tarta - 42848 przepisów (strona:314/2857)

Panierowane roladki z tortilli – szybka imprezowa przekąska 157

Lipowe Wzgórza 4 plastry żółtego sera kawałek czerwonej papryki do smaku: czarny mielony pieprz i granulowany czosnek (można zamienić na inną ulubioną przyprawę) majonez Panierka: 2 jajka M bułka tarta sól i pieprz do smaku Dodatkowo: olej do smażenia Przygotowanie: Każdy placek tortilli smarujemy majonezem. Blisko brzegu układamy plastry żółtego sera. Na ser układamy nasze parówki. Obok parówek(...)Zwijamy tortille tworząc roladkę. Każdy rulonik kroimy na pół. Przygotowujemy dwa głębokie talerze. Do jednego wbijamy jajka. Doprawiamy je solą i pieprze, mieszamy widelcem. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą. Nasze roladki z tortilli maczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju na rumiano. Przed podaniem kroimy każdą panierowaną roladkę na pół. Gotowe

Słodkie okruszki
Surimi w panierce 103

Surimi w panierce , czyli paluszki krabowe w chrupiącej panierce z bułki tartej, chrupiąca, pyszna przekąska. Z surimi robie również sałatkę , a nawet jajecznicę . Paluszki krabowe w panierce w takiej formie idealnie pasują jako przekąska na Sylwestra, Karnawał, czy inną imprezę. Poza tym mogą one pełnić także rolę obiadu, podobnie jak paluszki rybne, podane np. z frytkami i ulubioną surówką(...)panierce: paluszków krabowych (Surimi) – ok. 150 g 1 łyżka mąki pszennej 1 jajko + kilka łyżek mleka 1/3 łyżeczki papryki słodkiej szczypta chilli sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej do smażenia Przepis na panierowane paluszki krabowe: Paluszki krabowe mrożone rozmrażamy odpowiednio wcześniej, jeśli świeże to wyciągamy z opakowania, a następnie oprószamy mąką pszenną. W miseczce

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotleciki jajeczne z serem smażonym 147

ulubionego domowego sosu. W każdym wypadku smakują wyśmienicie : ) Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 2 świeże jajka M 2 łyżki Ekologicznego sera smażonego Frąckowiak 2-3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia kotlecików sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski. Ser lekko podgrzewamy, aby miał płynną konsystencję. Dodajemy(...)jajek. Doprawiamy całość świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą. Mieszamy składniki, próbujemy. Dodajemy 2 świeże jajka i 2 łyżki bułki tartej. Mieszamy składniki. Jeśli masa wyda się nam zbyt rzadka dodajemy resztę tartej bułki. Z masy formujemy w dłoniach kotlety (mi dziś wyszło 10 szt), każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto z obu stron

Słodkie okruszki
Kotlet schabowy po góralsku 134

uzupełniającym smak. Jednak sprawdź skład. Optymalnie powinien zawierać jedynie żurawinę i cukier.Zamiast żurawiny możesz użyć także borówki z dodatkiem jabłka panierka - ja postawiłam na klasykę, ale możesz pomieszać bułkę tartą z panko, mielonym siemieniem lub cieciorką NA JAKIM TŁUSZCZU SMAŻYĆ KOTLETY SCHABOWE? Odpowiedź jest prosta. Najlepszy będzie smalec wieprzowy , ewentualnie tłuszcz z gęsi . Jednak jeżeli chcesz usmażyć kotlety(...)plastry schabu 100 g oscypka 4 cienkie plastry boczku wędzonego sól i pieprz żurawina leśna w słoiczku 1 jajko plus 1 łyżka mleka 2-3 łyżki mąki ½ szklanki bułki tartej smalec lub olej do smażenia Przygotowanie: Jak przygotować kotlet schabowy po góralsku? Każdy plaster schabu rozbić z obu stron tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem. Na suchej patelni uprażyć plastry

Pełny talerz
Rybne kotleciki z koperkiem 179

jajko M 1 kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 1 łyżka suszonej cebuli lub pół małej świeżej cebuli sól i czarny mielony pieprz do smaku 2-3 łyżki bułki tartej + bułka do obtoczenia kotlecików olej do smażenia Przygotowanie: Rybę rozdrabniamy w blenderze z nożami (ostrożnie, aby nie mieć papki) lub mielimy w maszynce do mięsa. Ryby przekładamy do miski(...)mnie 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu i szczypta soli). Następnie dodajemy namoczoną w mleku kajzerkę, jajko, suszoną cebulę (lub drobno pokrojoną i podsmażoną świeżą cebulę) i 2 łyżki bułki tartej. Zaczynamy wyrabiać masę (poniżej zdjęcie jeszcze dobrze nie wyrobionej masy, widać kawałki bułki). Masa ma być wilgotna, ale musi się dać z niej formować małe kotleciki. W razie potrzeby

Słodkie okruszki
SMAŻONY SER HALLOUMI. W PANIERCE 115

panierowany. Powiem Wam, że nie mogliśmy się najeść ...  Taki ciepły, prosto z patelni jest przepyszny! Składniki: kostka sera hallumi (250 g) 2 jajka słodka i ostra papryka bułka tarta olej Wykonanie: Ser kroimy na podłużne słupki. W miseczce roztrzepujemy 2 jajka razem ze słodką i ostrą paprykę. Słupki sera maczamy w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce(...)tartej. Bułkę tartą delikatnie dociskamy do sera. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor

Walijskie Pichcenie
Roladki drobiowe z porem i serkiem topionym 181

PRZEPIS NA ROLADKI DROBIOWE Z POREM I SERKIEM TOPIONYM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 g fileta z kurczaka 1 mały por serek topiony (trójkąty) 2 jajka bułka tarta olej do smażenia przyprawa do kurczaka sól pieprz Wykonanie Fileta z kurczaka umyć i podzielić na części. Następnie rozbić jak na tradycyjne kotlety. Doprawić z obu stron solą, pieprzem(...)Najlepiej sprawdzą się tutaj trójkąty. Na każdy kawałek mięsa wykładamy jeden trójkąt. Następnie, po nałożeniu sera i pora zwijamy każdy kotlecik w roladkę. Na dwóch osobnych talerzach wykładamy bułkę tartą i jajka. Każdą roladkę panierujemy w roztrzepanym jajku i kolejno w bułce tartej. Gotowe roladki wykładamy na rozgrzaną z olejem patelnię i smażymy na złoty kolor

Przepiski.pl
Krokiety z kurczakiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami 120

pszenna 2 szklanki Woda 1 i 1/2 szklanki Mleko szklanka Jajko Sól 1/2 łyżeczki Olej łyżka Farsz: Filet z kurczaka 500 g Pomidory suszone w zalewie 8 sztuk Mozzarella tarta 200 g Cebula średnia Sól Pieprz Słodka papryka Dodatkowo: Olej do smażenia Jajka 2 Bułka tarta Przygotowanie: Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojonego(...)każdego naleśnika nałożyć farsz i zwinąć zaczynając od boków, a następnie od dołu na 3 razy. Jak to zrobić zobaczysz w filmie poniżej. Zwinięte obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z każdej strony. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu

Kulinarne przygody
Sałatka wiejska z białą kiełbasą i pieczonymi ziemniaczkami 122

cienkich, białych kiełbasek parzonych ok. 15 szt. pomidorków koktajlowych 2 łyżki oliwy sól pęczek szczypiorku Sos chrzanowy: 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1-2 łyżki chrzanu tartego 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaczki szorujemy razem ze skórką pod bieżącą wodą, osuszamy i kroimy na pół. Następnie skrapiamy oliwą z oliwek oraz lekko solimy

Kuchnia MagdaLeny
Krokiety z mięsem 134

pietruszki 1 średnia cebula 1 jajko ( jak mięso jest kleiste można pominąć) naleśniki: 500 ml mleka 300 g mąki 2 jajka sól olej do smażenia do obtoczenia krokietów: bułka tarta 2 jaja Z przepisu na naleśniki- wszyskie składniki zmiksować i usmażyć dosyć cienkie naleśniki Mieso ugotować z włoszczyzną ( oprócz cebuli). Cebulę pokroić i zeszkilć na oleju. Mięso(...)naleśnik kłaść po łyżce farszu, zawijać w ruloniki  (najpierw złożyć do środka boki naleśnika, a następnie zwinąć w rulon). Jajka roztrzepać, lekko osolić. W drugiej miseczce naszykować bułkę tartą. Każdy naleśnik obtoczyć najpierw w jajku następnie w bułce tartej. Smażyć po ok 2 min z każdej strony ( do zrumienienia). Trzeba uważać,by nie przypalić krokietów- szybko

Z Marcepanem
Krokiety z mięsem 130

pietruszki 1 średnia cebula 1 jajko ( jak mięso jest kleiste można pominąć) naleśniki: 500 ml mleka 300 g mąki 2 jajka sól olej do smażenia do obtoczenia krokietów: bułka tarta 2 jaja Z przepisu na naleśniki- wszyskie składniki zmiksować i usmażyć dosyć cienkie naleśniki Mieso ugotować z włoszczyzną ( oprócz cebuli). Cebulę pokroić i zeszkilć na oleju. Mięso(...)naleśnik kłaść po łyżce farszu, zawijać w ruloniki  (najpierw złożyć do środka boki naleśnika, a następnie zwinąć w rulon). Jajka roztrzepać, lekko osolić. W drugiej miseczce naszykować bułkę tartą. Każdy naleśnik obtoczyć najpierw w jajku następnie w bułce tartej. Smażyć po ok 2 min z każdej strony ( do zrumienienia). Trzeba uważać,by nie przypalić krokietów- szybko

Z Marcepanem