połamały. Wstaw kalafiora do piekarnika nagrzanego do 190 st C i piecz przez około 20 minut. Najlepiej przewrócić plastry delikatnie w trakcie pieczenia. PODAWANIE: natka pietruszki, pestki granata, SOS Z TAHINĄ: 3-4 łyżki jogurtu greckiego, 1 łyżeczka tahiny, sok z połowy cytryny, pół ząbka czosnku przeciśniętego przez praskę. SMACZNEGO! Artykuł Steki z kalafiora pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria
nietylkopasta.plminut 4. Nasze szparagi kroimy, pomidory również kroimy w paski. Dodajemy do reszty. 5. Po upływie czasu dolewamy śmietankę, mieszamy, jeśli trzeba doprawiamy. Dusimy chwilkę, żeby nam się sos zagęścił. na końcu posypujemy świeżymi listkami bazylii. Podajemy z ryżem, kaszą i ulubioną sałatką :-) Smacznego
kruche babeczkiDziś robimy szybki, pyszny, pożywny obiad. Użyłam tutaj fusilli - świderki - buraczkowego ale doskonale sprawdzi się zwykły makaron. Obiad znakomity na talerzu więc zapraszam gorąco. Świderki z sosem bobowym. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 2 łodygi selera naciowego 1 puszka kukurydzy 2 pojedyncze piersi z kurczaka pół główki kapusty pekińskiej 1 puszka ananasa olej do smażenia Sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka curry sól, pieprz Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Smażymy na odrobinie oleju i studzimy. Ananasa odcedzamy
Krokusowy DomGotujemy ok 15 min. Wymujemy obierki. Wrzucamy 2 obrane szparagi, pokrojoną w kostkę cebulę. Dusimy, podlewamy 1/4 szklanki przegotowanej wody. Gotujemy. Dodajemy kilka kropel cytryny, sól, pieprz. Blendujemy powstały sos. Dodajemy śmietankę 30stkę. Dorsza wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 min. 15 min przed końcem pieczenia się dorsza gotujemy szparagi. Smacznego
Kuchnia moimi oczamilodówce i mamy gotową sałatkę. Aby była ona bardziej efektowna, należy składniki poukładać warstwowo. Tak powstała Szybka warstwowa sałatka ze schabu, żółtego sera, ogórków konserwowych i czerwonej papryki z sosem majonezowym
Kuchnia co dniaSKŁADNIKI: - tuńczyk w sosie własnym - 1/2 puszki - jajo ugotowane na twardo - 1 szt. - sałata rzymska - 4 liście - rukola - 2 garści - pomidorki koktajlowe - 5 szt. - słonecznik łuskany - 1 łyżka - olej lniany - 1 łyżka - przyprawy: sól himalajska/ pieprz cytrynowy/ pomidory suszone z czosnkiem - chleb żytni (u mnie z żurawiną) - 2 kromki WYKONANIE : Jajo ugotować na twardo. Słonecznik uprażyć na suchej patelni teflonowej
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasokoło 40 minut w temperaturze 200 stopni pod folią lub pod przykryciem. Po upływie 40 minut ściągnij przykrycie i dopiecz do złotego koloru jabłka i kiełbaski. Smak jest niesamowity. Sos, który się wydzieli:przepyszny! Nie bójcie się dodać jeszcze większej ilości jabłek! Podałam z ćwikłą i ogórkami kiszonymi. Z serca polecam i kiełbaski i książkę! Dane o książce: Autor
Z Kuchni Do KuchniPyszna beza, delikatny sos z mascarpone i owoce – cóż więcej potrzeba do szczęścia? Składniki: BEZA: 2 białka z dużych jajek 120 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli, następnie stopniowo łyżka po łyżce dodawać cukier zmieszany z cukrem waniliowym. Masa powinna wyjść bardzo gęsta. Blaszkę wyłożyć papierem
Mój pomysł napieprz Przygotowanie: Pomidory kroimy w plastry,lekko solimy,układamy na talerzu.Majonez mieszamy ze śmietaną i wyciśniętym przez praskę czosnkiem,doprawiamy solą i pieprzem,mieszamy.Na każdy plaster pomidora dajemy łyżkę sosu czosnkowego i posypujemy startym na drobnych oczkach serem-dekorujemy natką pietruszki lub szczypiorkiem. Smacznego
Swojskie jedzonkoPrawie jak bolognese, tylko bez mięsa! Poznaj przepis na pyszny, bezmięsny sos do spaghetti. Artykuł Spaghetti weganiese, czyli pyszne spaghetti bez mięsa pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkamało wymagające. Śliwki należy zawinąć w boczek, a następnie piec około 10 minut w temperaturze 180 st. Celsjusza. Można polać je roztopioną czekoladą lub jeśli czas pozwoli, przygotować specjalny sos z dodatkiem żurawiny i wina. Prawda, że banalnie proste? Te pyszne, szybkie przekąski wyczarujecie w dosłownie kilka chwil! Znajomi na pewno będą zadowoleni i miło zaskoczeni kiedy zaserwujecie im takie
Mostek w kuchniSmacznego Noga z indyka duszona w winie Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Meksykańskie Chili con carne – przepis Karczek pieczony w rękawie foliowym Klopsiki zapiekane z ziemniakami w sosie pomidorowym Artykuł Noga z indyka duszona w winie pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smaku