camembert panierowany 146jajku i bułce tartej. Czynność panierowania w jajku i bułce powtarzamy. Smażymy z każdej strony na rumiano w dużej ilości oleju. Usmażone układamy na ręcznikach papierowych. Podajemy z sosem żurawinowym na ciepło lub zimno
Domowy Smak Jedzenia
ODRYWANA PIZZA BALLS 177stopni na około 15-20 min. Aby wierzch za bardzo się nie spiekł może po około 10 min. przykryć tortownicę folią aluminiową. Podajemy z ketchupem lub ulubionymi sosami
Kuchnia MagdaLeny
ODRYWANA PIZZA BALLS 177stopni na około 15-20 min. Aby wierzch za bardzo się nie spiekł może po około 10 min. przykryć tortownicę folią aluminiową. Podajemy z ketchupem lub ulubionymi sosami
Kuchnia MagdaLeny
Chaczapuri 152trzeba postąpić z tymi na patelni. Przekąska na każdą okazję. Na spotkania, imprezy. Można zabrać na obiad do pracy. Nadziewać można czym tylko się lubi. Fajnie do tego pasuje sos czosnkowy. Dziś nadziałam kurczakiem. Następnym razem zrobię z mięsem mielonym. Ciasto: * 50 dkg mąki pszennej * 3 dkg drożdży albo opakowanie suszonych * 150 ml wody * 150 ml mleka – ja dodałam
Pieprzyć z Fantazją
Tosty francuskie 126Cześć! Miło czasami zacząć dzień od czegoś słodkiego. Te tosty można traktować jako śniadanie albo przekąskę. Kiedyś zdarzyło mi się degustować takie sercem i przepisem robione po francusku polane sosem klonowym. Wystarczy tylko mieć w domu jajka, mleko, chałkę, syrop klonowy albo miód. można je również serwować z dżemem. Jeśli zostaje Wam chałka sprzed kilku dni, to jest jest fajny
Pieprzyć z Fantazją
Skrzydełka maggi smażone 198moich spostrzeżeń….Radziłabym unikać mocno przekrwionych skrzydełek. Może mięso z nich nadaje się do pasztetu, ale do tego rodzaju dania nie. Świetnie do skrzydełek w tym wykonaniu pasuje sos czosnkowy. Bajka! W ogóle, taka przekąska to bajka Polecam każdemu je zrobić I nie pozostaje mi nic innego jak życzyć smacznego Lidka skrzydełka magi Artykuł Skrzydełka maggi smażone pochodzi
Pieprzyć z Fantazją
Czebureki domowe 135rozkłóconym białkiem. Wykładałam na rozgrzany olej. Oleju powinno być przynajmniej 1 cm wysokości patelni. Smażyłam na złoty kolor. Wykładałam na ręcznik papierowy, by spłynął nadmiar oleju. Można podawać z sosem czosnkowym przepis . Idealnie pasuje. Jest to danie bardzo proste i bardzo smaczne. Polecam ciekawym nowych pomysłów na mięso mielone. Polecam także na wieczorne spotkania ze znajomymi. Życzę smacznego Lidka Artykuł
Pieprzyć z Fantazją
Makaron z tuńczykiem w pomidorach 141cebulkę i poddusiłam, następnie tuńczyka z puszki. Przecisnęłam przez praskę czosnek i wszystko kilka minut razem bulgotało. Wspomnę, że w tym czasie gotował się już makaron. Na koniec do sosu dodałam puszkę pomidorów. Gdy zaczęło się już gotować dosypałam zioła prowansalskie. Soliłam na końcu, gdyż tuńczyk z puszki już ma trochę soli. Popieprzyłam i na chwilkę odstawiłam. Odcedziłam makaron
Pieprzyć z Fantazją
Babka ziemniaczana 143masa nie przywarła. Piekłam moją babkę ziemniaczaną ok. 2 godzin w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do uzyskania brązowo – złotego kolory skórki. Danie super na ciepło. Można polać sosem grzybowym, można podać ze śmietaną, można jeść solo. Z moich obserwacji: * Konsystencja babki zależy od ziemniaków jakich używamy do tego wypieku. Im bardziej są suche tym bardziej jest zbite ciasto
Pieprzyć z Fantazją
Sałatka z tuńczykiem i makaronem ryżowym 141Różne produkty się znajdowały. Tuńczyk jakoś zahaczał mi o rękę…Stwierdziłam, że to znak jakiś i coś z niego zrobić trzeba, no sałatkę Składniki: * puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju roślinnym * 8 dkg makaronu ryżowego * ogórek kiszony ok 2 sztuk * kukurydza * majonez * czerwona cebula * papryka * koperek * żółty ser * sól, pieprz Tuńczyka odcedziłam z zalewy. Makaron ugotowałam zgodnie
Pieprzyć z Fantazją
Domowy swojski przecier pomidorowy 122roku biorę większy rozmach. Zobaczymy ile dam radę przerobić. Jak dla mnie i rodziny jest to super sprawa. O pomidorówce już pisałam, można tego przecieru użyć do sosu spaghetti, pulpecików, fasolki po bretońsku. A ten smak i aromat! Niebo! Polecam poświęcić chwilkę dla takiego zajęcia. Potem to tylko będziemy słyszeć ochy i achy jak będą pałaszować nasze potrawy
Pieprzyć z Fantazją
Sałatka z soczewicą i pieczarkami 114niechcący zrobiłam taki smakołyk. Pomyślałam, że napiszę od razu o tej sałatce dopóki pamiętam składniki. Smak bardzo podkreśla zielona czubrica. Warto ją mieć w domu. Ja jej używam do sosu czosnkowego tutaj a że często go robię, to zawsze mam ją na stanie. Na zbliżające się święta Wielkanocne jeden pomysł już mam. Smacznego! Lidka Artykuł Sałatka z soczewicą
Pieprzyć z Fantazją
Jajka faszerowane tuńczykiem 127łososiem pojawiły się jaja faszerowane tuńczykiem z puszki. Proste w wykonaniu. Znikły z talerza szybciej niż je na niego wyłożyłam. Składniki: * 6 jajek ugotowanych na twardo * puszka tuńczyka w sosie własnym * niewielka czerwona cebulka * 2 łyżki majonezu * sól, pieprz Podobnie jak w przypadku jaj faszerowanych łososiem, przekroiłam na pół, wyciągnęłam żółtka i utarłam je na jednolitą masę. Dodałam odsączonego tuńczyka
Pieprzyć z Fantazją
Sałatka z tuńczykiem i makaronem ryżowym 150Różne produkty się znajdowały. Tuńczyk jakoś zahaczał mi o rękę…Stwierdziłam, że to znak jakiś i coś z niego zrobić trzeba. Zrobiłam sałatkę Składniki: * puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju roślinnym * 8 dkg makaronu ryżowego * ogórek kiszony ok 2 sztuk * kukurydza * majonez * czerwona cebula * papryka * koperek * żółty ser * sól, pieprz Tuńczyka odcedziłam z zalewy. Makaron ugotowałam zgodnie
Pieprzyć z Fantazją
Makaron z tuńczykiem w śmietanie 122właśnie to danie. Coś dla smakoszy owoców morza i wszelakich ryb w każdym wydaniu Makaron z tuńczykiem w śmietanie – palce lizać! Składniki: * 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym * 30 dkg makaronu * 150 ml śmietany 30% * 1 mała cebula * 3 ząbki czosnku * sól, pieprz- najlepiej świeżo zmielony * odrobina oleju * natka z pietruszki, bazylia Makaron ugotowałam
Pieprzyć z Fantazją