zainspirowana obecną porą roku, przygotowałam rewelacyjne jajko w koszulce na szparagach z musztardowym winegretem i plastrem szynki parmeńskiej. Takie śniadanie to coś wspaniałego! Dodatek kwaskowego sosu musztardowego, który świetnie komponuje się ze szparagami, okazał się strzałem w "10"! Jajko w koszulce i szparagi kojarzą się z czymś niezwykle wykwintnym i ekstrawaganckim. Myślę, że takie śniadanie mogłoby
Codzienne Gotowanieprzypominają polskie kopytka, choć są bardziej miękkie i delikatne. Ja postawiłam na klasykę, czyli gnocchi z mąki i ziemniaków. Pomyślałam, że do szparagów będą pasowały idealnie. Do tego delikatny sos z parmezanem. Pełnia szczęścia. W przepisie jest również dziwnie brzmiący soliród. Jest to roślinka rosnąca na błotnistych wybrzeżach i plażach. Czasami określany jest jako morski szparag. Soliród można kupić
wiecejwarzyw.pladsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak z kaszą jęczmienną i koperkiem wykonanie: Kurczaka kroimy w kostkę, marynujemy w oliwie z oliwek, słodkiej i ostrej papryce, curry, imbirze i 1 łyżeczce sosu worcester. Zostawiamy na godzinę. Smażymy na patelni przez około 4 minuty, przekładamy na miseczkę. Paprykę i cebulę kroimy w grubszą kostkę, smażymy przez około dwie minuty, dodajemy kaszę pęczak, podsmażamy razem
Delusional Trinesamo się piecze, dzwoni kiedy jest gotowe i studzi potrawę, bo w sumie nie muszę jej przecież wyciągać. Kolejny obiad z mojego nowego piekarnika Electrolux EOE7P31X to łopatka w sosie cygańskim Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikCoś do pochrupania. Fajna przekąska do posiedzenia podczas grillowania lub przed telewizorem. Bardzo proste w przygotowaniu, nie mogą się nie udać Doskonale smakują z różnymi dipami,sosami itp. Zapraszam do przepisu. Składniki 500 g mąki pszennej 200 g margaryny 1 jajko 1 białko 1/2 szklanki kwaśnej śmietany sól według uznania, dałam 1/2 łyżeczki Mąkę posiekać … Czytaj dalej Paluszki
gotuj ze mnąpyszne i szybkie danie przygotujecie bez problemu aby potem cieszyć się smakiem szparagów w sosie pomidorowym. Użyłam tutaj passaty pomidorowej z czosnkiem, użyjcie jaką macie czy lubicie. Szparagi zielone, dla mnie najlepsze, można jednak użyć białych, trzeba wcześniej je obrać. Makaron ze szparagami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzygotowany omlet jest mięciutki, puszysty i bardzo sycący. Delikatne ciasto chrzanowe świetnie komponuje się z białą kiełbasą! Omlet możecie podawać z ulubionym sosem lub świeżymi warzywami, choć w moim domu zazwyczaj znika w wersji solo! Zawsze robię kilka porcji. Polecam! (Omlet o średnicy 18-20 cm) 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mleka 1 łyżka chrzanu
Di gotujekubku wymieszać sól, czosnek przeciśnięty przez praskę, cukier, pieprz, sok z cytryny, kefir, jogurt oraz śmietanę. Wszystkie pokrojone składniki (poza jajkami) przełożyć do miski. Do tej samej miski wlać sos z kubka. Wymieszać. Chłodnik schłodzić w lodówce. Podawać z jajkami. Chłodnik z botwinki Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując chłodnik. Chłodnik z botwinki Użyłam ogórka sałatkowego , z którego wyciągnęłam środek
mecooksmuszę się aż tak spieszyć z ich smażeniem jak to ma się w przypadku niegotowanych frytek, które szybko zmieniają kolor. Obok frytek innym dodatkiem do obiadu są oczywiście sosy i dipy. Do tego typu dań świetnie pasuje guacamole i lekko doprawiona kwaśna śmietana. Tani obiad nie musi być nudny. Przy minimalnych nakładach można naprawdę przyrządzić danie, które nieźle pobudzi smakowe
codojedzeniastarzeniu się organizmu. Wzmacniają system nerwowy, podnoszą odporność. Poprawiają stan włosów i paznokci. Kiełki świetnie nadają się do różnego rodzaju sałatek - u mnie: SAŁATKA Z KURCZAKIEM I INDYJSKIM SOSEM MIĘTOWYM
Kuchnia MagdaLenystarzeniu się organizmu. Wzmacniają system nerwowy, podnoszą odporność. Poprawiają stan włosów i paznokci. Kiełki świetnie nadają się do różnego rodzaju sałatek - u mnie: SAŁATKA Z KURCZAKIEM I INDYJSKIM SOSEM MIĘTOWYM
Kuchnia MagdaLenypyszne i proste do zrobienia . Smakują świetnie z gulaszem lub jako dodatek do mięsa . Genialne będą też dla amatorów kuchni wegetariańskiej , gdyż zaserwowane z warzywami , czy sosem pomidorowym z parmezanem będą hitem . Ale co by nie mówić najsmaczniejsze są odsmażone . Bynajmniej w takiej wersji najbardziej smakują moim chłopakom i to nie ważne do czego podane , istotne ,żeby były chrupiące Polecam
Ogrodnik w podróżynajlepiej zamarynować na całą noc. Długo, za to smażenie to 5 minut. Gyrosa można go zjeść w chlebku pita, można podać na bogato z pitą, frytkami sałata i obowiązkowo sosem tzatziki. Skoro o chlebkach mowa: spróbuj sam je upiec w domu. Polecamy przepisy na super proste pity , bez żadnych wyszukanych składników, tylko mąka, drożdże i woda. Chlebki wychodzą rumiane, pulchne
Niedzielny kucharzulubionej ryby 100 g groszku cukrowego 1 cukinia 1 cebula 1 jogurt naturalny przyprawa do ryb sól, pieprz curry Sposób przygotowania przepisu: Cebulę obrać i … Czytaj dalej Sos z rybą i groszkiem
czarrna od kuchniczosnku 5 kawałków suszonych pomidorów ze słoiczka 2 łyżki oleju, np. kokosowego 1/2 szklanki białego wytrawnego wina / bulionu / wody 1/2 szklanki pestek słonecznika 1/4 szklanki oleju 4 łyżki sosu sojowego przyprawy: 2 listki laurowe, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, po 1 łyżeczce: suszonego oregano, słodkiej i wędzonej papryki w proszku, majeranku, lubczyku; szczypta chili w proszku lub płatkach
cool and minty