Przepis dostałam od p. Agnieszki. Przymierzałam się długo, aż wreszcie dojrzałam do kolejnego tortu:) Składniki na biszkopt : 4 jaja 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej 4 łyżki wody Składniki na masę do przełożenia tortu : 1 serek mascarpone 500 g 1 serek naturalny 500 g -"zielona łąka" 2 puszki mandarynek, mandarynki oddzielamy od soku 1 śmietana 30 % -500 ml. 3 łyżki żelatyny około 1 szklanki cukru pudru ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula