imprezach. Tam majonez jest na wagę złota. W końcu czyż nie jest, to najbardziej uniwersalny dodatek? Potrzebujemy go do sałatek, jajek na twardo, kanapek, jest bazą do mojego ukochanego sosu czosnkowego, robię z nim pyszne marynaty do kurczaka i wiele więcej. Bez majonezu ani rusz Co zrobić by domowy majonez się nie zważył? Składniki muszą mieć tą samą temperaturę
Słodkie okruszkipatelnię wylewamy oliwę z oliwek. Dodajemy mięso mielone oraz czosnek. Podsmażamy, aż mięso nie będzie surowe. Dodajemy pomidory krojone z puszki. Dusimy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Na koniec doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem, posypane startym grana padano lub np. parmezanem
Moja smaczna kuchniaserek, całość wymieszać, trzymać na wolnym ogniu aż serek się rozpuści. Zestawić z ognia. Makaron ugotować w osolonym wrzątku wg przepisu na opakowaniu, odcedzić na sicie, dodać do sosu i wymieszać, rozłożyć na talerze, posypać posiekaną natką pietruszki i podawać. Smacznego
Wanilia i Kardamonczosnku 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów lub oliwy 3 łyżki siekanej natki pietruszki sól i pieprz Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. W czasie gotowania makaronu przygotuj sos – na patelni rozgrzej olej i lekko podsmaż owoce morza. Dodaj pokrojone kawałki pomidorów oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość smaż jeszcze przez kilka minut. Na koniec dodaj posiekaną natkę
Kulinarny S.O.S.czosnku 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów lub oliwy 3 łyżki siekanej natki pietruszki sól i pieprz Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. W czasie gotowania makaronu przygotuj sos – na patelni rozgrzej olej i lekko podsmaż owoce morza. Dodaj pokrojone kawałki pomidorów oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość smaż jeszcze przez kilka minut. Na koniec dodaj posiekaną natkę
Kulinarne S.O.S.ścieramy na dużych oczkach tarki. Pora szatkujemy w piórka. Wszystko mieszamy ze sobą. Jogurt, majonez i sok z cytryny mieszamy ze sobą. Dodajemy zmiażdżony czosnek, sól i pieprz. Dodajemy sos do surówki, całość dokładnie mieszamy
Qchnia po prostuukośne kluseczki. 8. Kluseczki wrzucać do gotującej się wody. Od chwili wypłynięcia na powierzchnię gotować 1 minutę. 9. Kluseczki wyjmować łyżką cedzakową na talerz. 10. Podawać z cukrem, sosem waniliowym lub polane bułką tartą z masełkiem. Smacznego
W mojej kuchniWigilii zostanie Ci nadmiar kapustki, możesz ją śmiało zamrozić i zjeść w innym dniu Polecam też… ** Barszcz czerwony czysty ** Rybę w zalewie pomidorowo-octowej ** Rybę w sosie ananasowo-keczupowym Składniki: 1 kg kiszonej kapusty 100 g suszonych leśnych grzybów np. borowiki, podgrzybki, kozaki 1 cebula 2 liście laurowe 2 ziela angielskie łyżka oleju sól, pieprz i szczypta
Kulinarny S.O.S.Wigilii zostanie Ci nadmiar kapustki, możesz ją śmiało zamrozić i zjeść w innym dniu Polecam też… ** Barszcz czerwony czysty ** Rybę w zalewie pomidorowo-octowej ** Rybę w sosie ananasowo-keczupowym Składniki: 1 kg kiszonej kapusty 100 g suszonych leśnych grzybów np. borowiki, podgrzybki, kozaki 1 cebula 2 liście laurowe 2 ziela angielskie łyżka oleju sól, pieprz i szczypta
Kulinarne S.O.S.czosnek. 6. Podlewamy szklanką wody i przekładamy podsmażone roladki, prużymy do chwili aż mięso będzie miękkie. 7. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy papryką ostrą. 8. Sos zagęszczamy śmietaną rozrobioną z 1 łyżką mąki pszennej i łyżeczką mąki ziemniaczanej. 9. Danie gotowe. 10. Smacznego
Kulinarna Chwilaoraz wsypujemy mąkę i solimy. 7. Łączymy wszystkie składniki razem nakładamy łyżką na rozgrzany olej, smażymy z obu stron. 8. Placuszki gotowe. 9. Podajemy z ulubionym sosem u mnie czosnkowy. 10. Smacznego
Kulinarna ChwilaPaprykę umyć pod bieżącą wodą. Przekroić na pół, usunąć nasiona wraz z zielonym ogonkiem. Pokroić na cienkie plasterki dowolnej długości. Czerwona cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Przygotować sos: do miseczki wlać sok wyciśnięty z cytryny. Wsypać sól i pieprz. Wymieszać do rozpuszczenia soli. Dolać ocet balsamiczny i oliwę. Wszystko razem połączyć. Do miski przełożyć komosę, dodać paprykę, cukinie
Codzienna kuchnia niecodziennaPulpety gotować 10 minut od ich wypłynięcia na powierzchnie wody, na małym ogniu (woda powinna się bardzo delikatnie gotować). Ugotowane pulpet wyjmować na durszlak do odsączenia. Pulpety podawać z sosem, ziemniakami, ryżem, kaszą lub sałatką. Ja podałam pulpety z marchewką z groszkiem. Poniżej przepis na marchewkę z groszkiem . Marchewka z groszkiem : marchew obrać, pokroić w małą kostkę. Włożyć do garnka
mecookskilku minutach klarujemy wywar, przecedzamy przez sito i gęstą gazę. Finalnie tężejącym wywarem zalewamy dekoracyjnie przybrane porcje ryby. W końcu karpia podajemy skropionego sokiem z cytryny lub z sosem tatarskich. Zobacz inne porady: Jak przechowywać ryby Jak kupić świeżą rybę? – poradnik Jak oczyścić rybę z łusek Jak wypatroszyć rybę Jak pozbyć się smaku mułu w rybach Artykuł Karp w galarecie
Dorota Smakujeminut do lekkiego wyrośnięcia. 5. Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 15-20 minut. 6. Gotowe calzone podawać z różnego rodzaju sosami. Pamiętacie te ciepłe letnie wieczory w towarzystwie przyjaciół i rozpalonego pachnącego kiełbasą grilla? Ten czas już za nami, ale nie ma się co smucić! Kiełbasy Morlińskie nie zapadają w zimowy
Szalona Kuchnia Eweliny