mega pyszne, delikatne w środku i lekko chrupiące zwierzchu. Proste składniki które zazwyczaj zawsze mamy w domu. Fajne jako przekąska ,świetnie sprawdzą się na imprezie podane z różnymi sosami lub jako dodatek do obiadu. 500 gram ugotowanych ziemniaków 1łyżka śmietany lub jogurtu 100 gram startego żółtego sera 2 łyżki mąki pszennej plus trochę do podsypania sól, pieprz olej
Andzia Pichciprosta i efektowna przystawka. Aby ja przygotować potrzebujemy niewiele banalnych składników. Świetnie się sprawdzi na różnego rodzaju uroczystościach. Na 9 porcji 27 krakersów 5 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 120 gram sera żółtego 1 duży ogórek konserwowy 6/7 łyżek majonezu sól,pieprz szczypiorek Przygotowujemy trzy masy 1 warstwa ⧪ Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodajemy drobno
Andzia Pichcibardzo lubiana sałatka która znika w oku mgnienia 6 jajek Szczypiorek 50 g ryżu Groszek zielony lub kukurydza 1 puszka Ser żółty 25 dag Tuńczyk w sosie własnym Kilka łyżek majonezu Ryż gotujemy na sypko. Jajka ugotować na twardo,ser żółty zetrzeć na tarce. Żółtka oddzielić od białek posiekać drobno. Groszek lub kukurydzę odcedzamy. Szczypiorek
Andzia PichciKrokiety można przygotowywać na różne sposoby oprócz tych klasycznych polecam wam z farszem mięsnym z dodatkiem warzyw i ryżu.Podane z surówką i ulubionym sosem np.czosnkowym to ś wietna propozycja na obiad lub imprezę. Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mleka 2 jajka M Czubata szklanka mąki pszennej 2 łyżki śmietany sól 50 ml.oleju ⧪ Farsz ok. 500/600 gram mięsa mielonego dowolnego
Andzia Pichcirzędzie układamy ugotowane jajka przykrywamy drugą częścią mięsa mielonego lekko dociskamy. Smarujemy po wierzchu musztardą .Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 minut ok.40 minut. Do podania na ciepło polecam sos musztardowy na który przepis znajdziecie tutaj
Andzia Pichciprzygotowania tych przepysznych naleśników najlepsze będą bardzo dojrzałe, brązowe banany smaczny sposób na ich wykorzystanie aby się nie zmarnowały.Podane z sosem czekoladowym to idealne śniadanie czy deser. 2 bardzo dojrzałe banany ok.200 gram 1 i pół szklanki mleka (szklanka 250 ml) 1 i pół szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250 ml.) 2 małe jajka
Andzia Pichcipatyczki i pieczemy na średnio rozgrzanym grillu. Ps. Aby mięso po upieczeniu ładnie dochodziło od patyczków warto namoczyć patyczki w zimnej wodzie . Można również podawać z Tzatzikami lub sosem Ajvar
Andzia Pichcioctu dodać cukier i wymieszać do rozpuszczenia. Dodać na patelnię i smażyć ok 2 minut. 7. Dodać ocet balsamiczny, sok z limonki, sól i ketchup. Dokładnie wymieszać. 8. Jeżeli sos jest zbyt rzadki dodać rozpuszczoną w odrobinie wody łyżkę mąki ziemniaczanej. ZAPRASZAM NA FILM - Kurczak słodko kwaśny! Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube
Atlas Smakówwyróżnia. Kolendra od wieków stosowana jest również w medycynie, jako lek na dolegliwości żołądkowe. Pietruszka W domowych warunkach uprawia się naciowa odmianę pietruszki. Używana jest jako dodatek do zup, sosów, sałatek czy jajek. Jest bogatym źródłem witaminy C, przez co zaleca się jej spożywanie w celu zwiększenia naturalnej odporności organizmu. Autorem wpisu jest Łukasz z redakcji bloga Fixly.pl. Artykuł Zakładanie
Rozdomowionaswój ulubiony deser - pana cottę. Kilka lat temu publikowałam przepis na kwaskowatą pana cottę na maślance . Dziś kwaskowatości dodają temu deserowi truskawki dorzucone do podgrzewanej śmietany i owoce w sosie, z którym pana cottę podałam. Deser jest wegetariański, bo zamiast żelatyny użyłam agaru. Dziękuję Weganonowi za instruktaż korzystania z niego, bo okazuje się, że informacje podawane na opakowaniach wielu firm
Weekendy w domu i ogrodziePrawdziwa gratka- wielowarstwowy gratin ziemniaczany przepełniony plastrami łososia MOWI i cukinii w kremowym sosie chrzanowym 👌 Gratka nie tylko na obiad rodzinny (wtedy obłędnie smakuje podana na ciepło), ale i bardzo smaczna i ciekawa propozycja na imprezę- wystarczy pokroić na małe kwadraciki i nadziać porcje na wykałaczki (tak, tak, na zimno smakuje równie genialnie!). Dodatkową, fantastyczną robotę robi 'kawior' buraczkowy, który
Kraina Miodem Płynącacieście rozsmaruj passatę pomidorową i układaj w dowolny sposób pozostałe składniki. Pizzę piecz ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj zaraz po upieczeniu z ulubionym sosem, np. czosnkowym . Smacznego Artykuł Pizza ze szparagami i szynką parmeńską pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchnitylko moje odczucie. Drugim deserem, który tylko spróbowałam był pistacjowy sernik mascarpone. Rozpływał się w ustach, a pistacje było czuć dość wyraźnie. Dodatek w postaci gałki lodów i sosu malinowego jeszcze podkreślił smak orzechów. Desery dostają ode mnie najwyższą notę i sama nie wiem, który zamówiłabym następnym razem Tiramisu Sernik mascarpone z pistacjami Podsumowując Gdzie zjeść w Jeleniej Górze
Relaxtimewersji wytrawnej, a najcudowniejsze jest to, że można się bawić pięknie dodatkami i za każdym razem tworzyć nowe Read More Artykuł Bezglutenowe placuszki ze szparagami i wędzonym pstrągiem w sosie ziołowo – szpinakowym pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoonpotem kładłam truskawkę i zaklejałam ją w cieście dość ściśle- na kulkę Gotowałam w posolonym wrzątku ponad 5 min. Można podać z bułką tartą z masełkiem albo ze słodkim sosem truskawkowym. Smacznego
Proste Potrawy