sosy - 72234 przepisów (strona:2756/4816)

Grillowana karkówka z warzywami 118

mieszamy z olejem, solą oraz pieprzem. Odcedzamy z nadmiaru tłuszczu. Pomidora kroimy w grube plastry. Karkówkę oprószamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki grillujemy, podajemy w formie sałatki z ulubionym sosem

R'n'G Kitchen
Polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym 131

Sezon kurkowy w pełni. Sos w połączeniu z delikatnymi polędwiczkami. Polecamy.  Składniki:  600 g polędwiczek wieprzowych 1 łyżka mąki 3 łyżki masła ghee 1 cebula 250 g kurek 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka posiekanego lubczyku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku sól, pieprz Przygotowanie:  Polędwiczki umyłem, usunąłem błony i tłuszcz. Mięso natarłem solą

R'n'G Kitchen
PLACKI Z SAŁATKI ZIEMNIACZANEJ 133

placek) placki smaż na małym ogniu aż brzegi się lekko zrumienią, przerzuć na drugą stronę i również smaż, aż się zrumienią placki możesz podać np z takim samym sosem, jakiego użyłeś przy przygotowaniu sałatki Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kliknij, jeśli chciałbyś wesprzeć rozwój bloga Dziękuję! Ingredients (for ~ 5-6 pancakes): 1 cup of potato salad 1 egg 2-4 tbsp

SandraFrej.com
Makaron po genueńsku 207

ziemniaki z makaronem, ale ten przepis to stara liguryjska tradycja. I to naprawdę ma sens: ziemniaki gęstnieją, zmieniając się w słodkawą masę, do której przywiera pesto tworząc fantastyczny, aromatyczny sos. Po raz pierwszy spotkałam się z tym przepisem w książce Nigelli Lawson “Kuchnia.Przepisy z serca domu”. Makaron jest pyszny w formie tradycyjnej, na ciepło, ale idealnie sprawdzi się również jako

wiecejwarzyw.pl
Sałatka z ziemniakami, ziołami i musztardą francuską 103

odstawiamy. W dużej misce mieszamy ze sobą jogurt, majonez i musztardę, dodajemy do tego pokrojone na pół ziemniaki, poszatkowane zioła, rozdrobniony czosnek i przyprawy. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Jeżeli sosu wyszło za mało, można spokojnie do całości dolać jogurtu. Sałatkę wkładamy do lodówki, żeby się przegryzła

Kardamonovy
Botwinka – zupa z młodych buraków 127

natką 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego łyżka soli 10 ziaren czarnego pieprzu łyżka masła 2 łyżeczki cukru łyżeczka octu 1-2 łyżki śmietanki 18% do zup i sosów koperek, szczypiorek i jajko na twardo do podania ugotowane ziemniaki i skwarki do podania Przepis 1 Porcję rosołową zalewamy 2 litrami wody. Gotujemy do zagotowania się i zdejmujemy łyżką cedzakową

Kuchnia Bazylii
Fajitas z wieprzowiną i piklami z awokado 148

podajemy do placka jak i warzyw. Ja dziś za sprawą Ani użyłam awokado piklowanego i mięsa wieprzowego, wcześniej porwanego na mniejsze kawałki - zostało mi z dnia poprzedniego. Użyłam tutaj sosu ostrygowego i idealnie się tu sprawdził. No to gotujemy? Fajitas z mięsem i piklowanym awokado. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Placuszki jaglane ze śliwkową nutellą 192

mąkę, jajko, kefir w blenderze. 2. Usmaż placuszki na oleju kokosowym. 3. Zmiksuj śliwki z miodem i kakao (można poddusić śliwki z goździkami i kakao) 4. Usmażone placuszki polej sosem śliwkowym. 5. Posyp migdałami i borówkami. Placuszki jaglane to pyszne danie Artykuł Placuszki jaglane ze śliwkową nutellą pochodzi z serwisu Strefa Zdrowego Żywienia

Strefa Zdrowego Żywienia
Surówka z cukinii marchewki i jabłka 209

doprawiamy solą oraz pieprzem. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Surówka Coleslaw – sprawdzony przepis Sałatka z brązowego ryżu i pora, z pomarańczami serem i orzechami Pulpety w sosie pomidorowym – sprawdzony przepis Artykuł Surówka z cukinii marchewki i jabłka pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Sałatka z kiełbasą 149

bardzo przypadła do gustu :) Składniki: 3 kiełbaski drobiowe (typu śląskie) 1 czerwona papryka 4-5 ogórków konserwowych 0,5 puszki kukurydzy 0,5 czerwonej cebuli pęczek szczypiorku pęczek koperku sos: majonez, keczup, musztarda   Kiełbaski podgotować, ostudzić i pokroić w sporą kostkę. Paprykę oczyścić i razem z ogórkami pokroić w kostkę, dodać do kiełbasy. Kukurydzę odsączyć z zalewy, wrzucić

Simply Food
Fasolka zamknieta w słoiku 191

obrane ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki. Wypełnić słoik fasolką z warzywami. Można taką fasolkę zalać w słoiku dodatkowym zmiksowanym pomidorem bez skórki. Otrzymamy wtedy fasolkę w sosie pomidorowym 🙂 Zamknąć słoik nakretką i  pasteryzować 20 minut.  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Kulinarne przemyslenia
Makaron kokardki z truskawkami 176

sicie, pozbywamy się szypułek. Część owoców miksujemy z cukrem pudrem i śmietaną lub jogurtem. Pozostałe kroimy na kawałki i dorzucamy do śmietany. Makaron odcedzamy i podajemy z przygotowanym sosem. Makaron kokardki z truskawkami to danie wybitnie letnie. Mimo, że truskawki w dzisiejszych czasach są dostępne przez cały rok ich smak jest najlepszy właśnie w sezonie. Dojrzałe w słońcu, przepełnione letnią

mojewypiekiinietylko
Makaron z pesto z bobu 124

makaronem są tuczące i osoby na diecie powinny go unikać. Nic bardziej mylnego. O ile postawimy na dobrej jakości pełnoziarniste makarony, a jako dodatek wybierzemy warzywa i lekkie sosy, to będzie to zdrowy, pełnowartościowy posiłek, który nasyci na długo. I takim zdrowym daniem makaronowym jest poniższy przepis na makaron z pesto z bobu. Sezon na bób jest krótki i ucieka

HealthyCreations
Sernik z patelni z borówkami 167

dobry ser np twaróg z mascarpone od Presidenta. A rano przed szkołą czy pracą będziecie mieć pyszne śniadanie na słodko. To sernik z patelni z owocami i owocowym sosem. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania