sosy - 72234 przepisów (strona:2762/4816)

Ciecierzyca. Jak ugotować? 165

Bardzo zdrowa, kremowa, ma wiele zastosowań w kuchni. Ciecierzyca, cieciorka lub groch włoski, jak wolicie. Możemy przygotować sałatki z dodatkiem cieciorki, wiele zup, także typu krem, sosów, kremowy hummus. Pierwszy raz skosztowałam jej w gorącym Maroku – bezpowrotnie się zakochałam. Jest pyszna! Moczymy ją całą noc w zimnej wodzie, następnie gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, najczęściej jakieś 2 godziny

Zasmakuj Kuchni
Śniadaniowe placuszki z musem truskawkowym. 218

miksujemy. 2. Smażenie: Na patelni rozgrzewamy margarynę i smażymy niewielkie placuszki po kilka minut z każdej strony. 3. Osączanie: Usmażone placuszki osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. 4. Sos: Truskawki myjemy, osuszamy i usuwamy szypułki, następnie blendujemy z cukrem do smaku na gładki mus. 5. Podanie: Gotowe placuszki podajemy z musem truskawkowym. Smacznego. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników

Izabelawkuchni
Zdrowy i syty lunch mix. Propozycja na danie w pudełku. 215

opcjonalnie kilka kropel oliwy. Kolejny pojemnik to jabłko z miętą, a następny to kanapeczki z szynką i serem dosmaczone ketchupem i bazylią. Gdy kulki się upieką, włóż wraz z sosem do pojemnika. Kulki mogą być jedzone również na zimno. Taki pojemnik to lekkie zabezpieczenie na cały dzień! Smacznego i na zdrowie

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka ze szpinakiem i orzechami nerkowca 172

sobą ogórki, pomidorki, orzechy, cebulę oraz ziarenka granatu. Wierzch sałatki ze szpinakiem oprószyć sezamem oraz skropić oliwą z oliwek (lub olejem rzepakowym; opcjonalnie możecie zamiast oliwy użyć swojego ulubionego sosu do sałatek). Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego! Sałatka ta jest bardzo lekka, więc stanowi idealny dodatek do ciężkich dań z grilla. Można ją jeść również jako dodatek do kanapek

Kulinarne Przeboje
Sałatka z fasolką szparagową 160

kurczakiem, cebulą, pomidorem i musztardą francuską tworzy bardzo udaną kompozycję. Bez dodatkowych słów zapraszam na zapoznanie się z przepisem;) ok. 300 g fasolki szparagowej 2 pojedyncze małe piersi kurczaka Sos: 1 czerwona cebula 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy 1 duży pomidor malinowy 2 łyżeczki musztardy francuskiej sól, pieprz, bazylia Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na mniejsze części. Wrzucamy

Smaki Na Talerzu
Kotleciki jaglane z tuńczykiem. Pyszne na ciepło i na zimno. PRZEPIS 181

też zabrać do pracy albo na piknik. Świetnie smakują również na zimno. Składniki: 100 gramów kaszy jaglanej, 4 małe jajka, 1 cebula, 2 średnie marchewki, puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach, sól, pieprz, bułka tarta do panierowania, olej do smażenia. Zrób tak: kaszę ugotuj i przełóż do miski. Ugotuj na twardo także dwa jajka. Marchewkę obierz i zetrzyj

Kulinarna Polska
Amerykańska Tuna Melt, czyli kanapka z sałatką z tuńczyka i roztopionym cheddarem 214

Majonez wymieszać z sokiem z limonki i płatkami chili. Tuńczyka odsączyć i umieścić w misce. Rozdrobnić widelcem. Dodać pokrojone ogórki, seler naciowy i posiekaną drobno cebulę. i pietruszkę. Dodać sos majonezowy, wymieszać i przyprawić solą i pieprzem. Na jednej kromce ułożyć dużą ilość sałatki (około 1/2 szklanki). Na wierzch położyć 2-3 plasterki pomidora i 2 plasterki sera cheddar. Czynność

Zielona Kuchnia
Noodle z tuńczykiem 156

przepisem z opakowania. Marchewki obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy minute na oliwie. Do marchewek dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, tuńczyka z olejem, majonez, natkę, mieszamy podgrzewamy minutkę. Do sosu dodajemy odcedzony makaron. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. posypujemy sezamem. Artykuł Noodle z tuńczykiem pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Recenzja książki "Przetwory z pomysłem" 201

tylko dla początkujących ale i bardziej doświadczonych przetwórców. Książka została podzielona na następujące rozdziały: Przetwory owocowe: Dżemy Konfitury Marmolady Powidła Galaretki Przeciery Frużeliny Syropy Kompoty Owoce w alkoholu Nalewki Sosy i przeciery warzywne Solonki Marynowanie Ocet Kiszonki Rok w spiżarni Owocowo-warzywne kalendarium Książka oprócz cennych rad i wskazówek od autorki, cytatów i legend opatrzona jest pięknymi i kolorowymi zdjęciami

Smakołyki Asi
Pieczone pierożki z bobem i suszonymi pomidorami 181

układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Pieczone pierożki z bobem i suszonymi pomidorami podawaj z dipem pomidorowym lub sosem czosnkowym Smacznego Artykuł Pieczone pierożki z bobem i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Wegańskie lody peanut butter & cookies - Ben&Jerry’s 140

dodatek ciasteczek kakaowych i masła orzechowego bardzo kusił. Zobaczcie czy warto było poddać się temu kuszeniu.      Nazwa: Lody waniliowe z ciastkami o smaku czekoladowym i sosem orzechowym. Firma: Ben&Jerry’s Skład: woda, cukier, oleje roślinne (kokosowy, z orzechów ziemnych, słonecznikowy), pasta i kawałki orzechów ziemnych (8%), syrop glukozowy, mąka pszenna, pasta z migdałów (2%), kakao

Candy Pandas
Przetwory z pomysłem Patrycja Machałek 203

zaawansowani znajdą tutaj ponad 100 przepisów na dżemy, konfitury, marmolady, powidła, galaretki, przeciery, frużeliny, syropy, kompoty, ale też i owoce w alkoholu czy nalewki. Są też przetwory warzywne: solonki, sosy i przeciery octy oraz kiszonki jednym słowem całe mnóstwo inspiracji, by zamknąć lato w słoiczkach i cieszyć się jego smakiem w długie listopadowe wieczory i mroźne styczniowe poranki. Do tego

Cynamonowe szczęście
Pieczony pstrąg z warzywami 240

pasuje mi delikatna konsystencja mięsa. Dodatkowo pstrąga robi się szybko i bez zbędnych ceregieli. :) Jeśli lubisz tę pyszną rybkę to wypróbuj także ekspresowy przepis na pstrąga pieczonego w zielonym sosie ziołowym . Prosty przepis na pstrąga z piekarnika W tym przepisie nie ma jakiejś specjalnej filozofii. Jest on nieskomplikowany i szybki. Należy najpierw przygotować sobie wszystkie składniki, doprawić pstrąga a następnie

Book of spells
Gulasz warzywny z bakłażana, batatów i ciecierzycy 173

innych posiłków – ciepłego śniadania czy pożywnej kolacji. Wegański gulasz ze słodkich ziemniaków, bakłażana i ciecierzycy Podstawą tego gulaszu są bogate w błonnik bakłażany, to dzięki nim uzyskamy gęsty sos, bataty dodadzą słodkości i cennych karotenoidów a ciecierzyca uzupełni danie w białko o stosunkowo dużej wartości odżywczej. Jeśli szukasz innych pomysłów na dania wegańskie z wykorzystaniem bakłażana to sprawdź też

Book of spells
Gołąbki z młodej kapusty 115

smaku solą i pieprzem. Na każdy liść układamy farsz, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Masło rozgrzewamy, dodajemy mąkę, dokładnie łączymy. Wlewamy mleko, wrzucamy posiekany koperek. Mieszamy. Gołąbki zalewamy sosem, pieczemy 45 minut

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania