sosy - 72234 przepisów (strona:2779/4816)

Śledzie w oleju z czosnkiem niedźwiedzim 186

też inne przepisy ze śledziem w roli głównej: Śledzie z koperkiem Ruloniki śledziowe Śledzie z kurkami marynowanymi Śledzie iwasi w oleju, z różowym pieprzem Śledzie po japońsku Śledzie w sosie jogurtowo majonezowym Śledzie bazyliowo czosnkowe z pieczonymi ziemniakami w mundurkach Śledzie w oleju Barszcz śledziowy Śledzik Wydrukuj przepis The post Śledzie w oleju z czosnkiem niedźwiedzim appeared first on Moje

mojewypiekiinietylko
Domowy kebab (z kurczaka) 254

zadbam o to, by kawałki mięsa były troszkę cieńsze. Porcja mięsa jest konkretna. Spokojnie wystarczy na 2-3 obiady/przekąski. Takie mięso możemy zjeść z surówką, frytkami i ulubionym sosem, lub wykorzystać jako nadzienie do bułek. 900 g fileta z kurczaka lub indyka 2 łyżki oleju 3/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki granulowanego czosnku 2-3 łyżeczki słodkiej mielonej papryki

Smaki Na Talerzu
Bułki do kebaba 133

kratkę) oraz smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy przez około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po przestudzeniu kroimy na 4 części. Środek smarujemy ulubionym sosem, rozkładamy warzywa (np sałata, ogórek, pomidor, czerwona cebula), dodajemy mięso (z TEGO przepisu). Źródło

Smaki Na Talerzu
Włoska sałatka paprykowa z anchois i oliwkami 149

obiadu, podałam je na ciepło z pieczoną piersią kurczaka i miską sałat z pomidorkami, oliwkami i parmezanem – powstał solidny, domowy i syty posiłek dla kilku osób. Warzywa tworzą sos, który doprawiony wspaniale komponuje się z pieczywem. Polecam przepis! SKŁADNIKI: 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 2 zielone papryki 3 cebule 2 cukinie 4 ząbki czosnku opcja: 100 g filetów

Zasmakuj Kuchni
Pieczarki faszerowane 176

spodziewając się gości, przygotujcie o wiele więcej, ponieważ są numerem 1 i każdemu będą bardzo smakowały. Pieczarki przepisy: Drożdżowe słoneczko Zapiekane naleśniki z pieczarkami Naleśniki śniadaniowe Makaron z sosem pieczarkowym Panini z pieczarkami i serem Kasza jaglana z pieczarkami i szpinakiem Bohaterem mojego dzisiejszego dania jest szynka, nazwana przez swoich twórców z Bastionu Smaku - Zrazówką. Jest do przepyszna szynka, bardzo

MamaOskarka
Domowe razowe tortille (Tortilla integrale) 155

bowiem tylko m ą ka razowa, m ą ka pszenna, odrobina soli oraz woda. W ten sposób otrzymamy przepyszne placki, które możemy podać z ulubionym sosem lub dowolnym farszem, mięsnym czy warzywnym. Polecam serdecznie :) SKŁADNIKI 110 g mąki razowej   110 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 175 ml - 200 ml wody **** INGREDIENTI

La grande e la piccola cuoca
Kanapka z pulled pork barbecue 150

ekspresowe mięso. Ekspresowe, bo robi się samo przez noc kiedy śpię i jest do wszystkiego, w tym do kanapek. A jego smak zależy od składników marynaty. Tym razem użyłam sosu bbq, który kiedyś przez przypadek został kupiony i nie było na niego pomysłu, więc dodałam go do marynaty dzięki czemu mięso uzyskało dymny posmak. A gotowe, porwane trafiło do zwykłych

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ekspresowe chaczapuri 255

dziurką przez około 4-5 minut, następnie odwrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejne 2-3 minuty bez pokrywki. Gotowe chaczapuri posmarować masłem i podawać z ulubionym sosem i warzywami. Smacznego Ekspresowe chaczapuri Ekspresowe chaczapuri Ekspresowe chaczapuri Ekspresowe chaczapuri Artykuł Ekspresowe chaczapuri pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Gołąbki z pęczakiem i suszonymi pomidorami 111

rutyny w kuchni gołębie podaję na wiele sposobów. Tym razem z pęczakiem i suszonymi pomidorami.  Ja swoje podałam podsmażone na maśle, ale możecie je także udusić np. w sosie pomidorowym.  Smacznego

Z Hrabiną w kuchni
Carbonara z boczkiem i suszonymi pomidorami 164

propozycji przygotowania “ bogatszej ” wersji carbonary. Dla mnie podstawą tego dania niewątpliwie jest dobry ser Parmezan, świeże zioła oraz odpowiednia ilość czosnku. Makaron powinien być al dente a sos powinien być na tyle delikatny i kremowy w konsystencji aby odpowiednio pokrył każdy indywidualny paseczek makaronu. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami

mecooks
Melon w szynce parmeńskiej 156

przystawkę z melona . Dojrzałego, soczystego melona przekroić na pół. Następnie podzielić na 8 równych części. Każdą “łódeczkę” melona dokładnie owinąć plasterkiem szynki parmeńskiej. Podawać samego albo z sosem balsamicznym. Melon w szynce parmeńskiej Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując melona z szynką parmeńską. Melon w szynce parmeńskiej Użyłam melona Galia . Ma on lekko zielonawy kolor i miodowy posmak

mecooks
Fast Fish Food – czyli błyskawiczny makaron z łososiem w sosie śmietanowym 240

rybę na patelnię. Dodaj szpinak oraz przyprawy – bazylię, pieprz i sól. Śmietanę wlej na patelnię. Możesz dodaj odrobinę wody. Całość doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia. Polej sosem gorący makaron i wcinaj 🙂 Składniki 100 g łososia lub łososia wędzonego 150 g makaronu 20 ml oleju Kujawski z czosnkiem lub zwykłego (może być też masło) 1 duża cebula

Eat me! Fit me!
Domowe meksykańskie burrito 164

każdą tortille nałożyć gotowy farsz, posypać startym żółtym serem zwinąć boki do środka i zawinąć tak jak krokiety. Piec na suchej grillowej patelni. Podawać na ciepło z dodatkiem ulubionych sosów. #pudliszki Co sprawia, że składniki w produktach  Pudliszki  są najwyższej jakości ? każda partia warzyw trafiająca do zakładu w Pudliszkach jest poddawana skrupulatnej kontroli, a dopuszczane są tylko

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka ziemniaczana ze szparagami 123

papryczka, garść migdałów w słupkach, Ziemniaki umyć i ugotować. Szczypiorek posiekać. Czosnek rozgnieść. Szczypiorek, czosnek, olej (5 – 6 łyżek) wymieszać. Ugotowane ziemniaki odcedzić, obrać, pokroić w niezbyt grube plastry. Sos wlać do ziemniaków, oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Szparagi umyć, odłamać końce. Pokroić w ukośne plasterki. Paprykę pokroić w niewielką kostkę. Ostrą papryczkę posiekać. Szparagi, paprykę słodką

królestwo garów
Pędy chmielu, chmieliczek 121

sparzywszy gorącą wodą, a wtedy skóreczka łatwiej odchodzi), spody odrzucić precz, wierzchy wymyć, nastawić gorącą wodą, trochę posolić i osłodzić i gotować na niedużej wodzie do miękkości. Zrobić sos taki jak do szparagów, polać nim odcedzony i wsypany do rondelka chmieliczek podać na gorąco. Można też podawać z bułeczką. ” pędy chmielu, sól, cukier, 2 – 3 łyżki masła, łyżka bułki tartej

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania