Dawno nie było to są. Jajka faszerowane szynką z dodatkiem sosu majonezowo-musztardowego udekorowane papryką i koperkiem. Przekąska, której dawno nie było, zniknęła pierwsza z imprezowego stołu. Bagietka, chrupiące grzanki, sałatka i wieczór udany, jajka faszerowane zawsze się sprawdzają, słowo! SKŁADNIKI: 5 jajek ugotowanych na twardo 100 g posiekanej drobno szynki 2 łyżki majonezu łyżka musztardy 1/3 żółtej papryki posiekanej
Zasmakuj Kuchnitemp. 200 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wstawiam mięso na środkową półkę piekarnika i piekę ok. 1 godziny i 30 minut. W międzyczasie polewam mięso powstałym sosem. Udka kurczaka podaję z ziemniakami i buraczkami. Smacznego
Zasmakuj KuchniPyszny i bardzo prosty pomysł na szybki domowy obiad. Takie mięsko w sosie idealnie właśnie smakuje z makaronami. 400 g sznycli z indyka Przyprawa do mięsa 250 g pieczarek 2 cebule ½ pęczka natki pietruszki 500 ml wody lub bulionu 200 g gęstej śmietany 18% 1 łyżka mąki ryżowej 1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem Sól Pieprz Czosnek granulowany
VioletoweKucharzenieindyka oraz młodej marchewki. Wystarczy mięso przyprawić, lekko zamarynować i ugotować w wodzie wraz z dodatkiem posiekanej cebuli, listków laurowych, ziela angielskiego i półplasterków marchewki. Jeżeli lubicie lekko gęste sosy to gotowy gulasz możecie zaciągnąć zawiesiną z mąki ziemniaczanej. Składniki na porcję dla 2-3 osób: 0,5 kg udźca z indyka 2 młode, średniej wielkości marchewki 1/2 małej
Ugotowaćcytryny, odrobinę zimnej wody, czosnek, sól i pieprz. Na dnie talerza układamy porwane listki szpinaku, na nim układamy szparagi, burratę i pomidory. Wszystko posypujemy, bazylią, musztardowcem i polewamy sosem. Od razu podajemy
Kulinarne przygody Gatitywyłożyć nim formę do tarty. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Śmietanę ubić z jajkami, przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem, oregano, Wymieszać z posiekanymi cebulą i serem. Na ciasto wylać sos śmietanowy, udekorować plastrami pomidorów. Piec 45-50 min w 180st. Artykuł Tarta z pomidorami pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota SmakujeSkładniki na zapiekankę z kaszy gryczanej: 2 szkl ugotowanej kaszy gryczanej 300g boczku wędzonego 1 mały pęczek natki pietruszki 1 puszka pomidorów siekanych 2 szkl beszamelu – przepis na sos beszamelowy Jak zrobić zapiekankę z kaszy gryczanej: Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy aż lekko się wytopi i zezłoci. Na patelnię do boczku wsypujemy kaszę, posiekana natkę pietruszki, mieszamy, doprawiamy
Dorota Smakujepodbiły Wielką Brytanię, a później Stany Zjednoczone – matecznik fast foodu, który bez frytek by przecież nie istniał. Mogą stanowić samodzielne danie, podawane z tylko z solą lub różnymi sosami albo dodatek do ryb i mięsa. Są pyszne, o ile dobre je przyrządzono. Wbrew pozorom frytki bardzo łatwo zepsuć. Niestety, w barach i restauracjach frytki przeważnie przygotowuje się z mrożonego
Kulinarna Polskacałe mięso było zanurzone w płynie. Dodałem ziele angielskie, liście laurowe, zamieszałem, przykryłem garnek. Dusiłem, aż mięso było miękkie (ok. 2 godziny ). Doprawiłem sola i pieprzem. Jeżeli po ugotowaniu sos okaże się zbyt rzadki, wyjmij z niego mięso i odparuj na średnim ogniu, często mieszając. Na koniec dodaj mięso z powrotem. Spróbuj i dopraw do smaku solą i pieprzem
R'n'G Kitchenmnie najfajniejszą atrakcją jest warsztat kulinarny z włoską gospodynią, która uczy gotować apulijskie potrawy. Cena to 80 eura min. 2 osoby. Do przygotowania jest foccacia, orecchiete z pomidotowym sosem, zuccini alla poverella, pancerotti, polpete e melanzane ripiene. Dostępne są wycieczki żaglówkami lub katamaranem. Płynie się między Monopoli a Polignano a Mare. Trwa ok. 3,5 godziny z drinkami i przekąskami
AZgotuj!grillować - mielone mięso z indyka jak najbardziej nadaje się na kotlety z grilla, szybko są gotowe, mają delikatny, soczysty smak, cukinia, cebula jest smacznym dodatkiem i nie potrzeba nawet sosów............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędrobno i smażymy na rozgrzanej patelni do czasu, aż przybierze złocisty kolor. Gdy ziemniaki ostygną, dorzucamy pokrojony w kostkę ser, usmażoną cebulę i czerwoną fasolę. W małym naczyniu robimy sos, czyli mieszamy razem: jogurt naturalny, majonez, koperek i rozdrobniony czosnek. Zalewamy nim naszą sałatkę, dokładnie wszystko mieszamy i odkładamy na kilka godzin do lodówki. SMACZNEGO
Związek na patelnitwarzach smakujących go osób. Dzięki margarynie Śniadaniowej boki tortu nie są suche, lecz chrupiące niczym grzanki z opiekacza. Jedna mała porcja, z dodatkiem ulubionej sałatki, świeżych warzyw lub pysznego sosu sprawi, że Twój dzień rozpoczniesz iście królewsko! Składniki na tortownicę o śr.16cm: 1 opakowanie chleba tostowego (ok 500g) Margaryna Śniadaniowa o smaku Solonego Masła 600g pieczarek 150g szynki konserwowej
Kuchnia w czekoladziepraskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w kostkę o boku ok. 1-1,5 cm. Warzywa (marchewkę i cukinię) wymieszać z wyżej przygotowanym sosem, dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie przemieszać. Surówka z cukinii i marchewki gotowa! Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Sałatka z cukinii i marchewki appeared first
Kulinarne PrzebojeAromatyczne, pyszne krewetki mam dziś do podania. Idealnym rozwiązaniem jest podanie ich z bagietą, a resztki sosu wycieranie kawałkami pieczywa. One są znakomite i mogą być obiadem i przekąską i przystawką, jak lubicie. Prowansalskie krewetki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie