zawiera cenne składniki takie jak błonnik pokarmowy, witaminy z grupy B oraz składniki mineralne. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 1838 kJ (438 kcal) Białko 7,3g Tłuszcz w tym kwasy tł nasycone jednonienasycone wielonienasycone 15,2g 5,5g 5,5g 2,9g Węglowodany w tym cukry 64,4g 28,5g Błonnik pokarmowy w tym β-glukan
Emcia Pichciziemniaków czy ryżu. Doskonale komponuje się również z owocami oraz stanowi ciekawe urozmaicenie sałatek warzywnych. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 1474kJ (348kcal) Białko 10,5g Tłuszcz w tym kwasy tł. nasycone 2,9g 0,6g Węglowodany w tym cukry 68,4g 0,1g Błonnik pokarmowy 3,2g Sód 0,005g Tiamina(wit.B1
Emcia Pichcizawierają dużą ilość składników dobroczynnych dla zdrowia m.in. błonnik, witaminy i składniki mineralne. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 1535 kJ / 363kcal Białko 11,8g Tłuszcz w tym kwasy tł. nasycone 2,5g 0,4g Węglowodany w tym cukry 66,4g 31,4g Błonnik pokarmowy 14,1g Sód 0,7g Więcej ciekawych informacji
Emcia Pichcisię naturalnym źródłem witamin i składników mineralnych. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 388 kcal / 1637 kJ Białko 7,5g Węglowodany w tym cukry 68,6g 22,2g Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,7g 2,5g Błonnik pokarmowy 7,3g Sód 0,1g Witaminy i składniki mineralne Kwas foliowy 37,7 μg (18,9 %)* Fosfor
Emcia Pichcimlecznych, owocowych bądź warzywnych, a także używać ich do przyrządzania wielu innych potraw i deserów. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 1584kJ (376kcal) Białko 11,9g Tłuszcz 7,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2g Węglowodany 62,1g w tym cukry 0,9g Błonnik pokarmowy 6,9g Sód 0,005g
Emcia Pichcicholesterolu i laktozy oraz glutaminianu sodu. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 981kJ/237kcal Białko 6,0 g Węglowodany 5,9g w tym cukry 1,5g Tłuszcz 20,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,27g Błonnik pokarmowy 3,01g Sód 5,5g insertCookd("3d324793ca924af27005853bf84d6dae
Emcia Pichcibułki tartej Przepis: Mąkę przesiewamy, dodajemy resztę składników na ciasto naleśnikowe i miksujemy do uzyskania średnio gęstej, jednolitej masy. Naleśniki smażymy na patelni wysmarowanej tłuszczem. Pieczarki ścieramy na tarce na grubych oczkach i podsmażamy na 2 łyżkach oleju do momentu aż woda z pieczarek całkowicie wyparuje. Doprawiamy je do smaku solą i pieprzem. Po ich wystygnięciu dodajemy(...)Całość mieszamy i nakładamy na naleśniki, które następnie zawijamy. Zawinięte naleśniki moczymy w rozbełtanym jajku i obtaczamy z każdej strony w bułce tartej. Następnie smażymy je na patelni wysmarowanej tłuszczem na złoty kolor. insertCookd("2d67359d376a86ff2463e9ef0dcb9084
Emcia Pichcitego względu można je określić mianem naturalnego koncentratu, pełnego witamin i składników odżywczych. Wartość odżywcza w 100g zarodków pszennych Wartość energetyczna 1463 kJ / 351 kcal Białko 27,5g Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,4g 1,6g Węglowodany w tym cukry 31,5g 15,2g Błonnik pokarmowy 14g Sód 0,003g Witamina E 15,1mg (151%)* Tiamina
Emcia Pichciwodę z organizmu i przyspiesza proces usuwania resztek pokarmu. Dzięki temu pomaga w pozbyciu się zbędnych kilogramów. Wartość odżywcza w 100g otrąb owsianych Wartość energetyczna 1584 kJ/ 376 kcal Tłuszcz 7,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3g Węglowodany 55,7g w tym cukry 1,5g Błonnik 10,5g Białko 17,3g Sól 0,008g
Emcia Pichcimusli, by się przekonać o słuszności tego określenia, korzystając z całego bogactwa jakie nam oferuje. Wartość odżywcza w 100g crunchy Wartość energetyczna 1838 kJ (438 kcal) Białko 7,3g Tłuszcz 15,2g w tym kwasy tł nasycone 5,5g jednonienasycone 5,5g wielonienasycone 2,9g Węglowodany 64,4g w tym cukry 28,5g Błonnik pokarmowy
Emcia PichciWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G suchego produktu (kotletów sojowych) Wartość energetyczna 1305 kJ /309 kcal Białko 45,0 g Węglowodany 21,7 g w tym cukry 11,4g Tłuszcz 1,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g Błonnik pokarmowy 16,7g Sód
Emcia Pichcilubimy. My lubimy bardzo pieprzną i mocno czosnkową – w żadnym sklepie nie dostaniemy aż tak aromatycznej kiełbasy. Kupne wyroby są zwykle doprawiane zapobiegawczo. Nasza toruńska mimo małej ilości tłuszczu jest bardzo soczysta. Jeśli lubicie więcej tłuszczu dajcie więcej karkówki a mniej szynki, albo dodajcie więcej podgardla lub dodatkowo boczek. SKŁADNIKI 1 kg szynki wieprzowej 1 kg karkówki wieprzowej
OstryKęsgałka muszkatołowa zioła prowansalskie Przygotowanie: Boczek pokroić w kosteczkę. Mrożone brokuły wstawić na 3 minuty do wrzątku, żeby się rozmroziły. Pieczarki obrać, pokroić w kosteczkę. Boczek podsmażyć bez dodatku tłuszczu, aż będzie chrupiący. Zdjąć z patelni. Na tłuszczu z boczku zeszklić cebulę, dodać pieczarki. Smażyć około 2 minuty. Przyprawić solą i pieprzem. Pomidory suszone posiekać w paseczki. Brokuły i pomidory
Mania Gotowaniapomidory suszone siekamy w drobną kosteczkę. Pistację podpiekamy przez chwilę na patelni aby się lekko zarumieniły, następnie bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy za pomocą blendera. Na patelni (bez tłuszczu) smażymy szynkę, do momentu aż będzie chrupiąca. Następnie na tej samej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy i smażymy pozostałe składniki farszu przez około 5 minut. Łączymy składniki farszu. Mięso układamy(...)płatkach owsianych. Możemy je usmażyć na patelni albo upiec w piekarniku. Ja osobiście preferują wersję z użyciem piekarnika. Roladki są wtedy bardziej chrupiące i nie wchłoną tyle tłuszczu. Aby mięso nie było Zyt suche w połowie czasu pieczenia możecie nakryć je papierem do pieczenia. Pieczemy roladki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem przez około 20-25 minut w 200 stopniach
Mania Gotowania