Deser jaglany z migdałowym spodem i frużeliną wiśniową

Deser jaglany z migdałowym spodem i frużeliną wiśniową

Deser jaglany z migdałowym spodem i frużeliną wiśniową

mojprzepisna.pl | Deser jaglany z migdałowym spodem i frużeliną wiśniowa Mam dla Was obłędny deserek, który z smaku przypomina budyń utarty z masłem, a w rzeczywistości nie ma ani grama masła czy mleka. Jest delikatny, kremowy, pyszny i oczywiście zdrowy, bo na bazie kaszy jaglanej. Składniki na tortownicę 20 cm: Spód: 200 g tartych na mąkę migdałów* 1 łyżka siemienia lnianego 2 łyżki ciepłej wody 2 łyżki cukru pudru Budyń jaglany: 1 szklanka kaszy jaglanej (nieugotowanej) 2 i 1/4 szklanki mleka ryżowego lu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu moj przepis na

Autor

Joanna Chmielewska-UłasJoanna Chmielewska-Ułas

Mam na imię Asia, jestem bardzo szczęśliwą żoną i mamą małego Rysia (który zaszczyca nas swoją obecnością od 08.07.2013) oraz Jerzyka (23.07.2015). Zawodowo jestem analitykiem w banku ;-), lubię swoją pracę, ale pieczenie ciast to moja wielka pasja, którą odkryłam całkiem niedawno (jak byłam w ciąży z Rysiem). Uwielbiam piec ciasta i przygotowywać desery, fotografować, a później się tym zajadać razem z rodzinką i przyjaciółmi. Często dokarmiam kolegów z pracy 😉 Ot macie pewność, że przepisy są gruntownie przetestowane i spałaszowane przez liczne grono;)

Blog mojprzepisna.pl powstał ponieważ chciałam gdzieś umieszczać swoje uwagi, złote rady i wskazówki, dotyczące przygotowywania potraw słodkich ale również i słonych, chciałam też rozwijać swoją pasję do fotografowania. Staram się dokładnie opisywać krok po kroku jak wykonać dany deser czy danie po to, żeby osoby niewprawione w pracach kuchennych również sobie poradziły.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, wiśnia, sernik, przetwory, kasza jaglana, tort, torty, obiad, babeczki, bez pieczenia, bezglutenowe, ciasto kokosowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, sernik z budyniem, sernik bez pieczenia

Inne przepisy z moj przepis na

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.