sosy - 72234 przepisów (strona:2739/4816)

Makaron z tuńczykiem, serem i warzywami 125

swoje ulubione warzywa a tuńczyka zamienić na mięso. Żeby zaoszczędzić czas na obróbce mięsa, polecam wykorzystać gotowe wędzone mięsko. Na koniec możecie dodać odrobinę (lub więcej jak kto woli) sosu np. czosnkowego, oczywiście domowej roboty (jogurt+czosnek).  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam przepis na NALEŚNIKOWE WRAPY Z KURCZAKIEM, które również idealnie sprawdzą się na obiad w upalne dni. LINK Wartości

zdrowo i aktywnie
Budyń jaglany z truskawkami 124

minut Koszt: tanie Kaszę jaglaną mogłabym jeść non stop, tak uwielbiam jej smak. Wybornie smakuje w daniach na słodko, jak i na słono. W słonych wersjach sama czy z sosem, a nawet zapiekana zawsze smakuje idealnie, a jeśli chodzi o słodkie przepisy, to też znajdzie swoje zastosowanie w wielu smakołykach. Ostatnio podzieliłam się z Wami przepisem na ciasto bez pieczenia

zdrowo i aktywnie
Papryka faszerowana 150

wysokości). Gotować na małym ogniu ok. 30. Min. Gotowe papryki można posypać tartym żółtym serem i natką pietruszki. Gotowe! Można podawać z ziołowym dipem jogurtowym lub tradycyjnym sosem pomidorowym. Świetne danie na obiad lub ciepłą kolację

Gotujemy i jemy
Sernik z rodzynkami, żurawiną i skórką pomarańczową 140

sernik nie opadł warto pozostawić go do wystygnięcia w uchylonym piekarniku.   Gotowy sernik świetnie smakuje posypany cukrem pudrem, ale także z dodatkiem bitej śmietany lub sosu owocowego

Gotujemy i jemy
Morelowa tarta Tatin 137

dusić ok. 3 min. Ciasto francuskie lekko rozwałkować i wyciąć dwa krążki wielkości naczynia, w którym będzie pieczona tarta. Na spodzie formy ułożyć podduszone morele i zalać je resztą sosu karmelowego. Dokładnie przykryć krążkami ciasta francuskiego. W cieście zrobić 1 – 2 otwory nożem, tak aby mogła wydostać się para. Piec ok 15 min. w temp. 180 C tak, żeby ciasto

Gotujemy i jemy
Koktajl malinowy bez pestek 148

grubym dnie. Dolać odrobinę wody i dusić ok. 5 min. aż owoce się rozpadną. Rondel z masą malinową ostudzić i owoce dokładnie przetrzeć przez gęste sito – najlepiej plastikowe. Sos malinowy zmiksować z mlekiem i jogurtem. Dosłodzić miodem lub cukrem według uznania. Koktajl podawać schłodzony, udekorowany listkami mięty, kleksem bitej śmietany lub pokruszonymi herbatnikami! Taki koktajl malinowe jest świetny, gdyż

Gotujemy i jemy
Tradycyjne placki ziemniaczane: sprawdzony przepis 134

Placki ziemniaczane to tradycyjne danie, które smakuje chyba każdemu. Mogą być podawane na słodko i na ostro - z cukrem, śmietaną, gulaszem, szpinakiem sosem tzatziki lub kawiorem. Składniki na placki ziemniaczane 1 kg ziemniaków 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 jajka 2-3 łyżki mąki pszennej olej lub smalec do smażenia Obrać ziemniaki i cebulę. Na tarce o małych otworach zetrzeć

Gotujemy i jemy
Solony koperek na zimę 141

Solony koperek w słoiku Solony koperek w słoiku jest idealnym składnikiem na zupę koperkową lub sos. Oczywiście można kupić taki koperek w sklepie jednak wystarczy dosłownie 10 minut, aby przygotować własny słoiczek z dwóch pęczków świeżego kopru

Gotujemy i jemy
Wielkanocny pasztet z kurcząt z cząbrem, estragonem i tymiankiem 179

złoty wierzch, a jego boki odstają od formy. Pasztet wyciągamy dopiero po całkowitym wystygnięciu. Smacznego! Domowy pasztet jest świetnym uzupełnieniem wielkanocnego śniadania. Doskonale smakuje z chrzanem lub zimnymi sosami

Gotujemy i jemy
Szarlotka super krucha 170

Jeżeli wierzch ciasta nie zrumieni się można na ostatnie 5 minut włączyć termoobieg lub grilla. Szarlotka jest przepyszna tuż po wyjęciu z piekarnika. Świetnie smakuje z bitą śmietaną, lodami, sosem waniliowym lub po prostu posypana cukrem pudrem

Gotujemy i jemy
Zapiekanka makaronowa w kremowym sosie pomidorowym 125

Pieczemy 15-20 minut, do miękkości makaronu. Smacznego! Wartości odżywcze całego dania: Kalorie 3407 kcal Węglowodany 384.71 g Białka 1850 g Tłuszcze 149.3 g Artykuł Zapiekanka makaronowa w kremowym sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Cook Yourself

CookYourself
Pieczone letnie warzywa / Roasted summer vegetables 187

Dziś przedstawiam przepis na pieczone sezonowe warzywa, które właśnie teraz są najzdrowsze i najsmaczniejsze. Pomidory, cukinia, papryka, cebula i ziemniaki, najzwyczajniej w świecie zapieczone z odrobiną ketchupu lub innego sosu na bazie pomidorów i ziołami. Jest to świetny posiłek sam w sobie, jak i dodatek do każdego dania głównego. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Pieczone letnie warzywa

karmelowy

Proponowane wyszukiwania