sernik - 18665 przepisów (strona:418/1245)

Sernik na zimno z truskawkami 147

Bardzo prosty przepis na ciasto bez pieczenia. Idealny sernik na letnie dni – lekki o konsystencji ptasiego mleczko z dużą ilością truskawek:) Czas wykonania: 2 h (+ 6-8 h czas oczekiwania) Ilość porcji: 16 kawałków (forma 0 średnicy 20 cm) Składniki: paczka okrągłych biszkoptów 800 g truskawek 3 galaretki truskawkowe + 750 ml wody(...)galaretką 5. Przygotować kawałki truskawek 6. Wymieszać truskawki z masą 7. Tortownicę wyłożyć biszkoptami i przełożyć masę 8. Ciasto udekorować truskawkami Pobierz wersję do druku: Pobierz Sernik na zimno z truskawkami Artykuł Sernik na zimno z truskawkami pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik czekoladowo-śliwkowy 168

Witam po długiej przerwie :) Aby wynagrodzić moją nieobecność zapraszam na pyszny, kremowy sernik czekoladowy z kawałkami śliwek nasączonych alkoholem... gwarantuję, że na jednym kawałku się nie skończy :) Sernik jest prosty w wykonaniu, nie wymaga osobnego ucierania składników - wystarczy je tylko zmiksować. Zapraszam :)     Śliwki : 200 g śliwek suszonych kalifornijskim 100 ml rumu  Śliwki zalać rumem, odstawić(...)blenderze, miksować, aż masa będzie miała konsystencję mokrego piasku. Wylepić tortownicę o średnicy 23 cm. Umieścić na czas przygotowania masy. Masa: 500 g twarogu lub sera mielonego do serników 250 g sera mascarpone 100 g czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej 125 ml śmietany kremówki 36% 4 jajka 1/2 szklanki cukru pudru (można więcej lub mniej) 2  łyżki mąki

Chocolate Muffin Blog
Mini serniczki z białą czekoladą na spodzie brownie 131

słabość do serników, to zdecydowanie jeden z moich ulubionych deserów. Najbardziej lubię kiedy masa jest aksamitna, nie za sucha, absolutnie nie lubię serników pieczonych z dodatkiem ubitej piany z białek, są dziwnie napowietrzone. Serniki w ogóle cieszą się dużym powodzeniem, zawsze jako pierwsze znikają ze stołu, ja nie wyobrażam sobie bez niego wielkanocnego podwieczorku, ale serwują sobie tą przyjemność(...)lodówce ok 12 godzin, dopiero wtedy nabierają właściwej konsystencji, przed podaniem wyjąć z lodówki żeby ogrzały się do temp pokojowej i posypujemy borówkami lub innymi ulubionymi owocami *wszystkie składniki sernika powinny mieć temperaturę pokojową, najlepiej wyjąc je z lodówki noc przed pieczeniem

Słodki Kompromis
Sernik wiedeński 160

będę się wiele rozpisywać tylko powiem klasyczny sernik bez spodu, czyli  lekki, puszysty uwielbiany przez wszystkich sernik wiedeński.  Gorąco polecam! Składniki: 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego 6 jajek 100 g masła 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier puder do posypania Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek. Miękkie masło utrzeć

magiczna kuchnia Kasi
Sernik wiedeński z rodzynkami 502

cóż, nie jest to ciasto dietetyczne, ale za to nad wyraz smaczne. Puszysty sernik wiedeński jest po prostu ciastem idealnym na każdą okazję. Składniki - proporcje na formę prostokątną o wymiarach 28x19x7 cm lub okrągłą o średnicy 26 cm Jako miarki używałam szklanki o pojemności 250 ml Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 1 kg tłustego, 2-3 krotnie(...)około 60-70 minut. Po upieczeniu pozostawić lekko uchylonym piekarniku na około 15 minut, a kiedy już całkowicie wystygnie schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Uwaga: w trakcie pieczenia sernik urośnie, ale po wystudzeniu zazwyczaj opada. Znacznie rzadziej opadają serniki, jeśli zamiast dodawać oddzielnie żółtka i pianę z białek, do ucieranego z cukrem masła będziemy dodawać kolejno całe

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pianka jogurtowa / Sernik z jogurtów greckich na biszkoptach (pieczony) 491

Sernik bez sera? To ciasto właśnie tak smakuje - jak delikatny sernik i dla niewtajemniczonych - nikt się nie domyśli, że nie ma w nim ani grama sera.   Jest naprawdę pyszne, bardzo puszyste i lekkie.  Polecam też inny mój wypiek: Styropian ( klik ) - podobną wersję sernika bez sera. Zapewniam, że obie są rewelacyjne. (Forma o wymiarach

Di gotuje
Sernik z makiem. 168

makowiec? A może jedno i drugie? Odwieczny problem w naszych domach przed Bożym Narodzeniem. A jak mu zaradzić? Najlepszym sposobem jest połączyć te dwie propozycje :-) Puszysty i kremowy sernik położony na makowej warstwie czyni ten wypiek iście świątecznym, a dodatek dużej ilości skórki pomarańczowej sprawia, że ciastem tym pachnie w całym domu tworząc niepowtarzalny i jedyny w swym rodzaju(...)pomarańczy i masę makową. Smażyć 15 minut i odstawić by przestygło. Do chłodnej masy makowej dołożyć 2 roztrzepane jajka, cynamon i cukier puder. Zmiksować. Masę wyłożyć na spód do sernika. Ser: 600 g białego sera (najlepiej sobie zmielonego, lub bardzo dobrego jakościowo z wiaderka) 3 jaja 5 łyżek śmietany 70 g miękkiego masła 100 g cukru pudru 100 ml soku

Poezja Smaków - blog kulinarny
Najlepsze ciasta na Boże Narodzenie / Świąteczne ciasta 975

Zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami na bożonarodzeniowe ciasta:). Każdy z nich jest inny, każdy wyjątkowy. Od pierników po makowce, na sernikach kończąc:). 1. Świąteczne zawijańce z makiem: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2014/12/swiateczne-zawijance-z-makiem.html 2. Świąteczny sernik: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/swiateczny-sernik.html 3. Świderki z ciasta francuskiego z masą makową: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/swiderki-z-masa-makowa-makowe.html   4. Muffinki choinki(...)szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/muffinki-choinki.html  5. Tarta piernikowa z powidłami śliwkowymi: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/tarta-piernikowa-z-powidami-sliwkowymi.html  6. Rumowe bombki w kokosie: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/rumowe-bombki-w-kokosie.html  7. Makowiec na cieście drożdżowym: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/makowiec-na-ciescie-drozdzowym.html  8. Puszysty sernik: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/03/sernik-puszysty-atwy-szybki.html  9. Babeczki keksowe: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/babeczki-keksowe.html  10. Babka piernikowa: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/babka-piernikowa.html  11. Makowiec - rolada: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/makowiec-ciasto-drozdzowe.html  12. Babka keksowa: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/babka-keksowa.html  13. Keks

Szefowa kuchni
Sernik imbirowo-piernikowy 211

świątecznych wypieków dałam upust kulinarnej fantazji i upiekłam dla Was sernik, imbirowy na kruchym spodzie o smaku piernika. Sos czekoladowo-pomarańczowy to kropka nad ” i „Święta bez dobrego sernika to wręcz niemożliwe. Jest elegancki i smaczny na pewno zdobędzie uznanie gości. Polecam gorąco! Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka ½ kostki masła 50 g cukru pudru(...)pomarańczy zagotowujemy z  cukrem pudrem i śmietanką. Zestawiamy z ognia, dodajemy połamaną czekoladę , czekamy chwilę aż czekolada zacznie się rozpuszczać wtedy dokładnie mieszamy.    Sernik polewamy sosem na talerzykach. Podajemy.  Wesołych Świąt

Wanilia i Kardamon
Sernik pofalowany niczym karpatka. 107

racji, że Święta coraz bliżej,  wszelakie ciasta, zwłaszcza serniki i makowce, cieszą się dużym zainteresowaniem. Postanowiłam  ze starego ( czytaj publikowanego) przepisu zrobić niby takie samo ciasto,  a jednak wyglądające całkiem inaczej. I co jeszcze jest fajnego w takiej wariacji przepisu? To, że każdy jeden kawałek wygląda inaczej. Ciasto robimy zgodnie z tym przepisem(...)też dobre serki w wiadrze, jednak nim go kupimy, pierw zerknijmy na skład.  Jeśli na pierwszym miejscu jest mleko w proszku, albo inne cudo, darujmy sobie ten zakup. Sernik z takiego wynalazku będzie zbity jakbyśmy wsypali do niego z kilogram mąki ziemniaczanej

Dieta moja pasja
Sernik królewski 152

wierzch zetrzeć resztę ciasta. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 minut w temp. 180*C.  Po upieczeniu wystudzić i dowolnie udekorować. Ja mój sernik polałam polewą czekoladową i ozdobiłam cukrowymi śnieżynkami

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik dyniowo – migdałowy 128

Serniki to moje ulubione ciasta. Najbardziej lubię takie z samą masą serową, bez żadnego spodu. Ta wersja powstała, ponieważ miałam w domu dynie z działki i paczkę mielonych migdałów, a niedawno przeczytałam “Razem w kuchni”, gdzie wiele tart i innych ciast nie ma w sobie ani grama mąki. Dynia nie wpływa na smak, ale razem z sokiem z pomarańczy(...)tarce i odsączonej (może być puree) 4 jajka – osobno żółtka i białka 250 g zmielonych migdałów (zostawiamy garstkę do posypania formy do pieczenia) 500 g twarogu na sernik (zmielonego) płatki migdałów do dekoracji   Przygotowanie: W mikserze ucieramy na gładko masło z cukrem pudrem. Po chwili dodajemy sok i skórkę z pomarańczy, przyprawy, dynię oraz żółtka. Kiedy się

Ugotowane pozamiatane
10 najlepszych dań na nadchodzące święta 144

słoneczne, lekka namiastka lata w zimie :) Przepis jest TUTAJ 7. Sernik oreo To ciasto pokochałam odkąd je tylko zobaczyłam na blogu Pauli. Paula robi przepiękne zdjęcia i ten sernik zauroczył mnie od pierwszego wejrzenia. Z dodatkiem naszych ulubionych ciastek... Napatrzeć się nie mogę i już wyobrażam sobie jaką furorę zrobi na święta w rodzinie. Zapraszam na bloga Pauli(...)KLIK . Przepis na sernik TUTAJ 8. Pierniczki No na święta obowiązkowe. Od lat z tego samego przepisu, u nas bez masła i z samym żółtkiem (bo alergia), wycinane i dekorowane przez dzieci. Świetny pomysł na zabawę z dzieciakami, szybko się robią i jeśli nie zostaną zjedzone to długo mogą poleżeć. My robimy część na choinkę, część do jedzenia

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Serowa tarta z jabłkami 182

złego, jeśli kupicie ciasto bez konserwantów i dziwnych dodatków, to pozwoli Wam to zaoszczędzić w kuchni sporo czasu). Serowa tarta z jabłkami – składniki: 500g gotowego sera na sernik 120g serka mascarpone 1 jajko 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka cukru 1 łyżka mąki cukier puder(...)jabłka (w zależności od wielkości) cukier do dekoracji karmel (przepis na karmel znajdziecie TUTAJ ) Serowa tarta z jabłkami – przepis: W misce miksujemy do połączenia się składniki: ser na sernik, serek mascarpone, cukier, cukier waniliowy, mąkę i jajko. Formę do pieczenie tarty wyklejamy ciastem francuskim , przekładamy przygotowaną chwilę wcześniej masę serową i na wierzchu układamy obrane, pokrojone w półplasterki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania