Precelki półfrancuskie z masą serową.

Precelki półfrancuskie z masą serową.

Precelki półfrancuskie z masą serową.

Składniki : Ciasto : 0,38 l mleka 15 dkg cukru 8 jaj 9 dkg drożdży 25 dkg margaryny 1 cukier waniliowy sól otarta skórka z cytryny mąka pszenna Masa serowa : 1 kg sera białego 20 dkg cukru cukier waniliowy 10-15 dkg sparzonych rodzynek lub skórka pomarańczowa kandyzowana 2-3 jajka szczypta kurkumy Przygotuj także : 30 dkg miękkiej margaryny 2 jajka na smarówkę tłuszcz do blach   Sposób wykonania : Ciasto : Z podanych składników na ciasto robimy ciasto drożdżowe, dodajemy tyle mąki, aby nie było ono zb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Autor

Krzysztof JaraczKrzysztof Jaracz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto 3 bit, ciasto, jajko, mąka, ser, francuskie, ser biały, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, cytryna, pieczenie, lukier , mielone, drożdżowe, ciasto z masa, ciasta z masa, sposoby na jajko, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.