Filet z kurczaka w złocistej panierce

Filet z kurczaka w złocistej panierce

Filet z kurczaka w złocistej panierce

Jeśli znudziła Wam się tradycyjna panierka na filecie z kurczaka to polecam zrobić kotleciki drobiowe w panierce z płatków kukurydzianych. Panierka jest złocista i niebywale chrupiąca a filet soczysty. Zamiast filetu możecie równie dobrze użyć schabowego i tak nieco inaczej przygotować dzisiejszy obiad.Składniki na 3 kotleciki : pół większego filetu z kurczaka 4 duże garści płatków kukurydzianych 2 jajka pół łyżeczki przyprawy Kucharek 50 gr margaryny i 2-3 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie :Filet  oczyszczam z b... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Mechanik w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

MechanikMechanik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

filet z kurczaka, kurczak, jajko, ziemniak, obiad, schabowe, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, ziemniaki na obiad, piersi, pierś, drobiowe, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, kapustą, dania z kurczakiem, kotleciki z kurczaka, dania z piersi kurczaka, chrupiący kurczak, chrupiąca pierś z kurczaka, soczysta pierś z kurczaka, drugie danie

Inne przepisy z Mechanik w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Magdalena P., 16 maja 2014 16:14:26

Pyszne, też czasami takie robię ;)