sypką czekoladę nie trzymał się dobrze biszkoptu. Ostatnio zrobiłam frużelinę malinową do tego kemu i gorąco ją polecam zamiast czekolady. W tym torcie odradzam użycia do nasączenia wody z sokiem z cytryny… zdecydowanie odradzam! Nikt mi tego nie powiedział, ale wcale nie musiał. Sama powiedziałam na […] Artykuł SERCE RAFAELLO pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ
Słodki Pomysłsmaku 250 g serka mascarpone Kremówkę miksujemy na sztywno z fixem i pudrem. Dodajemy po łyżce serka mascarpone, mieszając drewnianą łyżką(nie miksujemy). Nasączenie: 1 ½ szklanki przegotowanej wody sok z 1 cytryny 4 łyżki cukru 2 łyżki cukru waniliowego Z podanych składników wykonujemy poncz. Dodatkowo: owoce do dekoracji: czerwona porzeczka, brzoskwinia ( jeśli z puszki należy osączyć i zalać brzoskwiniową galaretką
Domowe ciastawyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w temp 175- 180 stopni. Lukier : 150 g cukru pudru kilka kropel olejku waniliowego łyżka soku z cytryny 2 łyżki przegotowanej wody Z podanych składników ucieramy błyszczący lukier. Dodatkowo: garść posiekanych orzechów włoskich Polewamy ciasto lukrem Posypujemy posiekanymi orzechami Smacznego
Domowe ciastazimną wodą i dokładnie mieszałam*można też pomóc sobie mikserem*, aż nabrała „piankowej konsystencji). Składniki na poncz cytrynowy: 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody sok z 1 cytryny Wszystkie składniki zagotowujemy i studzimy WYKONANIE: blat ciasta czekoladowego+ poncz cytrynowy 1/2 masy serowo-cytrynowej blat ciasta czekoladowego+ poncz cytrynowy 1/2 masy serowo cytrynowej okruszki ciasta
Domowe ciastastopni. Wyjmujemy z piekarnika w miejsce bez przeciągów. Po 5 minutach zdejmujemy obręcz tortownicy. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Składniki na nasączenie: 1 ½ szklanki przegotowanej wody sok z 1 cytryny 4 łyżki cukru 4 łyżki cukru waniliowego Z podanych składników wykonujemy poncz. Składniki na krem: szklanka mleka 10 dag cukru cukier waniliowy 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Domowe ciastaproszku 1 płaska łyżeczka żelatyny rozpuszczona w niewielkiej ilości gorącej wody Śnieżkę ubijamy z zimnym mlekiem. Pod koniec dodajemy żelatynę. Składniki na nasączenie: 1 szklanka gorącej wody sok z 1 cytryny 4 łyżki cukru dodatkowo: mały słoik dżemu galaretka pomarańczowa 2 małe pomarańcze WYKONANIE: blat biszkoptowy+ nasączenie + dżem krem kajmakowy biszkopt + nasączenie krem śmietankowy owoce+ galaretka Schładzamy ok. 3 godziny
Domowe ciastaSkładniki: 5 łyżek uprażonego na suchej patelni sezamu 250 g (puszka) odsączonej ciecierzycy sól, pieprz, papryka słodka i ostra 2 ząbki czosnku 80 ml zimnej wody 4 łyżki oliwy/oleju/roztopionego masła sok z połówki cytryny 1. Uprażony, wystudzony sezam dokładnie miksujemy z oliwą. 2. Dodajemy czosnek, sok z cytryny i miksujemy dalej. 3. Partiami dodajemy ciecierzycę, wodę
Na moim talerzulepsze – będzie miało bardziej zawarte, a nie wodniste białko. Jeśli nie wiecie, jak wiekowe są Wasze jajka, dla bezpieczeństwa i lepszego ścinania białka można dodać do wody łyżkę soku z cytryny albo octu ryżowego – nie będą wyczuwalne. UWAGA! Jeśli chcecie, nie ma problemu żeby ten gulasz zrobić w wersji całkowicie wegańskiej lub wegetariańskiej – pomińcie w przepisie boczek i zamiast niego
Karo in the Kitchenpszennej. Równie dobrze w tym przepisie sprawdzają się także tortille kukurydziane. Zamiast zielonej papryki można sięgnąć po paprykę żółtą lub czerwoną. Awokado koniecznie należy skropić sokiem z cytryny lub namoczyć w wodzie z sokiem. W przeciwnym razie bardzo szybko ściemnieje zaraz po pokrojeniu. Lubisz dania z kurczakiem? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Tortillę z stylu KFC quritto
mecooksdyni, uprażonych na suchej patelni listki natki pietruszki, do smaku i dekoracji Składniki na dressing: 5 łyżek pasty tahini 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżki soku z cytryny 5-7 łyżek wody, w zalezności od konsystencji 1 ząbek czosnku, starty na drobnej tarce sól, pieprz do smaku W miseczce wymieszać wszystkie składniki dressingu. Wody dodać tyle, aby miał płynną, niezbyt
olalacookingposiekane orzechy do dekoracji Lukier ze śmietany: 10 - 12 łyżek cukru pudru 1 - 2 łyżki gęstej śmietany Lukier cytrynowy: 10 łyżek cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki gorącej wody Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Jak zrobić babeczki piernikowe z marmoladą? W rondelku rozpuścić masło, cukier, miód, przyprawę do piernika, imbir
Kuchcik gotujepomarańczowej, cytrynowej, rodzynek, żurawiny. około 50 gram orzechów (laskowych, włoskich) oraz 2 łyżki posiekanych migdałów mąką do obtoczenia bakalii i obsypania foremki Dodatkowo: 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka gorącej wody 1/2 szkl cukru pudru 1. Zaczynamy od zważenia 4 jajek. U mnie ważyły 219 g więc mąki i cukru tyle będę dodawać do ciasta. 2. Następnie oddzielamy żółtka
Gotowanie...to proste !