minut Koszt: tanie Kaszę jaglaną mogłabym jeść non stop, tak uwielbiam jej smak. Wybornie smakuje w daniach na słodko, jak i na słono. W słonych wersjach sama czy z sosem, a nawet zapiekana zawsze smakuje idealnie, a jeśli chodzi o słodkie przepisy, to też znajdzie swoje zastosowanie w wielu smakołykach. Ostatnio podzieliłam się z Wami przepisem na ciasto bez pieczenia
Zdrowie i pysznie na talerzukuchence mikrofalowej. PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z CUKINIĄ I TUŃCZYKIEM Składniki na sałatkę z cukinią i tuńczykiem: 1 cukinia, młoda, mała 1 pomidor malinowy duży 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki ziaren słonecznika prażonych 1 łyżka majonezu – opcjonalnie 1 łyżeczka przyprawy do sałatek Jak zrobić sałatkę z cukinia i tuńczykiem: Cukinię kroimy w plastry lub w ćwierć plastry
Dorota Smakujenimi szaleją. Prawdziwy raj dla mięsożerców. Przepis na amerykańskie żeberka BBQ Składniki: około kilograma żeberek wieprzowych (paski), na marynatę 3/4 szklanki dobrego keczupu, 2 łyżki gładkiej musztardy, 2 łyżki sosu sojowego, łyżka miodu, łyżeczka mielonego kuminu, 2 łyżki wędzonej papryki w proszku (można kupić w większości sklepów na dziale z przyprawami), papryka ostra w proszku według upodobań, sól, pieprz. Zrób
Kulinarna Polskasycącym obiadem. Po trzecie: jest uniwersalny. Naleśniory można jeść praktycznie ze wszystkim – bananami, truskawkami, dżemem, bitą śmietaną, lodami, nutellą, salami, serem żółtym, serem białym, farszem pieczarkowym, sosem pomidorowym, mięsem mielonym, warzywami… Z ciekawych wersji: ostatnio jadłem z serem, kurczakiem grillowanym, rukolą, suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem. Pycha! Po czwarte: może być składnikiem innych dań. Możemy z nich zrobić krokiety, naleśnikowe
Proste-przepisy.pldrugie: jest zdrowy. Mięso wołowe jest chude i zawiera dużo białka, a duszone warzywa zachowują swoje właściwości. Dzięki gulaszowi na naszym talerzu zagoszczą same naturalne składniki wraz z prawdziwym sosem wołowym, bez polepszaczy. Po trzecie: jest smaczny. To zadziwiające, że przyprawione warzywa z mięsem mogą tak smakować! Do tego danie jest pięknie kolorowe i aromatyczne, a nie od dziś wiadomo
Proste-przepisy.plogniu) pod przykryciem ok 30/ 40 minut w zależności od wielkości papryki.W razie potrzeby uzupełniamy odparowany płyn , aby papryki się nie przypaliły. Z wywaru pozostałego z duszenia papryczek przygotowuję sos i podaję z ryżem jako dodatek. Smacznego
Andzia Pichciprzewracamy na drugą stronę). 8. Siekamy ogórki kiszone i szalotkę w drobną kostkę. 9. Łączymy ogórki z cebulą, jogurtem i doprawiamy szczyptą pieprzu. 10. Pieczone paluszki rybne podajemy z sosem tatarskim i cytryną. Pieczone paluszki rybne są bogate w: - pełnowartościowe białko (pochodzące z ryby), które jest składnikiem budulcowym. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 450 g Energia
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachDziś przedstawiam Wam trochę inną niż zwykle propozycję gulaszu wołowego. Rozpływające się w ustach mięso z papryką i ziemniakami, w sosie na bazie świeżych pomidorów, mleka kokosowego z dodatkiem masła orzechowego- prze-py-szne! Danie wymaga cierpliwości bo musi sobie pobulgotać w sumie 2 godziny, ale zapewniam, że warto czekać! Zapraszam po przepis! Scroll down for recipe in English Gulasz
karmelowygotuj całość ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec gotowania dodaj zioła włoskie. Na dno naczynia żaroodpornego wylej passatę pomidorową. Muszle nadziewaj sosem i układaj w naczyniu żaroodpornym. Na koniec całość posyp mozzarellą. Piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Podawaj ciepłe. Smacznego Artykuł Muszle zapiekane po bolońsku pochodzi z serwisu 365 dni dookoła
365 dni dookoła kuchnipuka do drzwi. Poranki i wieczory otulone chmurami i rześką aurą. W sadzie dojrzewają soczyste brzoskwinie i pierwsze śliwki. Gałązki uginają się od ciężaru czerwonych pomidorów. Z nich będzie sos i sałatka. A ze śliwek ciasto. Szukałam sposobu, aby mała M zjadła rybę, za którą nie przepada. Pomyślałam, że skoro lubi wszelkiego rodzaju kotlety i pulpety, to w tej wersji
My simple kitchenkisiel lub rzadszą galaretkę. Można je przygotować na dwa sposoby, czyli przy pomocy żelatyny lub z dodatkiem mąki kartoflanej. Tym razem frużelinę zrobiłam na bazie mąki ziemniaczanej, bo nas sos jest gotowy od razu i nie musimy czekać, aż ostygnie i stężeje. Frużelina z borówek Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 500 g borówek sok z 1/2 cytryny 1 łyżka
Kulinarne przygody Gatityamatorów kremu odlewamy część zupy z bogatą wkładką grzybowo-miesną i miksujemy na gładki krem. Inne przepisy na zupy z grzybów znajdziecie TUTAJ i TUTAJ , a na rydze w sosie winno-śmietanowym zapraszam TUTAJ Bon appetit
Kate's Kitchenpracy układu moczowego, odpornościowego i trawiennego . Do tego pomidory mają bardzo mało kalorii. Dlatego jeżeli jesteście na diecie odchudzającej, śmiało i bez ograniczeń jedzcie pomidory Z pomidorów można robić sosy, zupy (pomidorowa z makaronem jest najlepsza) i przetwory – uwielbiam suszone w oliwie. Pomidory można zapiekać, smażyć i oczywiście jeść na surowo – uwielbiam caprese. Z pysznych pomidorów można zrobić prawie wszystko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSałatki to moje ulubione dania, potrawy. Wrzucamy do miski to i owo, czasami pasujące do siebie a czasami pozornie niepasujące a jednak smakujące wybornie. Potem tylko jakiś sos, dressing i sałatka gotowa. Ta która dziś pokazuję jest aromatyczna, smakowita i pożywna, polecam gorąco. A wiecie że rukola to kapusta? Awokado i rukola w sałatce. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemajonezowy z tego przepisu . Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paseczki, obsypać obficie przyprawą, u smażyć na patelni do zrumienienia mięsa. Z majonezu i ketchupu przygotować gładki sos, posmarować nim tortille. N a środku każdego placka (pionowy pasek po środku) ułożyć kawałki kurczaka, p okrojoną w paski paprykę i mieszankę sałat. T ortille zwinąć w ciasny
Moja kraina smaków