woda z cytryna - 16440 przepisów (strona:245/1096)

Surówka z pora 65

warto połączyć swoje, ulubione składniki. Składniki 1 duży por ( biała część) 3 kolorowe mini papryczki 70 ml oleju rydzowego 1 łyżka miodu lipowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka zimnej wody mineralnej 1 łyżka sezamu 1 łyżka czarnego sezamu sól, pieprz Przygotowanie U Por kroimy w piórka, zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka minut, odcedzamy. Papryczki kroimy w krążki. Mieszamy

R'n'G Kitchen
Pyry z wiosennym gzikiem bez laktozy 180

dzięki produktom Mlekovity) w pięknym pastelowo-różowym kolorze, wiosenne dodatki i chrupiąca czarna quinoa, a to wszystko z młodymi ziemniaczkami. Do tego pietruszkowa lemoniada ze zmiksowanej natki, wody i soku z cytryny. Czy może być wspanialszy obiad w ciepły wiosenny dzień? Składniki: pół szklanki ugotowanej czarnej quinoy 1 opakowanie t warogu półtłustego bez laktozy Mlekovita pół opakowania śmietany bez laktozy

Quinoa Raz!
Keks klasyczny z bakaliami 123

się rumieniła warto przykryć ją sreberkiem. Keks odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Można udekorować ciasto polewą w moim przypadku jest to polewa cytrynowa z cukru pudru kilka łyżeczek wody i soku z cytryny

W Moim Magicznym Domu
Babka kakaowa 114

mąki pszennej tortowej, 10 g bułki tartej, 4 g suchych drożdży lukier : 150 g cukru pudru, pełna łyżka płatków róży ucieranej z cukrem, 2 łyżki soku z cytryny, 1 – 2 łyżki wody Mleko zagotowac z kakaem, odstawić do ostygnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę. Wlać mleko, wymieszać. Następnie wsypać mąkę, bułkę tartą i suche drożdże, wymieszać. Ciasto przelać

królestwo garów
WRAPY Z KURCZAKIEM I PASTĄ Z CIECIERZYCY 157

ugotowane), kawałek czerwonej papryki, po 1/2 pepperoni czerwonej i zielonej (opcjonalnie). Składniki pasty: 150 g ciecierzycy z puszki, 2 pomidory suszone + łyżka oleju z pomidorów, łyżka wody, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, łyżeczka sezamu. Składniki marynaty do kurczaka: 1/2 łyżki oleju z dodatkiem bazylii, sól, pieprz, bazylia. Przygotowanie: Mięso obieram ze skóry, kroję na mniejsze kawałki, łączę

JejKuchnia
Wegański sernik z orzechów nerkowca na daktylowym spodzie (bez glutenu, paleo) 141

orzechów nerkowca (*) Masa: 200g orzechów nerkowca 150 ml mleczka kokosowego 3 łyżki oleju kokosowego (płynnego) 3 łyżki syropu z agawy (lub innego słodzidła) 3 łyżki soku z cytryny Orzechy nerkowca zalać wodą i odstawić na całą noc. Przygotować spód. Daktyle wymoczyć w wodzie, dokładnie odcedzić i zblendować z mąką z orzechów nerkowca, a następnie wklepać w dno tortownicy uprzednio wysłanej

Di gotuje
Piernik na piwie. 176

margaryny 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka Wszystkie składniki wymieszać w rondelku, do rozpuszczenia. Ciepłą polewą polać piernik. Lukier: sok z 1/2 cytryny 1-2 łyżki wody cukier puder Sok z wodą wlać do miseczki. Dodawać cukier, aż lukier będzie gęsty. Dokładnie rozmieszać do rozpuszczenia cukru, żeby nie było grudek. Nie podaję ilości cukru

Agusiowe smakołyki
Tort czekoladowy z lekką masą i malinami 461

lodówce. Powstały krem podzielić na 4 (lub 3) równe części: dwie(trzy) na przełożenie tortu, trzecia (czwarta)na boki i wierzch tortu. Poncz do blatów szklanka wody + sok z połowy cytryny Dodatkowo: maliny,   Wykonanie: Na środek podstawki wykładamy łyżeczkę masy, a następnie umieszczamy na niej 1 blat. ( zabezpieczy to przed zsuwaniem się tortu) Nasączamy nasze ciasto. Następnie wykładamy

Rusty Fork
Drip cake dekoracja tortu 133

śmietanki 36% podgrzać z 200g białej czekolady. Następnie chłodzić przez noc, ubić. Polewa czekoladowa; 100g gorzkiej czekolady i 50 ml śmietanki 30 lub 36% Blaty rozkroić , nasączyć wodą z sokiem z cytryny. Przekładać śmietaną i kawałkami świeźych truskawek. Schłodzoną czekoladą wykończyć torcik. Udekorować wedle uznania. Artykuł Drip cake dekoracja tortu pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
MAKOWA CHOINKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO 154

lubi pieczemy około 17 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C gotową choinkę można polać lukrem   ( do ½ szklanki cukru pudru dodać 1-2 łyżki gorącej wody lub soku z cytryny). Inspiracja: http://2smaki.pl/ciasta/makowa-choinka/ i Moje wypieki

Słodkie zapomnienie
Tort Orzechowy z Czekoladowym Kremem 310

wspaniale, apetycznie. Tort nie jest trudny w przygotowaniu, proszę dokładnie przeczytać przepis i obejrzeć film. Biszkopt nasączyłam alkoholem, jeśli chcemy go pominąć, możemy go zastąpić lekko posłodzoną wodą z sokiem z cytryny. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort Orzechowy z Czekoladowym Kremem Składniki: Biszkopt: 100g orzechów laskowych Bakalland 50g orzechów

Mała Cukierenka
Ciasto makowo-serowe 6514

pudru 100 g masła 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżki cukru waniliowego 2 - 3 krople aromatu pomarańczowego Lukier: 10 łyżek cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki gorącej wody Dodatkowo: kandyzowana skórka pomarańczowa do dekoracji Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml . Jak zrobić ciasto makowo-serowe? Spód: Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto, zawinąć

Kuchcik gotuje
śledzie po sułtańsku 283

mniejsze kawałki (jeśli używamy solonych to wcześniej należy je zalać zimną wodą i odstawić na ok. 30 min. aby pozbyć się nadmiaru soli, następnie odsączyć z wody, skropić sokiem z cytryny i odstawić na ok. 15 min.) Pokrojone śledzie dodajemy do wystudzonego sosu, mieszamy. Przekładamy do słoiczka i schładzamy w lodówce. Najlepiej przygotować je dzień przed podaniem aby smaki mogły

Domowy Smak Jedzenia
Tort makowy 216

czekolady 300 g białej czekolady 400 ml śmietany 30-36% Krem z mascarpone 1 op mascarpone 370 g śmietany 30% Do nasączenia 2/3 szkl przegotowanej i schłodzonej wody odrobina soku z cytryny opcjonalnie trochę wódki Biszkopt makowy : Białka ubic na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać stopniowo cukier. Ubijać do momentu aż piana się utrwali i będzie błyszcząca a cukier

Pieguskowa Kuchnia