sosy - 72234 przepisów (strona:2741/4816)

Szybki makaron z pieczarkami i łososiem 154

Pyszny obiad dla zabieganych - makaron z łososiem i sosem pieczarkowym. Do przygotowania obiadu wykorzystałam kawałek łososia upieczonego poprzedniego dnia. Możesz użyć dowolnego makaronu, u mnie moje ulubione szpecle

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Klopsiki z mięsa indyczego w sosie pomidorowym 130

chyba znam prawdę. Bo wersji jest wiele. Że jedne są z takiego mięsa, a drugie z innego, że jedne się najpierw smaży, drugie od razu gotuje, jedne są z sosem, drugie bez, jedne to dodatek do zupy, a drugie do drugiego dania… Wiele, naprawdę wiele opcji. Każdy miał na ten temat coś do powiedzenia. A prawda jest inna: to jest

Marder&Marder Manufacture
Sól ogórkowa 136

Sól ogórkowa – suszone mielone ogórki kiszone są świetną przyprawą do sosów mięsnych, kasz.... Bardzo lubię ogórki małosolne, w sezonie słój z ogórkami jest obowiązkowym elementem wystroju kuchni. Niestety przez upalne lato ogórki z małosolnych szybko robiły się kiszone, a te już mniej kocham. Za każdym razem powstawał problem co z nimi robić – ile można jeść zupy ogórkowej, a przechowywać

królestwo garów
Smażone krewetki w cieście 254

mocno rozgrzewamy olej do smażenia. Partiami smażymy krewetki w cieście, aż będą rumiane. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Krewetki podajemy na ciepło, najlepiej z dodatkiem sosu chili. Artykuł Smażone krewetki w cieście pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Guacamole 153

Opis Guacamole: Guacamole to słynny meksykański sos, który wykonuje się na bazie awokado. Poszczególne rodzaje guacamole mogą zawierać pomidory, paprykę chili, cebulę, kolendrę, czosnek i inne przyprawy. Spożywa się go zazwyczaj z plackami tortilla, chociaż Meksykanie dodają go do niemal każdej przystawki. Jest to idealny pomysł na przekąskę. Wystarczy wielka miska pełna porządnego guacamole, do tego dobre pieczywo lub nachosy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Surówka z sałaty rzymskiej 96

ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kto lubi surówki na słodko? Takie połączenia są niesamowite. Lekka sałata z gruszką, pikantną cebulą otulone aksamitnym, słodkim sosem. Składniki: 1 duża sałata rzymska 1 cebula czerwona 1 gruszka 2 łyżki gęstej śmietany 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka majonezu siemię lniane sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false

R'n'G Kitchen
Mini tarty z kurkami na cieście francuskim 177

połączenie skradnie niejedno serce i podniebienie . Jeśli lubicie nieoczywiste smaki, to polecam dodać do kurek łyżkę miodu, która nada całości lekkiego słodkawego posmaku. Ponadto polecam podawać tarty z dodatkiem sosu czosnkowego lub śmietanowego . Mini tarty z kurkami na cieście francuskim 275 g ciasta francuskiego ((1 opakowanie)) 300 g kurek 2 cebule czerwone 400 g sera pleśniowego ((2 krążki)) przyprawy: pieprz

Przepisy na widelcu
Tarta z malinami i bezą kokosową. 229

łyżek cukru najlepiej brązowego - 50 g masła - 2 łyżki mąki kokosowej Maliny i cukier zagotuj na dużej patelni, gotujemy około 7 do 10 minut. Mają się rozgotować, a powstały sos troszkę odparować, dodaj masło i wymieszaj, aby się rozpuściło. Wyłącz prąd i dodaj mąkę kokosową.  Maliny gotujemy po to aby właśnie te pesteczki zmiękły, mąkę kokosową dodajemy

SMYKWKUCHNI
Ziemniaczane kotleciki z serem, w sam raz do pudełka 233

roku szkolnym pakować do śniadaniówek dzieciom i sobie samej. Może tak małe kotleciki z ziemniaków i sera? pamiętam, że moja babcia była mistrzynią kotletów ziemniaczanych z sosem grzybowym, ja dzisiaj do samego farszu dodałam twaróg i cebulkę ale myślę, że wariacja z odrobiną cukru i rodzynkami też byłaby fajna.  Ziemniaczane kotleciki z twarogiem 5 dużych ziemniaków

Dzieje kuchennej Wiewióry
Cukinia faszerowana ryżem i serami 185

było grudek i wlać mleko. Doprawić do smaku pieprzem, gałką i solą. Soli nie za dużo bo dodamy jeszcze sery a cukinia jest też lekko posolona. Całość gotować aż sos zgęstnieje. Następnie dodać starty ser żółty i pokruszony ser z pleśnią. Wymieszać aby sery się rozpuściły. Patelnię zestawić z ognia. Dodać pokrojną mozzarellę i camemberta oraz ugotowany ryż. Ewentualnie dosolić

Monia miesza i gotuje
Papryka faszerowana soczewicą 142

dzięki soczewicy otrzymujemy solidną porcję białka. Czy można chcieć czegoś więcej? Papryka nadziewana soczewicą i cukinią może być zapiekana w piekarniku, jak to zrobiła Agnieszka lub uduszona w sosie pomidorowym. Za każdym razem otrzymamy bardzo smaczny posiłek, sycący, a jednocześnie niezbyt kaloryczny. Przepis i zdjęcia Agnieszka Szyszkowska Papryka faszerowana soczewicą - składniki 3 duże papryki około 100 g zielonej soczewicy

Cztery Fajery
Zupa krem z cukinii 139

cukinii możemy przygotować mnóstwo przepysznych rozmaitości. M.in.sałatki, pikle, dżemy, keczupy, sosy a nawet ciasta. To warzywo to jeden z cenniejszych darów lata ;) U mnie prosta i pyszna zupa krem z cukinii z uprażonym sezamem. Składniki: 600 - 800 g cukinii 2 łyżki masła 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 800 ml bulionu drobiowego/warzywnego lub wody 100 ml szklanki śmietanki

Życie zaczyna się w kuchni
Gulasz węgierski 122

czosnek. Smażyć dosłownie chwilkę, zamieszać. Podlać mięso odrobiną wody, wymieszać i zagotować. Dodać pokrojone w kostkę papryki. Wlać pomidorową passatę, zamieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chili. Gdyby sos był za gęsty dolać trochę wody. Gotować na małym ogniu do momentu aż mięso będzie miękkie. Danie smaczne, smacznego

Kuchnia Pokoleń
Kostka z dorsza w sosie jogurtowym 254

kawałek papryki 1 jogurt naturalny 1 ząbek czosnku 1 mini papryczka chili suszona jarzynka pieprz przyprawa do ryb Przygotowanie: Pora posiekać, paprykę … Czytaj dalej Kostka z dorsza w sosie jogurtowym

czarrna od kuchni
Pomidorowe risotto z cukinią 169

smażymy przez około minutę, cały czas mieszając. Następnie dolewamy 1/2 szklanki bulionu, mieszamy, jak już ryż wchłonie znaczną część to dodajemy kolejne pół szklanki bulionu, gotujemy do momentu aż sos zacznie gęstnieć, czynność tą powtarzamy. Ryż powinien być twardy na zewnątrz a miękki w środku, jeżeli jest zbyt twardy dolewamy trochę wody. Na koniec dodajemy parmezan i całość dokładnie mieszamy

Delusional Trine

Proponowane wyszukiwania