sosy - 72234 przepisów (strona:2721/4816)

Pierś kurczaka w marynacie smażona z warzywami 113

kurczaka, 200 g pokrojonej botwinki z malutkimi buraczkami, 1 zblanszowany brokuł, 2 duże cebule, 6 łyżek oleju rzepakowego, 1 płaska łyżeczka soli Co potrzeba na marynatę: 3 łyżki sosu sojowego jasnego, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 pełna łyżka oregano, 1 pełna łyżka czosnku niedźwiedziego, 1 łyżka oleju rzepakowego Wykonanie: Składniki na marynatę mieszamy w misce. Dodajemy pokrojone w cienkie

Bułka z Chlebem
Łopatka wieprzowa w sosie miodowo-musztardowym 137

stopniowo wodą do pełna cały czas mieszając, żeby mąka dobrze się rozprowadziła. Wlewamy do mięsa, dolewamy jeszcze 0,5 szklanki wody, mieszamy, gotujemy 5 minut od chwili zagotowania się sosu. Mięso dobrze komponuje się z makaronem. Smacznego :)) łopatka, maggi, musztarda francuska, sok z cytryny

Bułka z Chlebem
Schab po dolnośląsku 162

łyżeczką pieprzu, smażymy na średnim płomieniu cały czas mieszając, żeby się nie przypaliły, aż do odparowania płynu. Wówczas wlewamy śmietankę, mieszamy, dajemy z powrotem mięso, zanurzamy je nieznacznie pod sosem z pieczarkami. Patelnię przykrywamy pokrywką, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C, pieczemy 30 minut na termoobiegu. Smacznego :)) schab, kotlety schabowe, śmietanka pieczarki

Bułka z Chlebem
Jak zrobić kolorowy drip na tort 243

dobrze schłodzony, najlepiej przez całą noc w lodówce lub przez kilka godzin w zamrażalniku. Jest kilka metod wykonania dripu: za pomocą łyżeczki ( zobacz film ) za pomocą butelki (dyspensera) do sosów ( zobacz film ) za pomocą szpatułki: należy wylać odpowiednią ilość polewy na środek tortu, a następnie za pomocą szpatułki rozprowadzić ją pozwalając by część spłynęła po brzegach

Słodki Blog
Cukinia zapiekana z parmezanem i mozzarellą 168

parmezan, Każdy kawałek cukinia zamoczyć w jajku, następnie obtoczyć w serach i przełożyć na blachę, Piec przez około 15-20 minut do zarumienienia, Podawać na ciepło najlepiej z sosem czosnkowym. Artykuł Cukinia zapiekana z parmezanem i mozzarellą pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
7 warzyw, które idealnie pasują do tuńczyka 491

Pomidory Pomidor często występuje obok tuńczyka jako składnik sałatek, past i farszy. Nic dziwnego – ich smaki dobrze ze sobą współpracują. Ryba świetnie pasuje do świeżych pomidorów, a także do sosów czy pomidorów suszonych. Te ostatnie nadają tuńczykowi wyrazistości i podkreślają jego naturalny smak. Warto osobiście się o tym przekonać, sięgając na przykład po sycący posiłek Salatino Tuńczyk z kuskusem perłowym

Tradycyjna Kuchnia
Omlet z rydzami 135

pokroić w trójkąty. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kopytka z rydzami smażonymi na maśle → Smażone pierogi szafranowe z rydzami i czerwonym pieprzem → Boczniaki w aromatycznym sosie śmietanowym z kaszą orkiszową → Kasza jęczmienna z kurkami, szpinakiem i jajkiem sadzonym → Omlet ze szparagami, boczkiem i parmezanem

Oryginalny smak
Danie jednogarnkowe z kiszoną kapustą i grzybami 120

oszczędność czasu a trzy oszczędność pieniędzy. Gotując dania jednogarnkowe robię przegląd lodówki i szafek i działam – dorzucam warzywa, które już trzeba wykorzystać bo lekko więdną, resztki sosów, przetworów, okrawki wędlin. Dzisiaj danie jednogarnkowe z kiszona kapustą i grzybami, z ziemniakami, marchewką, fasolą – bardzo smaczne – polecam szczególnie dla fanów bigosu. Porcje tego dania świetnie się mrożą. PRZEPIS

Dorota Smakuje
Spaghetti z grzybami w smietanie 126

talerzu grzyby nazbierane przez męża w pobliskim lesie, trochę pogrzebów, kilka borowików i parę kozaków. Nie było tego dużo, dlatego postanowiłam zrobić szybki i prosty makaron - spaghetti z sosem śmietanowym i grzybami. Pyszny, jesienny obiad. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Chutney z gruszek 126

zimno, ale równie dobrze smakuje na ciepło, pasuje do pieczonego mięsa, deski serów, kanapek z wędliną, a nawet do ryb. Pikantny chutney z gruszek można podawać także jako sos do makaronu Chutney z gruszek - Cztery Fajery Chutneye to rodzaj dżemów z owoców lub warzyw. W Indiach słodki lub wytrawny chutnej podaje się niemal do wszystkiego. Również w Arabii Saudyjskiej, gdzie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA 141

indyka są delikatne w smaku i mają niską zawartość tłuszczu, dlatego świetnie nadają się do przygotowania baz do zup Przepisy z mięsem z indyka 1) PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SZPINAKU 2) PIECZONE ROLADKI INDYCZE Z PIECZARKAMI 3) KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 4) ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO NADZIEWANE SERKIEM, POMIDORAMI SUSZONYMI  I ORZECHAMI

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA 141

indyka są delikatne w smaku i mają niską zawartość tłuszczu, dlatego świetnie nadają się do przygotowania baz do zup Przepisy z mięsem z indyka 1) PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SZPINAKU 2) PIECZONE ROLADKI INDYCZE Z PIECZARKAMI 3) KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 4) ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO NADZIEWANE SERKIEM, POMIDORAMI SUSZONYMI  I ORZECHAMI

Kuchnia MagdaLeny
Schab z leśnymi grzybami w sosie śmietanowym 175

Kremowy sos śmietanowy a w nim soczysty schab z czosnkową nutą i aromatyczne grzyby leśne. Całość podana z kluseczkami lub ziemniaczkami i gotowanymi warzywami stanowi smakowity i łatwy w przygotowaniu obiad. Składniki: 500 g grzybów leśnych 5-6 kotletów z schabu (grubości około 1cm) 3 ząbki czosnku mąka ziemniaczana do obtoczenia 2 łyżki oliwy 3 spore cebulki szalotki 1 łyżeczka

Pyry na Gaz
Frito pie 177

chilli Wykonanie: Fasolę wlewamy do garnka wraz z zalewą, dodajemy koncentratu oraz kukurydzy i gotujemy. Dodajemy chilli. Paczkę nachosów rozcinamy wzdłuż dłuższej krawędzi i dodajemy przygotowany wcześniej, jeszcze ciepły sos

Kryzysowa Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania