ryby (u mnie molwa – dorszowata) 1 średni por po pół zielonej i czerwonej papryki 1 fenkuł 1 mały jogurt naturalny pieprz ziołowy czosnek … Czytaj dalej Ryba w sosie porowym
czarrna od kuchnigrzybów Czego nie może zabraknąć w naszej jesiennej spiżarce? Oczywiście ulubionych grzybków. Jesienią wybierzmy się na grzybobranie do lasu, a potem samodzielnie przygotujmy pyszne grzybowe marynaty, kiszonki i sosy. Grzyby przetwarzamy od razu po powrocie z lasu, ponieważ charakteryzują się krótką trwałością. Maślaki, podgrzybki czy borowiki leżące i nieoczyszczone w koszyku potrafią się popsuć w ciągu 1 dnia. Dlatego
Codzienna kuchnia niecodziennaobiad z dorszem w roli głównej, zdrowy, pożywny posiłek dla całej rodziny. Wbrew pozorom obiad z rybą jest szybki i prosty do przygotowania. Dorsza podałam na skarmelizowanych jabłkach z sosem ze świeżej żurawiny. Danie jest pyszne i prezentuje się bardzo apetycznie. Zapraszam na dorsza w jesiennym wydaniu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pasta tzatziki , pasta z makreli i twarogu Nasza pasta jajeczna z awokado jest gotowa. Będzie pysznym dodatkiem do kanapek. Sprawdzi się także jako zdrowa sałatka. Jeżeli zostało wam trochę sosu guacamole to z powodzeniem można go wykorzystać do tej pasty
Korniszonkipasta tzatziki , pasta z makreli i twarogu Nasza pasta jajeczna z awokado jest gotowa. Będzie pysznym dodatkiem do kanapek. Sprawdzi się także jako zdrowa sałatka. Jeżeli zostało wam trochę sosu guacamole to z powodzeniem można go wykorzystać do tej pasty
Gotujemy i jemyRozmaite leczo warzywne to zawsze udany obiad na kilka dni. Jak bigos – im starsze danie tym lepsze, bynajmniej ja tak uważam. Warzywa przechodzą własnym smakiem, ziołami, powstałym sosem. Leczo podaję ze świeżo posiekaną natką wymieszaną z kolendrą, posypuję parmezanem lub tartym żółtym serem. Leczo z ciecierzycą wspaniale smakuje z makaronem, kaszami rozmaitymi, ryżem, bagietką, grzankami np. czosnkowymi lub pajdą
Zasmakuj Kuchnijuż w klimacie jutrzejszego Międzynarodowego Dnia Makaronu i na obiad przygotowałyśmy makaron z kremowym sosem dyniowym, boczkiem i grzybami. Prosty i szybki w przygotowaniu pomysł na niezwykle smaczny obiad w jesiennej scenerii. A skoro jutro obchodzimy Dzień Makaronu, chciałabym już dziś zaprosić Was na jutrzejsze wpisy. Podzielę się z Wami m.in. przepisem na domowy makaron, zdradzę Wam sztuczki
La grande e la piccola cuocawytrawne, bądź półwytrawne. Powinniśmy unikać win aromatycznych, żeby nie przyćmiły smaku ryby. Chodzi o to, aby ten smak podkreślić. Bardzo dobrym połączeniem będzie włoskie pinot grigio oraz makrela w sosie pomidorowym – mówi Daniel Matz, szef kuchni z Gdańska. Z rybą bardzo dobrze współgra również wino zielone o bardzo subtelnym cytrusowym aromacie. Schody zaczynają się, kiedy na naszym talerzu pojawia się
codojedzeniapierogi. Smażyć Afarar na suchej, mocno rozgrzanej patelni z obu stron na bardzo małym ogniu. Po usmażeniu każdy pieróg smarować masłem. Afarar podawać z jogurtem naturalnym, adżyką lub ulubionym sosem. Smacznego Afarar- lezgińskie pierogi z dynią i orzechami włoskimi Afarar- lezgińskie pierogi z dynią i orzechami włoskimi Afarar- lezgińskie pierogi z dynią i orzechami włoskimi Artykuł Afarar- lezgińskie pierogi
Smaki ArmineSałatka Król stołu – chociaż składa się tylko z 4 głównych składników i sosu, jest bogata w smaki i zachwyci każdego, kto ją wypróbuje. U nas świetnie się sprawdza jako przekąska na kolację, czy też jako sałatka na imprezę. Idealnie do niej pas The post Sałatka Król stołu appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeBulion to doskonała baza do zup, sosów oraz innych dań. Warto go zawsze przygotować wcześniej co przyśpieszy przygotowanie każdego dania :) Składniki: Por biała część połowa Por zielona część połowa Marchew 4 Cebula Seler ćwiartka Pietruszka korzeń Pietruszka natka pęczek mały Czosnek 2 ząbki Ziele angielskie 3 Liść laurowy 3 Pieprz ziarnisty 2 kulki Sól łyżka Woda 2 l Cebulę obrać
Kulinarne przygodyniewielkie kluski i spłaszczać je lekko widelcem. Wrzucać kluski na wrzącą osoloną wodę i gotować przez ok. 3 minuty po wypłynięciu klusek na wierzch. Podawać gorące w towarzystwie gulaszu, sosu mięsnego lub zielonego pesto. Świetnie smakują również odsmażone na patelni. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji: Wartość energetyczna: 98 kcal Tłuszcz: 4,2 g Węglowodany: 9,8 g Błonnik
Modern Cave Girlmasło wrzucam pokrojone chorizo. Chwilę smażę. Dodaję szpinak i dusze aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Dodaję pomidory z puszki, natkę pietruszki, sól, pieprz. Chwilę smażę. Wykładam makaron, na makaron sos. Posypuje wiórkami parmezanu, świeżą pietruszką i świeżo zmielonym pieprzem. Petarda. Artykuł Makaron bardzo pikantny z chorizo, pomidorami i szpinakiem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plbrokuł, co tu dużo mówić, nie pachnie najlepiej. Skąpany w mleku kokosowym i migdałach ma znakomity aromat. Zobacz przepis Zupa pomidorowo-paprykowa z grzanką Słodycz pieczonej papryki i kwaskowatość sosu pomidorowego – to doskonałe małżeństwo przeciwieństw. Aby był to związek idealny potrzebna była już tylko wyjątkowa grzanka. Zobacz przepis Szpinakowa z pieczonymi warzywami Zupa szpinakowa zrobiona na bazie pieczonego kalafiora
Niedzielny kucharzpietruszki i rozmaryn. Całość zalać winem. Dorpawić solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu do odparowania większości wina. W międzyczasie ugotować makaron w lekko osolonej wodzie. Przełożyć do gorącego sosu. Całość dokładnie wymieszać. Podawać na ciepło posypane startym serem. Smacznego
Zielona Kuchnia