Ostatnio piekę naprawdę sporo szarlotek. To ciasto, jak żadne inne, stanowi dla mnie idealny, rozgrzewający początek dnia. Obok słusznego kawałka ciepłej szarlotki stawiam filiżankę kawy, włączam
WiszniówkaSzarlotka sypana to chyba najprostsza szarlotka jaką znam. Nie trzeba nic zagniatać ani ubijać i nie dodaje się jajek, co może dziwić. Wystarczy wyłożyć na przemian
Oryginalny smakPowoli rozpoczynamy sezon truskawkowy. Na targowiskach pojawiają się już pierwsze truskawki. Dziś mam dla Was przepis na łatwe ciasto z truskawkami. Przygotowanie szarlotki zajmuje parę chwil
Tradycyjna kuchnia KasiJesienią robimy szarlotki, dużo szarlotek Zamówienie przyjęte i zrealizowane Kto zamawiał ten wie. Składniki na ciasto 3 szklanki mąki pszennej typ 500 5 żółtek masło 250
Kocham CzekoladęPyszna szarlotka z dużą ilością grubo pokrojonych jabłek, budyniem i maślaną kruszonką z dodatkiem migdałów. Podana na ciepło z gałką lodów bakaliowych smakuje mi najbardziej. Składniki
Kuchnia w czekoladzieDawno niczego nie pichciłam… niczego nowego oczywiście, bo lubię dogadzać bliskim ich ulubionymi przepisami😉 A ja? Ja też jestem ważna, i też chcę jeść słodycze
Jak gotować i nie zwariowaćSzarlotka z tartych jabłek ułożonych pomiędzy cienkimi warstwami ciasta. Ciasto przygotowane jest bez jajek i proszku do pieczenia. Czytaj więcej »
Przepisy KulinarneSzarlotka sypana to proste i smaczne ciasto rozpływające się w ustach. Jej przygotowanie jest banalnie proste wystarczy wymieszać wszystkie składniki i równo ułożyć warstwami na przemian
Smakowite DaniaTARTA Z JABŁKAMI I JEŻYNAMI na spodzie z ciasta francuskiego... Artykuł TARTA Z JABŁKAMI I JEŻYNAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEGalette to rodzaj kruchego ciasta używanego w kuchni francuskiej, na słodko lub wytrawnie. Do przygotowania takiej rustykalnej tarty, nie potrzeba formy, wystarczy rozwałkować ciasto na papierze
Oryginalny smakO przed świąt miałam przerwę od Ciasta na niedzielę, bo i od słodkości trzeba czasami odpocząć. Tym razem biorę udział i do tego sama wybrałam temat
Moje Małe Czarowanie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ciasto biszkoptowe: 60 g mąki orkiszowej 25 g maki ziemniaczanej 90 g cukru 3 jajka wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i
Domowy Smak JedzeniaJuż niedługo, już za dni parę, tradycyjnie w Majówkę duża część Polaków wybierze się w góry. Nic nas nie zniechęci, ani korki na Zakopiance, ani
greenscarfDziś pierwszy dzień kalendarzowej wiosny. Z tej okazji mam dla Was przepis na pyszny makowiec z musem jabłkowym i masą śmietanową. Ciasto jest doskonałe na każdą
Tradycyjna kuchnia KasiDwa tygodnie temu wróciłam z cudownego urlopu w Tatrach. Choć pogoda nie była najlepsza, to przeżyłam tam niezapomniane chwile i przeszłam szmat kilometrów po górskich szlakach
peggiwkuchni