sosy - 72734 przepisów (strona:2758/4849)

Kaszotto z dynią i grzybami 142

jednak, którego powielić się nie da. Za sprawą dodanej szczypty serca, która absolutnie zmienia wszystko.  Tata trochę mnie kocha i zapakował część grzybów na wynos. Był z nich sos do smażonej w różowym pieprzu piersi kurczaka ze skórą, było też trochę w jajecznicy a cała reszta została wykorzystana do przepysznego kaszotto na bazie kaszy owsianej, które przygotowałam z dynią

Mango Papaja
PIECZONA BRUKSELKA Z SEREM CHEDDAR 194

Pieczona brukselka to wspaniały dodatek do obiadu, można ją połączyć z makaronem i sosem pomidorowym, lub podać z ryżem. Przepis na pieczoną brukselkę jest bardzo prosty i szybki posypane serem cheddar smakuje obłędnie. Ser cheddar możesz zastąpić parmezanem. Zachęcam Cię do wypróbowania przepisu. Składniki: 300 g brukselki 3 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu w ziarnach

Kukuleczki
Mini bezy z karmelem 155

topimy na średnim ogniu nie mieszając. Kiedy nabierze brązowego koloru zmniejszamy ogień i dodajemy masło,mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę, mieszamy przez kilka minut , odstawiamy do ostygnięcia. Podczas stygnięcia sos będzie gęstniał. Na środek bezy nakładamy krem, polewamy go karmelem, dodajemy plasterki banana skropione sokiem z cytryny i posypujemy siekanymi orzechami

Bon appetit mon amie
Grzyby w zalewie octowo-miodowej 258

Świeże grzybki leśne marynowane w zalewie octowej z dodatkiem miodu. Bardzo smaczna i aromatyczna przekąska. Tak przyrządzone grzybki możemy podać do tataru, pasztetu, wędlin, a także jako dodatek do sosu tatarskiego. Do marynowania najlepiej nadają się mniejsze, twarde i jędrne okazy podgrzybków, borowików, kozaków i maślaków.     Składniki: ok 2 kg grzybów 1,5 litra wody 2 łyżki octu

Blog z Apetytem
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I SOCZEWICĄ 195

tuńczykiem za każdym razem smakuje inaczej, a to dzięki różnym proporcjom dodatków. Wystarczy pajda chleba, bagietka, grzanki i smaczne śniadanie, kolacja czy sałatka imprezowa gotowa;) SKŁADNIKI: puszka tuńczyka w sosie własnym – 170 g (po odsączeniu 120 g) puszka mieszanki Mexico Bonduelle (bez dodatku cukru) – 340 g (po odsączeniu 280 g) – w skład mieszanki wchodzą: kukurydza, groszek, czerwona

Zasmakuj Kuchni
Wołowina w sosie owocowym - Carne con Salsa de Frutas 153

danie pochodzi z książki Victorii Twead "U mnie zawsze świeci słońce" . Jest to przepis kuchni Ekwadoru, choć książka prawi o Hiszpanii, zachęcam także do lektury pozycji. Sos do wołowiny jest niesamowity, pasuje idealnie do mięsa, polecam gorąco. Wołowina natomiast jest soczysta i krucha, idealna do tak wykwintnego dania. Wołowina po ekwadorsku. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
KUCHENNA APTEKA #45 - CIECIORKA 227

jest również dla osób na diecie bezglutenowej oraz chory na celiakię. Najpopularniejsze potrawy z udziałem cieciorki to hummus oraz falafel. Świetnie się też sprawdzi jako składnik do sałatek, makaronu, sosów, gulaszu, a także jako farsz do pierogów. Można ją też zmielić na mąkę i użyć do wypieku chleba, ciast, ciasteczek... Ciecierzyca poza walorami smakowymi, posiada również liczne właściwości zdrowotne. Jest

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #45 - CIECIORKA 227

jest również dla osób na diecie bezglutenowej oraz chory na celiakię. Najpopularniejsze potrawy z udziałem cieciorki to hummus oraz falafel. Świetnie się też sprawdzi jako składnik do sałatek, makaronu, sosów, gulaszu, a także jako farsz do pierogów. Można ją też zmielić na mąkę i użyć do wypieku chleba, ciast, ciasteczek... Ciecierzyca poza walorami smakowymi, posiada również liczne właściwości zdrowotne. Jest

Kuchnia MagdaLeny
Kotleciki ryżowo-serowe 188

prosty przepis na pyszne kotleciki ryżowo-serowe. Jestem pewna, że przypadną do smaku wszystkim miłośnikom ryżu. Kotleciki te jak najbardziej nadają się jako dodatek do dań mięsnych lub sosów. Spróbujcie koniecznie Składniki na 8-10 sztuk: – 1 szklanka ryżu parabolicznego – 2 szklanki wody – 1 łyżeczka kurkumy – 100g twardej mozarelli – 2 jajka – 3 łyżki bułki

Smaki Armine
Ziemniaki faszerowane zapiekane z serem 243

nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Po 20 minutach posypać serem, startym na drobnych oczkach i zostawić w gorącym piekarniku na 5-10 minut. Podawać z ulubionymi sosami i surówką ze świeżych warzyw. Smacznego Ziemniaki faszerowane zapiekane z serem Ziemniaki faszerowane zapiekane z serem Ziemniaki faszerowane zapiekane z serem Artykuł Ziemniaki faszerowane zapiekane z serem pochodzi z serwisu

Smaki Armine
Placuszki z ryżu podane na słodko 245

podane na słodko Dziś przychodzę do Was z przepisem na pyszne placuszki z ryżu podane na słodko. Tak, tak dobrze czytacie. Tym razem nie są to ryżowe kotlety z sosem. Tu mamy pyszne, słodkie i sycące placki z ryżu, które z powodzeniem możecie podać na śniadanie lub obiad. Placuszki naprawdę sycą. Ich głównym składnikiem jest ugotowany ryż. To też wspaniały

Słodkie okruszki
Kiełbasa smażona z cebulą w sosie pomidorowym 128

cebule i rozdrobnione ząbki czosnku, smażymy do lekkiego zrumienienia. Następnie dorzucamy koncentrat i wodę, sól, pieprz, mieszamy i chwilę wszystko smażymy - do redukcji płynów (chodzi o uzyskanie bardzo gęstego sosu, który ostatecznie jest z tego wszystkiego najsmaczniejszy :)). Przed podaniem posypujemy poszatkowaną natką

Kardamonovy
Borderlands 3 – Recenzja – Perfekcyjnie wysmażony chaos ze szczyptą niedociągnięć technicznych 199

easter eggów i nawiązań do różnych elementów popkultury – mam wrażenie, że jest ich tak dużo, że nie sposób natknąć się na większość podczas jednej rozgrywki. 50 odcieni… sosu?   Kulinarne questy w menu Echo Device… Czy mogłoby być więcej elementów kulinarnych w Borderlands 3? No w sumie mogłoby… ale i tak jest ich całkiem sporo, a nawet poświęcono

Nerds Kitchen
Kotlety brokułowe z jajkiem 194

były mdłe i dokładnie wymieszać. Formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej, a następnie smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Gotowe kotlety można podawać z dowolnym sosem lub innymi warzywami. Życzę Smacznego! Zapraszam do polubienia mojego bloga

talerz przyjemności
Pulpety z indyka w sosie z papryką i koperkiem 174

Dzieci bardzo lubią mięso w sosie. Dlatego dość często jakieś danie tego typu ląduje na naszym stole. Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 1 mała cebula 1 sucha kajzerka 1 jajko sól, pieprz mąka do obtoczenia kulek 1 litr wrzątku 1/2 papryki (świeżej lub mrożonej) 1 pełna łyżka masła 1 pełna łyżka mąki siekany koperek sól, pieprz Sposób wykonania

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania