kandyzowana 2-3 jajka szczypta kurkumy Przygotuj także : 30 dkg miękkiej margaryny 2 jajka na smarówkę tłuszcz do blach Sposób wykonania : Ciasto : Z podanych składników na ciasto robimy ciasto drożdżowe, dodajemy tyle mąki, aby nie było ono zb... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne
Autor
Krzysztof Jaracz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto 3 bit, ciasto, jajko, mąka, ser, francuskie, ser biały, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, cytryna, pieczenie, lukier , mielone, drożdżowe, ciasto z masa, ciasta z masa, sposoby na jajko, pieczeń z mielonego
Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne
Dodaj komentarz