mąki pszennej) -cukier waniliowy -łyżka spirytusu -około 0,5l oleju kokosowego bezwonnego Jajka ubić, dodać serek, spirytus, mąki, cukier waniliowy i proszek. Wszystko razem wymieszać , wykładać łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć do zrumienienia z każdej strony. Sprawdzić najlepiej patyczkiem żeby ciasto nie wylewało się ze środka. Odsączyć na papierze i posypać mielonym ksylitolem lub cukrem pudrem. Smacznego
Smaczne Zdrowekażdym razie, udało mi się w końcu stworzyć ciasto 2 razy bardziej kokosowe niż w znalezionym przepisie. Nie dość, że w środku są praktycznie same wiórki, to jeszcze jako tłuszcz dałam oleju kokosowego smakowego. Na pewno nie każdemu przypadnie ono do gustu, jednak ja jestem nim zachwycona. Mimo wszystko proponuję spróbować. Miłośnicy kokosu-gwarantuję Wam, że nie będziecie żałować
Smaczne Zdrowewody, ja miałam troszkę opory, niepotrzebnie, dodaliśmy do mięsa ok.350ml wody i było idealnie, (max.ilość wody to 10%, czyli 400ml). Po przekrojeniu nic z niej nie wypływało ani tłuszcz ani woda. Na długi lejek (tzw.fleczarkę) założony na maszynkę do mięsa nakładamy wymoczone jelito (ja przycinam na krótsze kawałki) i zawiązujemy jeden koniec tak, by nie wyszło
Smaczne Zdroweużyłam ksylitol) -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 szklanka mąki orkiszowej(2000) -ok. 2 łyżek żurawiny(suszonej) i owoców goji, zalanych wrzątkiem -ok. 3 łyżki sezamu(nie trzeba) Roztopić tłuszcz, ubić jajka z ksylitolem, następnie dodać resztę składników(owoce odsączyć z wody i pokroić na mniejsze kawałki). Mokrymi dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Lekko spłaszczamy(można mocniej), możemy
Smaczne Zdrowezdrowe naleśniki kokosowe. Idealne na podwieczorek-najlepsze z konfiturą malinową (również własnej produkcji). Znalezione tutaj . Ciasto najlepiej jest przygotować godzinę przed smażeniem oraz smażyć na patelni BEZ tłuszczu:) Szybkie i banalnie proste!:) Składniki: - 4 jajka - 150g mąki orkiszowej pełnoziarnistej - 150g mąki orkiszowej białej - 550ml wody gazowanej - 1/3 łyżeczki soli - 2 łyżeczki ksylitolu - 3 łyżki wiórków kokosowych(...)końcu powstała konsystencja lekko gęstej śmietany. Ciasto delikatnie wymieszać z ubitymi na sztywno białkami, ksylitolem oraz wiórkami kokosowymi. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni(nie trzeba dodawać tłuszczu). Smacznego
Smaczne Zdrowepłaskiej łyżeczki I. sposób: Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wrzątkiem i gotujemy na małym ogniu ok.30 minut. Po tym czasie wodę odlewamy. Dodajemy olej kokosowy lub inny tłuszcz oraz świeżo mielony pieprz. W czasie gotowania kapusty grzyby przepłukujemy zimną wodą , zalewamy w garnku wrzątkiem , dodajemy trochę soli i gotujemy na małym palniku ok.15-20 minut. Następnie łyżką cedzakową przekładamy
Smaczne Zdroweżółtka - 1 całe jajko - 50g ksylitolu - 95ml roztopionego oleju kokosowego lub oliwy - 35g drożdży - 1 łyżka spirytusu - 250ml ciepłego mleka - szczypta soli + olej kokosowy do smażenia ( lub inny tłuszcz). Drożdże rozkruszyć do kubeczka, dodać łyżkę mąki i trochę mleka, dokładnie rozmieszać i odstawić do wyrastania. W misie miksera ubić jajko i żółtka z ksylitolem i szczyptą soli. Dodać wyrośnięty
Smaczne Zdrowewymieszać w kubeczku z cukrem trzcinowym i letnią kremówką, zostawić do wyrośnięcia. Do miski z mąką wsypać ksylitol, szczyptę soli, ksylitol waniliowy, dodać ekstrakt z wanilii, stopiony i przestudzony tłuszcz, jajka oraz wyrośnięty zaczyn drożdżowy. Wyrobić mikserem z końcówkami do zagniatania, na najniższych obrotach, potem zwiększyć moc. Kulę ciasta odstawić pod przykryciem, w ciepłe miejsce aż podwoi swą objętość
Smaczne Zdrowepieprzem i oprószyć lekko mąką, strzepując jej nadmiar. Na każdym plastrze schabu ułożyć plaster wędzonej szynki oraz listek szałwii i śpiąć całość wykałaczką. W garnku (patelni z pokrywką) rozgrzać tłuszcz i na rozgrzanym obsmażyć kawałki schabu, zaczynając od strony z szynką i szałwią. Po 3 minutach mięso odwracamy, obsmażamy 3 minuty z drugiej strony. Zalewamy całość ok.250ml wody, przykrywamy
Smaczne Zdrowemoje zmiksowałam dodatkowo blenderem, by były niewidoczne_nie wszyscy u nas je uwielbiają, smak im nie przeszkadza tylko ich widok ...) Na końcu dodajemy stopiony, letni olej kokosowy lub inny tłuszcz. Ja dodałam jeszcze 2 łyżki wody, by ciasto było luźniejsze. Gotowe ciasto wyłożyć do formy babkowej (u mnie 32x8cm ) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym
Smaczne Zdroweszklanki cukru truskawki (po 2 sztuki na jedną bułkę u mnie wyszło 26 bułeczek więc 52 truskawki i oczywiście do musu truskawkowego) Truskawki do nadziewania bułek posypać cukrem. Tłuszcz rozpuścić w rondelku i przestudzić. W letnim mleku rozpuścić drożdże. Do miski wbić jajka dodać cukier i wymieszać. Następnie dodawać porcjami na przemian resztę składników, wyrobić ciasto i odstawić
Monia miesza i gotujeśmietanki kremówki, cały czas miksując na najmniejszych obrotach. Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do przestudzenia. Na koniec do masy serowej dodajemy rozpuszczone masło i jeszcze raz miksujemy aż tłuszcz się wchłonie. Przekładamy masę serową na przygotowany spód, wyrównujemy powierzchnię masy serowej. Przygotowanie polewy śmietankowej: Mieszamy śmietanę z cukrem i ekstraktem waniliowym za pomocą trzepaczki na gładką masę. Piekarnik
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępieczenia słodkich bułeczek - smacznego :) Składniki na ok.16 bułeczek: 2 szklanki mąki 4dag drożdży 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy szczypta soli 1/2 szklanki mleka 50g masła 82% tłuszczu 1 jajo żółtko mała paczka rodzynek Na kruszonkę: 200 g mąki 100 g masła 100 g cukru Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style(...)nieco elastyczne. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 45 minut. Po tym czasie formujemy z ciasta małe kuleczki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia bądź smarujemy tłuszczem i układamy bułeczki. Gdy będą gotowe odstawiamy na chwilę, żeby jeszcze nieco podrosły - około półgodziny maksymalnie. Po tym czasie nie pozostało już nic innego jak posmarować rozkłóconym jajem i posypać
Sajkofanka smakuZapraszam i życzę smacznego :) Wytrawna tarta z botwinką i serem korycińskim Kruche ciasto: - 1 jajo rozmiar L - 200g mąki pszennej typ 500 - 100g masła 82% tłuszczu - szczypta soli Farsz: - pęczek świeżej botwinki - 100 g sera korycińskiego z czosnkiem - ząbek czosnku - łyżeczka siemienia lnianego - połówka cytryny - pieprz, sól Zalewa do farszu: - 1 jajo rozmiar(...)śmietany 30% - 50ml mleka 2,0% tłuszczu - pół ząbka czosnku zmiażdżonego - świeży koperek posiekany - sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Ciasto: składniki na tartę zagniatamy, chowamy do lodówki na godzinę. Po godzinie rozkładamy na blaszkę do tarty, nie zapominając o wysokich rantach, by móc później ułożyć farsz. Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Farsz: Botwinkę myjemy
Sajkofanka smakupuszystą masę i zdjąć. Czekoladę zmiksować w blenderze lub zetrzeć na drobnych oczkach i dodać razem z kakao do jeszcze ciepłej masy jajeczne i wymieszać.Masę odstawić do wystudzenia. Tłuszcz utrzeć do białości i stopniowo dodawać zimną masę czekoladową cały czas ucierając. Jeden biszkopt orzechowy przekroić wzdłuż. Warstwy tortu; część biszkoptu orzechowego posmarować dżemem brzoskwiniowym druga część biszkoptu
Ala piecze i gotuje