zrobić z mielonego i pieczarek, to nasz przepis powinien Ci przypaść do gustu! Gorąco zapraszamy! Zrazy z mięsa mielonego z pieczarkami Składniki: Zrazy: mięso mielone wieprzowe: 600 g bułka tarta: 1 – 2 łyżki + do obtoczenia jajka: 2 szt. cebula: 1 szt. majeranek: 1 łyżka sól i pieprz do smaku olej: 2 łyżki Farsz: pieczarki(...)już zdecydowaliśmy się na zakup mięsa garmażeryjnego, sprawdźmy koniecznie skład, ponieważ często można w nim spotkać wypełniacze. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy startą na tarce cebulę, majeranek, bułkę tartą oraz doprawiamy solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy, jeśli trzeba jeszcze doprawiamy. Następnie dodajemy jajko i ponownie wyrabiamy dobre kilka minut. Masa powinna zrobić się kleista, co będzie oznaczać
Kuchnia Na Wypasiebajka, ale jednak niesmak pozostaje. A może zróbmy swoje chrupiące stripsy? Takie nie wzorowane, proste a genialnie pyszne? Żeby wyszła mega chrupiąca dobroć potrzebujecie panko . Panko to japońska bułka tarta uzyskiwana z białego chleba, jasna, grubo mielona. Można zrobić w domu, susząc chleb pszenny tostowy, pozbawiony skórek, a potem go zmielić tak, żeby były większe kawałki. Niby się(...)pół, suszyć w piekarniku, pilnować grubości zmielenia. Sporo zachodu. Przyzwoite panierki panko kupicie w każdym większym sklepie, w sklepach internetowych, na popularnym portalu aukcyjnym. I nie, z normalną bułką tartą nie będzie tego efektu, dzięki któremu chrupiące stripsy nabierają zajebistości. Jak już kupicie panko, to spróbujcie zrobić w niej zwykłego schabowego i już nigdy nie wrócicie do zwykłej
ladykitchengotowanie batatów około 20-30 minut Ilość porcji: 2 Składniki: 550 batata 130 mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej sól i pieprz 80 g masła 2 łyżki bułki tartej 1/3 szklanki listków szałwii tarty parmezan do podania Przygotowanie : PUREE Z BATATÓW: Bataty umyj, osusz. 550 g batata to mniej więcej jeden spory batat po obraniu.Batata pokrój(...)kopytka na skos. Kopytka gotuj we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Kluseczki powinny wypłynąć na powierzchnię + 30 sekund dłużej. Masło do polania: na patelni rozpuść masło, dodaj nieco soli, bułkę tartą i pod koniec listki świeżej szałwii. Podsmażaj, aż bułka nieco ściemnieje. Masłem polewaj ugotowane kopytka, posypuj obficie parmezanem. Na koniec dopraw świeżo mielonym pieprzem i podawaj. SMACZNEGO! Blog
nietylkopasta.ploraz Facebook: MeCooks Pulpety z fasoli Składniki na pulpety z białej fasoli. 60 dkg białej fasoli z puszki 200 ml zalewy z białej fasoli 5 dkg bułki tartej 1/4 łyżeczka pieprzu 3/4 łyżeczki soli 1 duże jajko 1 łyżka siekanej natki pietruszki 10 dkg mielonych migdałów 1 duży ząbek czosnku Sos groszkowy: 5 dkg cebuli szalotki 1 łyżka(...)łyżeczka soli 1/4 łyżeczka pieprzu 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej Jak zrobić pulpety z białej fasoli. Do garnka wlać zalewę z białej fasoli, zagotować, a następnie wsypać bułkę tartą. Mieszając nieustannie gotować przez 1 minutę, następnie zdjąć z ognia i wystudzić. Fasolę rozgnieść tłuczkiem na kremową, jednolitą konsystencję. Do miski włożyć rozgniecioną fasolę, zimną bułkę tartą
MeCooksserkiem topionym w chrupiącej panierce. Będą idealną alternatywą dla tradycyjnych kotletów panierowanych. Zapraszam na przepis! Składniki 500 g fileta z kurczaka 2 jajka kawałek pora 1 serek topiony bułka tarta przyprawa do kurczaka papryka słodka sól pieprz olej do smażenia Wykonanie Kurczaka myjemy i dzielimy na kawałki, następnie każdy z nich rozbijamy na kotleciki. Doprawiamy(...)serka należy podzielić na tyle kawałków, ile wyjdzie nam roladek z porcji mięsa. Następnie każdy kotlecik z porem i serkiem topionym zwijamy w roladkę. Na osobnych talerzach rozkładamy bułkę tartą oraz jajka, które roztrzepujemy za pomocą widelca. Każdą roladkę panierujemy kolejno w jajku, a następnie w bułce tartej. Wszystkie roladki wykładamy na patelnię z rozgrzanym
Alle Dobre!Lipowe Wzgórza 4 plastry żółtego sera kawałek czerwonej papryki do smaku: czarny mielony pieprz i granulowany czosnek (można zamienić na inną ulubioną przyprawę) majonez Panierka: 2 jajka M bułka tarta sól i pieprz do smaku Dodatkowo: olej do smażenia Przygotowanie: Każdy placek tortilli smarujemy majonezem. Blisko brzegu układamy plastry żółtego sera. Na ser układamy nasze parówki. Obok parówek(...)Zwijamy tortille tworząc roladkę. Każdy rulonik kroimy na pół. Przygotowujemy dwa głębokie talerze. Do jednego wbijamy jajka. Doprawiamy je solą i pieprze, mieszamy widelcem. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą. Nasze roladki z tortilli maczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju na rumiano. Przed podaniem kroimy każdą panierowaną roladkę na pół. Gotowe
Słodkie okruszkiSurimi w panierce , czyli paluszki krabowe w chrupiącej panierce z bułki tartej, chrupiąca, pyszna przekąska. Z surimi robie również sałatkę , a nawet jajecznicę . Paluszki krabowe w panierce w takiej formie idealnie pasują jako przekąska na Sylwestra, Karnawał, czy inną imprezę. Poza tym mogą one pełnić także rolę obiadu, podobnie jak paluszki rybne, podane np. z frytkami i ulubioną surówką(...)panierce: paluszków krabowych (Surimi) – ok. 150 g 1 łyżka mąki pszennej 1 jajko + kilka łyżek mleka 1/3 łyżeczki papryki słodkiej szczypta chilli sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej do smażenia Przepis na panierowane paluszki krabowe: Paluszki krabowe mrożone rozmrażamy odpowiednio wcześniej, jeśli świeże to wyciągamy z opakowania, a następnie oprószamy mąką pszenną. W miseczce
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię