zakończonego ozdobną końcówką i nadziewamy śmietanką omleciki. Na bitą śmietanę kładziemy borówki i poziomki. Oprószamy przed podaniem obficie cukrem pudrem. Dzisiejsze Biskwity to moja propozycja słodkiego dodatku do słodkiego wina Monte Santi Original. Smacznego! The post Biskwity z bitą śmietaną i owocami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJedna z sałatek, którą zajadałam się podczas urlopu w Gdyni. Pyszna, lekka, ale idealna by się najeść. Szczególnie polecam na kolację, z kieliszkiem białego wina! Składniki : * spora garść rukoli * kilka czarnych oliwek * 2 pomidory malinowe * mała czerwona cebula * kulka mozzarelli * garść pszennych grzanek * kilka łyżek mieszanki ziaren do sałatek * sól, pieprz * łyżka oliwy z oliwek * łyżka soku
Magiczne Życie Martydrugi dzień po upieczeniu a najlepiej je kroić nożem rozgrzanym w gorącej wodzie. Na pewno zasmakuje osobom lubiącym mleko w proszku. A jako dodatek polecam delikatne różowe wino Monte Santi. Będzie doskonałym dopełnieniem słodkiego deseru. *foremka 23)28 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatrafiłam na moje ukochany sery z Wańczykówki, ale też poznałam cydr lodowy i tu się zakochałam od pierwszego łyka. Boski! Do każdego z dań było inne specjalnie dopasowane wino, wszystko pięknie grało. A tu jeszcze jedno zdjęcie wprost z kuchni: Panowie dziękuję za pyszny wieczór ! Większość zdjęć w tym wpisie dzięki Agnieszce z bloga zwidelcem.pl
Kuchnia na wzgórzupodobne... czasem jest strasznie, a czasem śmiesznie... Ostatnio usłyszałam od pewnej znajomej, że mam chyba za dużo czasu, skoro czytam "takie rzeczy", ale tak sobie myślę: Czy to moja wina, że organizuję życie mojego domu tak, by nie zwariować? Czy to źle, że mam czas na czytanie, naukę języka obcego i hobby, po tym jak dzieci padają na poduszkach
Czary - gary w kuchniJuż 16 lipca rozpoczyna się 4 sezon Dni Otwartych Winnic.... Artykuł 16 LIPCA – DNI OTWARTYCH WINNIC – MAŁOPOLSKA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEobjętość. Blat lub stolnicę przykryć papierem do pieczenia, aby nie było konieczności obsypywania blatu mąką. Wyłożyć ciasto i rozgnieść dłonią na placek grubości ok. 1. cm. Dużym kieliszkiem do wina , szklanką lub foremką wycinać kółka. Jagody wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną. Na każde kółko nakładać możliwie dużo (ok. 2 łyżeczki) jagód i zaklejać je dokładnie w środku ciasta
Kocham Czekoladęlatem dość często, kiedy w sklepach pojawiają się polskie cukinie. Wyjątkowo odpowiada mi połączenie tych delikatnych warzyw z wyrazistym boczkiem w towarzystwie kremowego risotto i koniecznie z kieliszkiem białego wina
Milion SmakówDrodzy Czytelnicy ! 17 lipca spotykamy się ponownie na kolejnym... Artykuł KONKURS! WYGRAJ PODWÓJNY LUNCH Z LAMPKĄ WINA – ART& FOOD BAZAR – KRAKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEdoskonały sposób na odpoczynek od gorąca. Temperatura w środku lata spada do zaledwie kilku stopni. Dlatego należy pamiętać nie tylko o wygodnych butach, ale także ciepłym okryciu wierzchnim. Dla wina Na niższych poziomach wulkanu znajdują się wspaniałe winnice. Ze względu na rodzaj gleby i nasłonecznienie mają one doskonałe warunki. Tradycyjne odmiany, których można spróbować u samych producentów nigdzie
Bon Ton Italiabułki studzimy na kratce, żeby dać odparować wilgoci. Te paluchy są wytrawne, mocno orzechowe i zdecydowane w smaku. Zdecydowanie najlepiej pasują do deski wędlin lub serów i kieliszka wytrawnego wina – do dżemu się nie nadają. Warto zrobić je chociaż raz, tym bardziej że ciasto jest niewymagające i przyjemnie się z nim pracuje. SKŁADNIKI 285g mąki pszennej bułkowej
Karo in the KitchenSKŁADNIKI: syrop lawendowy z limonką: - 2 szklanki świeżych kwiatów lawendy - 250 ml wody - sok z 1 limonki - 10 liści kafiru - 30 g cukru - 200 ml schłodzonego szampana lub wytrawnego wina musującego - kilka kostek lodu z owocami (owoce nie są konieczne, ale ładnie wyglądają :)) - 50 ml gazowanej wody mineralnej - kilka liści mięty - kilka plasterków cytryny OCZYSZCZONE KWIATY LAWENDY włóż
Kuchnia bezglutenowa Lolimoże lubicie wątrobiane pasztety? Jeśli tak to to danie przypadnie wam do gustu. Zapraszam do przygotowania p âté , czyli francuskiej odmiany pasztetu. Jest to masa delikatna , kremowa, z aromatem wina, idealna do chleba na kolację , czy jako przekąska dla gości . Dla wielbicieli wątróbki będzie to nie lada rarytas. Do tego robi się szybko i prosto. Polecam. Podobne smarowidło pojawiło
Bernika - moj kulinarny pamietniksoczyste jabłko 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki 1 mała czerwona cebula (lub 1/2 większej) 3-31/2 łyżki majonezu 11/2 łyżki octu winnego z czerwonego wina (u mnie Jamar ) sól i pieprz do smaku szczypta cukru Przygotowanie: Kapustę drobno szatkujemy (kroimy). Posypujemy solą, ugniatamy ręką i odstawiamy na 15 minut. Do kapusty ścieramy na dużych
Słodkie okruszkidoskonałe na przyjęcia, bo nie tylko świetnie smakuje ale także długo zachowuje świeżość, więc można upiec je wcześniej. A jako dodatek do deseru polecam gorąco Monte Santi- różowe wino zachwycające świeżym, owocowym bukietem. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 6 białek 150 g cukru 150 g kokosu 150 g maku 1 łyżka mąki na krem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia