prostu pyszne! Najlepsze wychodzą w sezonie z młodej cukinii. Przygotowuje się je w kilka chwil i mogą pełnić rolę zarówno obiadu, jak i kolacji. Świetnie smakują podane z sosem czosnkowym, tzatziki lub po prostu z jogurtem naturalnym. Składniki: 2 średnie cukinie 2 jajka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Kuchnia MagdaLenyprostu pyszne! Najlepsze wychodzą w sezonie z młodej cukinii. Przygotowuje się je w kilka chwil i mogą pełnić rolę zarówno obiadu, jak i kolacji. Świetnie smakują podane z sosem czosnkowym, tzatziki lub po prostu z jogurtem naturalnym. Składniki: 2 średnie cukinie 2 jajka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Kuchnia MagdaLenydopóki maliny nie zaczną się rozpadać. Odparowujemy nadmiar wody i dolewamy wino. Zdejmujemy z ognia, a następnie blendujemy. Można całość przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek. Do gorącego „sosu“ dodajemy 2 łyżeczki żelatyny i dokładnie mieszamy. Przestudzoną galaretkę wylewamy na stężałą masę serową. Całość ponownie wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Dekorujemy świeżymi malinami i innymi owocami. Może
Kate's Kitchenkefirem są bardzo puszyste, a zarazem delikatne w smaku. Uwierzcie mi na słowo - jak dla mnie jest to najlepszy przepis na domowe mini placki. Placuszki możecie podać z sosem owocowym lub przed samym podaniem posypać cukrem pudrem. Składniki na 12 sztuk: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej (200 g) 1 szklanka kefiru (260 g) 2 jajka (rozmiar
UgotowaćPrzekładamy do keksówki (wtedy będzie miała ładny kształt). Pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 60 minut. Pod koniec pieczenia przecinamy folię aby wierzch się zarumienił. Podajemy z sosem serowym ( o takim
VioletoweKucharzenieKolejna propozycja na lekki lunch czy kolację, tym razem z 4 składników i sosu. Lekka przez dodanie ogórka i jogurtu-polecam
Swojskie jedzonkoSkładniki: 200 g sałaty lodowej 200 g pomidorków koktajlowych 200 g góralskiego bundza 100 g marynowanego czosnku 3 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 ząbki świeżego czosnku 2 … Czytaj dalej Sałatka z bundzem i grzankami
czarrna od kuchnidokładnie taką sałatkę z mantami w Samarkandzie. Składniki: Pomidor, marchewka, ogórek, por (biała część), papryka czerwona i zielona, koperek, natka pietruszki, pieprz do smaku, ugotowany makaron sojowy lub ryżowy. Sos: 2 ząbki czosnku, papryka mielona, łyżeczka octu, gorący olej podgrzany na patelni Pełny przepis tutaj Sumalak Najdziwniejszą potrawą jaką jadłam w czasie mojej podróży był sumalak. To tradycyjny płynny deser
Ugotowane pozamiataneSkładniki: 5 jajek 100g ryżu (1 woreczek) 1/2 pora – biała część 1 szklanka kukurydzy z puszki 1/2 pęczka szczypiorku 3-4 ogórki kiszone ok 300g tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę *** *** Ryż gotujemy według przepisu
Blog z Apetytemmoją domową inspirowaną przepisami osób, które ją znają i kochają. Dlatego gdy zobaczyłam ten przepis musiałam go zrobić i to jak najszybciej. Pulpety z makaronem w pysznym sosie, pikantne, lekko słodkie, lekko kwaśne to coś co lubimy. Danie na pewno nie raz jeszcze zrobię, bo warto. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikzaskakuje smakiem i szybkością przygotowania. Składniki: podwójna pierś z kurczaka ok 500 g fasolki szparagowej 1/2 szklanki sezamu 2-3 ząbki czosnku olej do smażenia Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki miodu 1 łyżka soku z cytryny 1/3 łyżeczki imbiru, kurkumy, pieprzu i ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą. Piersi z kurczaka
Cynamonowe szczęściekoniec dodaj szpinak i poczekaj aż zwiędnie. Następnie na patelnię wlej śmietankęi wszystko zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Odcedź. Wymieszaj z sosem kurczakowo – kurkowym. Całość posyp świeżym szczypiorkiem lub pietruszką Artykuł Makaron z kurkami i kurczakiem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFESkładniki: pół arbuza (ok 400-500g) 1 zielony ogórek wężowy 1 duży pomidor 2-4 łodygi dymki 0,5 papryczki chilli kilka kropli sosu chilli np. Tabasco sól, pieprz Przygotowanie: Smacznego
Codzienne Gotowanieprzełożyć do miski. Truskawki umyć i oberwać szypułki, pokroić w ćwiartki i dodać do szpinaku. Ser pokruszyć do miski i posypać pokrojonymi orzechami włoskimi. Przygotować dressing – wszystkie składniki sosu włożyć do niewielkiego słoiczka, zakręcić i energicznie wymieszać (można użyć też trzepaczki do połączenia składników). Dressing dodać do sałatki i wymieszać dokładnie. Gotowe! 1 porcja to ok. 455 kcal , węglowodany
Dietolog