Dzisiaj przenosimy się do Chorwacji. Z racji, że ostatnio odezwał się we mnie tak skrzętnie skrywany makaronożerca - na najbliższy obiad lub kolację proponuję penne po marynarsku prosto ze Środkowej Dalmacji. Chociaż wygląda skromnie - w smaku jest bardzo intensywne i charakterystyczne. Składniki (4 porcje) -300 g makaronu penne -100 g anchois -2 łyżki marynowanych kaparów -2 ząbki czosnku -200 ml białego wina -mały pęczek natki pietruszki -mała gałązka świeżego rozmarynu -2 łyżki oliwy z oliwek -50 g tarte... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...