sosy - 72734 przepisów (strona:2767/4849)

Kotlety schabowe w sosie czosnkowym 128

Kotlety schabowe w sosie czosnkowym Inna odmiana kotleta schabowego,   robi się szybko i są bardzo smaczne. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        ½ łyżeczki czosnku ·        Jogurt duży naturalny ·        4 łyżki majonezu ·        Sól

Kulinarna Chwila
Foremkowe Cudo 150

prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3.    Dodajemy pokrojone pieczarki. 4.    Paprykę drobno kroimy dodajemy do grzybów. 5.    Sos rozrabiamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 6.    Hartując wlewamy do mięsa, chwilę gotujemy. 7.    Ciastem francuskim wykładamy formę do pieczenia. 8.    Nakładamy farsz

Kulinarna Chwila
Szaszłyki na podkładce ryżowej 176

Gotujemy do chwili, kiedy kostka rosołowa się rozpuści. 15.                     Polewamy sosem mięso. 16.                     Pieczemy 40 minut

Kulinarna Chwila
Ryba Ananasek 146

paski paprykę oraz pokrojonego w kostkę ananasa. 7.    Pod koniec prużenia dodajemy przecier oraz ketchup. 8.    Rybę układamy w naczyniu. 9.    Polewamy sosem z papryki i ananasa. 10.                     Rybka gotowa

Kulinarna Chwila
Bombowa Niespodzianka 188

Bombowa Niespodzianka Znakomity pomysł, żeby zaskoczyć gości, czymś innym. Proponuje do tego ulubiony sos. Składniki: ·        1 ½ fileta z kurczaka ·        Przyprawa do gyrosa ·        Sól ·        Kilka listków kapusty młodej ·        12 pomidorków koktajlowych

Kulinarna Chwila
Udka w Pa ryżu 227

Udka w Pa ryżu Kolorowe danie z delikatnym mięsem z kurczaka, z sosem który, nadaje potrawie wyrazistego smaku. Składniki: 1. ·        5 udek z kurczaka ·        Sól ·        Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami ·        Cebula

Kulinarna Chwila
Słodkie kuleczki 169

Słodkie kuleczki Mięsne kuleczki w pysznym sosie, podawane z ekologicznym ryżem Młyny Polskie, który charakteryzuje się aromatycznym jaśminowym zapachem i sprawia, że potrawa jest smaczna. Składniki: ·        ½ kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej ·        Jajko ·        Sól ·        4 łyżki

Kulinarna Chwila
Przysmak z bananami 162

placuszki i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 8.                Deser gotowy, podajemy z dowolnym sosem, bitą śmietaną i owocami. 9.                Smacznego

Kulinarna Chwila
Biała Mgiełka 175

Następnie pokrojone ogórki. 4.    Doprawiamy papryką oraz majerankiem. 5.    Wlewamy przecier. 6.    Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, hartując wlewamy do sosu. 7.    Chwilę gotujemy. 8.    Danie gotowe. 9.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Bretońskie kopertki 214

dodajemy kiełbasę. 4.    Wlewamy przecier pomidorowy. 5.    Doprawiamy chili. 6.    Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, hartując wlewamy do fasolki, 2 minuty gotujemy, sos musi być gęsty. 7.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 8.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 9.    Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa

Kulinarna Chwila
Gulasz Paprykowy 174

rozgrzanym oleju. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą, podlewamy wodą. 3.    Kiedy mięso jest już prawie miękkie, dodajemy pokrojone papryki. 4.    Na koniec rozgrabimy sos w ½ szk. wody. 5.    Hartując wlewamy do mięsa, chwilę gotujemy. 6.    Danie gotowe. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
.Rewelacyjny Gulasz 210

pieczarki. 3.    Podlewamy wodą i dodajemy pokrojoną w paseczki papryki. 4.    Ogórki kroimy drobno, przekładamy do mięsa. 5.    Doprawiamy chili. 6.    Sos rozrabiamy w ½ szklance wody i łączymy z mięsem. 7.    Chwilę gotujemy. 8.    Danie gotowe, można podawać z kluskami śląskim. 9.    Smacznego

Kulinarna Chwila
PolĘdWiCzKi z InDYkA w sOsiE sŁoDkO- kWaśNym 202

Składniki: 1 mały ananas 1 czerwona papryka 1 marchekwa 1 łyżka mąki ziemniaczanej  ząbek czosnku kawałek imbiru 2 łyżki ketchupu 4 łyżki cukru trzcinowego sos sojowy 6 łyżek octu ryżowego lub sól z 2 limonek pieprz Przygotowanie: Paprykę kroimy w kosteczkę, marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Ananasa również obieramy, pozbawiamy środka i kroimy. Polędwiczki myjemy, kroimy w kosteczkę

Luźna Kuchnia
Wołowina z szynkowaru 253

posmarować miodem. Oprószyć zmielonymi przyprawami. Obłożyć czosnkiem. Odstawić na kilka godzin (4 -5). Następnie mięso obsypać solą. J eżeli będziemy jeść wołowinę na ciepło nie dodajemy żelatyny, będzie potrzebny sos. Dzięki żelatynie otrzymamy pyszną galaretkę, ale tylko na zimno. Oprószyć żelatyną. Do szynkowara włożyć woreczek (specjalny woreczek do szynkowarów), brzegi wyłożyć na zewnątrz. Mięso włożyć do środka. Woreczek zawinąć. Mięso

królestwo garów
Makaron z kurczakiem, pomidorami i mozzarellą 146

cienkie plasterki, podsmaż go krótko, po czym dodaj na patelnię pokruszony ser pleśniowy, 8-10 łyżek ciepłej wody (ja wykorzystuję wodę z gotującego się obok makaronu) oraz śmietanę. Do sosu dodaj ugotowany makaron i wymieszaj, dorzucając pokrojonego w grubszą kostkę pomidora. Na makaronie ułóż porozrywaną mozzarellę, przykryj makaron jeszcze na chwilę pokrywką i gotuj z 2 minuty aż mozzarella stanie

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania