sosy - 72234 przepisów (strona:2729/4816)

CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM (keto, LCHF, bez glutenu) 662

Cukinia faszerowana mięsem mielonym to pomysł na szybki i bardzo prosty w przygotowaniu obiad. W naszym domu gości dość często gdy tylko zaczyna się sezon na cukinię. Aromatyczny sos mięsno-warzywny, pyszna cukinia i zapieczony ser… po prostu pyszne! Jeśli lubicie takie potrawy to polecam też mój przepis na faszerowaną paprykę . Składniki – cukinia faszerowana mięsem mielonym: 2 średnie

Ola la LCHF
Keto ciasto limonkowe (Paleo, LowCarb) 224

naleśnikowy (Paleo, LowCarb) Keto desernik malinowy (Paleo, LowCarb) Keto smoothie czekoladowe (Paleo, LowCarb) Keto key lime pie (Paleo, LowCarb) Keto truskawki w polewie (Paleo, LowCarb) Keto crêpes czekoladowe z sosem truskawkowym (Paleo, LowCarb) Keto tiramisu z kalafiora (Paleo, LowCarb) Keto chia trifle z truskawkami (Paleo, LowCarb) Keto gofry śniadaniowe (Paleo, LowCarb) Keto ciasto kokosowo- cytrynowe (Paleo, LowCarb) Kawowy keto sernik

Modern Cave Girl
Grzyby marynowane 122

Grzyby marynowane Jeden z najpopularniejszych sposobów na przetwory zimowe z grzybów to grzyby marynowane w occie. Podajemy je do tataru, pasztetu, wędlin, a także jako dodatek do sosu tatarskiego PRZEPIS TUTAJ (klik)     Składniki: ok 2 kg grzybów 1,5 litra wody 1 łyżka soli Zalewa: 3 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 1 cebula 3 łyżki cukru

Blog z Apetytem
Pij codziennie wodę z kurkumą! Dowiedz się dlaczego! 148

dlaczego warto codziennie pić wodę z kurkumą.     Kurkuma ma bardzo dużo właściwości prozdrowotnych. Ma również szerokie zastosowanie w kuchni jako aromatyczny do dodatek do mięs, warzyw, sosów. Dzięki swoim właściwością działa zdrowotnie na oczy, mózg, serce, zęby, płuca, żołądek, wątrobę, nerki i skórę.      Kurkuma posiada właściwości przeciwzapalne, pomaga w obniżeniu poziomy cholesterolu, pomaga

To Musisz Wiedzieć
8 małych kroczków do utraty wagi – odchudzanie dla leniwych 174

czując głodu. 2. Staraj się pilnować co jesz – jeśli nie przepadasz za dietetycznymi przepisami staraj się zwracać uwagę na to co nakładasz sobie na talerz. Zrezygnuj z tłustych sosów, nie jedz mięs w panierkach, ogranicz sól i cukier. Wdrażaj zmiany powoli, by się szybko nie zrazić. 3. Jedz na mniejszych talerzach – psychologicznie działa na człowieka ilość jedzenia

To Musisz Wiedzieć
Chilli con carne 124

oliwek. Dodajemy mięso mielone. Podsmażamy, aż nie będzie surowe. Dodajemy całą puszkę pomidorów oraz wlewamy około 1/2 puszki wody. Dodajemy kawałki papryki. Całość dusimy na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje. Dodajemy opłukane z zalewy pod bieżącą wodą o odcedzone kukurydzę i czerwoną fasolę, ostrą i wędzoną paprykę. Doprawiamy do smaku. Mieszamy. Dusimy na małym ogniu chwilę. Podajemy

Moja smaczna kuchnia
Brzoskwiniowa Poezja 155

marynatę zlewamy do rondelka. 4.   Dodajemy sok z brzoskwiń, żurawinę oraz curry i gotujemy 5 minut. 5.   Mięso po upieczeniu wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem i jeszcze zapiekamy 10 minut. 6.   Po upieczeniu dekorujemy brzoskwiniami. 7.   Danie gotowe. 8.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Tortille z tuńczykiem i cebulką 162

Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ https://m.facebook.com/gotowaniepatki/  Składniki na 4 porcje:  4 placki tortilli (dowolne)  180 g tuńczyka w sosie własnym (puszka) 3 ogórki kiszone 10 dag sera żółtego wędzonego  4 łyżki drobno posiekanego szczypiorku  2 łyżki Cebulki prażonej Skworcu https://www.skworcu.com.pl/cebulka-prazona-cebula-ekstra-100g.html 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego Skworcu

Gotowanie Patki
Sałatka neapolitańska z wędzonym kurczakiem 177

sałatkę *** *** Na wierzchu układamy pokrojone w kosteczkę suszone pomidory oraz odsączone z zalewy oliwki. Całość posypujemy nasionami słonecznika *** *** Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny oraz przyprawami i tak powstałym sosem polewamy równomiernie sałatkę *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sałatka neapolitańska z wędzonym kurczakiem

Blog z Apetytem
ŚLIWECZNIK SYPANY 210

ciasto z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Następnie zdejmujemy obręcz i wyjmujemy ciasto z formy. Delikatnie usuwamy papier z boków i już możemy się delektować pysznym ciastem. Do tego sos waniliowy lub gałka ulubionych lodów... mniam...poezja...:-)   Smacznego

Smaczne Zdrowe
Pomidorowy sos slodko kwasny 125

Całość gotować 1 godzinę. Pod koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę i ananasa. Gdy papryka będzie miękka zagęścić 2 łyżkami mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w soku z ananasa. Gorący sos wlewać do wyparzonych słoików. Zakręcić i odstawić do góry dnem do wystygnięcia

Słodki Zakątek
Dahl na mleku kokosowym 129

obiad znów miał być makaron z sosem pomidorowym. Ale ile można jeść jedno i to samo? Nawet najlepsze dania kiedyś muszą się znudzić

Vegan Taste
Spaghetti ze smażonym porem i tofu 115

Jedną z pierwszych potraw, które przygotowałem jako dziecko, było spaghetti. Nie mogę nawet powiedzieć, że „ugotowałem” to danie, bo jako sosu użyłem keczupu. Łatwo wyobrazić

Vegan Taste
Sałatka ryżowa z tuńczykiem 93

kolację, świetna by zabrać ją do pracy. Szybka i być może wszystkie składniki macie w domu. Składniki: 1 torebka ryżu ugotowanego w osolonej wodzie 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – odcedzamy wodę 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę 1 puszka zielonego groszku- odlewamy zalewę sól pieprz 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Wszystkie składniki mieszamy i zajadamy

MojaQchnia.pl
Sztuka gotowania – Niki Segnit – recenzja 165

dobrych restauracji i testować podpatrzone nowe smaki w domu . Dlaczego warto mieć na półce “Sztuką gotowania” ? Książka zawiera 77 podstawowych przepisów, które autorka podzieliła na grupy jak ciasta czekoladowe, sosy czy zupy. Wstęp do książki napisał sam Yotam Ottolenghi . Tak jak “Leksykon smaków” był rewolucją w świecie książek kucharskich i podręcznikiem który powinien stać na półce, tak zaraz obok powinna

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania