sosy - 72234 przepisów (strona:2768/4816)

Bigos z młodej kapusty 161

Wykorzystałam kiełbaski debreczyńskie. Jeśli nie uda Wam się takowych dostać w sklepie sięgnijcie po inne lekko pikantne kiełbaski. Użyłam pomidorów w puszce krojonych w kostkę. Zastąpić można je także sosem pomidorowym. Bigos należy dusić kilka godzin na małym ogniu. Im dłużej tym lepiej, gdyż składniki muszą być miękkie i dobrze ze sobą połączone. Lubisz dania z młodej kapusty? Jeśli

mecooks
Multigrano z borówkami, rzodkiewkami i twarożkiem 119

instrukcją na opakowaniu. Umyte rzodkiewki podsmażamy na maśle klarowanym. Dodajemy miód, pieprz, listki mięty i karmelizujemy. Ugotowaną kaszę mieszamy z borówkami i podajemy z rzodkiewkami, całość polewając powstałym sosem. Przed podaniem posypujemy twarożkiem. Smacznego :) Wpis powstał we współpracy z Sonko. Artykuł Multigrano z borówkami, rzodkiewkami i twarożkiem pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Wiosenne roladki z kurczaka w rabarbarze 166

straganach, warto po niego sięgać i warto próbować go w coraz to nowszych odsłonach. Na moim talerzu dziś rabarbar po raz pierwszy w wersji wytrawnej, jako lekko kwaśny sos do drobiowych roladek. A w roladkach serek śmietankowy, czosnek i tymianek, które czule otulają młodą dymkę. Całość zanurzona w rabarbarowych cząstkach z dodatkiem chili i miodu staje się pysznym i sycącym

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Niedzielny Kucharz w TOK FM 163

znane i mniej znane zupy na zimno . Plan na ten tydzień jest taki: Poniedziałek: Sałatka z młodych ziemniaków z musztardowo-miodowym dresigiem Lekko słodki dresing na bazie musztardy i sosu podkręca słodycz młodych ziemniaków. Do tego dochodzi chrupka, pikantna rzodkiewka, kremowa fasolka szparagowa i orzechowa, pieprzna rukola oraz chipsy z ostrego salami. Pycha. Zobacz przepis Wtorek: Domowe sushi   Danie

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Sałatka z młodych ziemniaków z winegretem miodowo-musztardowym 190

rzodkiewki 100 g, albo garść zielonej fasolki szparagowej Kilkanaście plasterków cienko pokrojonego salami lub chorizo, albo innej kiełbasy 2 jajka Garść rukoli Kilka łyżek siekanej zieleniny: bazylii, pietruszki, dymki Sos winegret 4 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego 2 łyżki octu winnego 2 łyżki musztardy dijon lub deserowej lub miodowej 1 łyżeczka miodu 1/3 łyżeczki mielonej lub utartej w moździerzu kolendry

Niedzielny kucharz
Kotleciki z kaszy jaglanej i fety 234

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około pół godziny. Po upieczeniu studzimy, ponieważ gorące będą zbyt miękkie, aby je jeść. Najlepiej podawać je z zieloną sałatą oraz sosem vinegret. Porada Kotleciki można także smażyć na oleju przez około 3-4 minuty z każdej strony (opcja mniej fit ;)). Następnie odsączamy je na ręczniku papierowym i odstawiamy, aby „odpoczęły”. Smacznego! Artykuł

Analiza Smaku
Placuszki maślankowe z kwiatami czarnego bzu 151

wyciągnięcie ręki i to za darmo! Cudnie pachnie, ma mnóstowo wartości zdrowotnych, a placuszki z kwiatami czarnego bzu są pyszne! Smaczne drugie śniadanie lub podwieczorek. Placuszki polane sosem truskawkowym to dodatkowa porcja sezonowych owoców i witamin

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Żeberka musztardowe-miodowe-a przepis zaczerpnięty z książki Gotuję z lewiatanem 235

żeberka .Włóż do dużej miski , przykryj folią spożywczą i odłóż do lodówki na 12 godzin . żeberka piecz 180 st przez 1,5 godziny ,co jakiś czas polewając wytapiającym się sosem z marynatą.Podawaj z pieczonymi ziemniakami

Moje Wyroby
WYTRAWNE BABECZKI Z KASZĄ JAGLANĄ I WARZYWAMI 158

praskę czosnek oraz przyprawy i pietruszkę, Mieszamy składniki ze sobą. Powstałą masą napełniamy foremki na muffinki. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180 stopniach.  Podajemy z ulubionym sosem

słodki bratek
Risotto z mięsem mielonym, chili i papryką 145

mięso i smażyć aż się zetnie. Dodać pomidory w puszce. Doprawić solą i pieprzem. Dusić 10 minut na mniejszej mocy palnika. Do ugotowanego ryżu z papryczkami przełożyć mięso z sosem. Całość dokładnie wymieszać. Podawać na gorąco. Smacznego

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania