Sałatka z tuńczykiem na krakersach 172krakersach ;) Tak podana na pewno podbije serca Waszych gości;) 🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗 Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki :) Składniki: 1 puszka tuńczyka np.stek w sosie własnym ok 180 g 2 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku 5 dag sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach 3 łyżki jogurtu naturalnego
Gotowanie Patki
Rustykalna tarta z brzoskwiniami. 165swoje kuchenne pewniaki, z których potrafi wyczarować coś pysznego. I tak, jedni nie wyobrażają sobie zawartości lodówki bez warzyw, inni bez jajek, jeszcze inni bez ulubionej pasty kanapkowej lub sosu. Natomiast u mnie w sezonie letnim, zawsze znajdziecie kulkę kruchego ciasta. Niepozorna, a okazuje się jak znalazł, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, ale też nieoceniona, podczas odwiedzin niespodziewanych gości
Fitsweet.me
Kule mięsno-ryżowe 171kolendry i posiekaną cebulę. Wrzucić kule, przykryć pokrywką i gotować na bardzo małym ogniu przez 1,5-2 godziny. Uzupełniać wodę w razie potrzeby. 3. Gotowe kule podawać z sosem pomidorowym czy pieczarkowym. Kule przypominają smakiem farsz do gołąbków. Smacznego
Kuchnia domowa Ani
Szybki makaron z pieczarkami i łososiem 182Pyszny obiad dla zabieganych - makaron z łososiem i sosem pieczarkowym. Do przygotowania obiadu wykorzystałam kawałek łososia upieczonego poprzedniego dnia. Możesz użyć dowolnego makaronu, u mnie moje ulubione szpecle
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Klopsiki z mięsa indyczego w sosie pomidorowym 151chyba znam prawdę. Bo wersji jest wiele. Że jedne są z takiego mięsa, a drugie z innego, że jedne się najpierw smaży, drugie od razu gotuje, jedne są z sosem, drugie bez, jedne to dodatek do zupy, a drugie do drugiego dania… Wiele, naprawdę wiele opcji. Każdy miał na ten temat coś do powiedzenia. A prawda jest inna: to jest
Marder&Marder Manufacture
Sól ogórkowa 160Sól ogórkowa – suszone mielone ogórki kiszone są świetną przyprawą do sosów mięsnych, kasz.... Bardzo lubię ogórki małosolne, w sezonie słój z ogórkami jest obowiązkowym elementem wystroju kuchni. Niestety przez upalne lato ogórki z małosolnych szybko robiły się kiszone, a te już mniej kocham. Za każdym razem powstawał problem co z nimi robić – ile można jeść zupy ogórkowej, a przechowywać
królestwo garów
Smażone krewetki w cieście 271mocno rozgrzewamy olej do smażenia. Partiami smażymy krewetki w cieście, aż będą rumiane. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Krewetki podajemy na ciepło, najlepiej z dodatkiem sosu chili. Artykuł Smażone krewetki w cieście pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Guacamole 171Opis Guacamole: Guacamole to słynny meksykański sos, który wykonuje się na bazie awokado. Poszczególne rodzaje guacamole mogą zawierać pomidory, paprykę chili, cebulę, kolendrę, czosnek i inne przyprawy. Spożywa się go zazwyczaj z plackami tortilla, chociaż Meksykanie dodają go do niemal każdej przystawki. Jest to idealny pomysł na przekąskę. Wystarczy wielka miska pełna porządnego guacamole, do tego dobre pieczywo lub nachosy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Surówka z sałaty rzymskiej 109ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kto lubi surówki na słodko? Takie połączenia są niesamowite. Lekka sałata z gruszką, pikantną cebulą otulone aksamitnym, słodkim sosem. Składniki: 1 duża sałata rzymska 1 cebula czerwona 1 gruszka 2 łyżki gęstej śmietany 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka majonezu siemię lniane sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false
R'n'G Kitchen
Mini tarty z kurkami na cieście francuskim 203połączenie skradnie niejedno serce i podniebienie . Jeśli lubicie nieoczywiste smaki, to polecam dodać do kurek łyżkę miodu, która nada całości lekkiego słodkawego posmaku. Ponadto polecam podawać tarty z dodatkiem sosu czosnkowego lub śmietanowego . Mini tarty z kurkami na cieście francuskim 275 g ciasta francuskiego ((1 opakowanie)) 300 g kurek 2 cebule czerwone 400 g sera pleśniowego ((2 krążki)) przyprawy: pieprz
Przepisy na widelcu
Tarta z malinami i bezą kokosową. 272łyżek cukru najlepiej brązowego - 50 g masła - 2 łyżki mąki kokosowej Maliny i cukier zagotuj na dużej patelni, gotujemy około 7 do 10 minut. Mają się rozgotować, a powstały sos troszkę odparować, dodaj masło i wymieszaj, aby się rozpuściło. Wyłącz prąd i dodaj mąkę kokosową. Maliny gotujemy po to aby właśnie te pesteczki zmiękły, mąkę kokosową dodajemy
SMYKWKUCHNI
Ziemniaczane kotleciki z serem, w sam raz do pudełka 261roku szkolnym pakować do śniadaniówek dzieciom i sobie samej. Może tak małe kotleciki z ziemniaków i sera? pamiętam, że moja babcia była mistrzynią kotletów ziemniaczanych z sosem grzybowym, ja dzisiaj do samego farszu dodałam twaróg i cebulkę ale myślę, że wariacja z odrobiną cukru i rodzynkami też byłaby fajna. Ziemniaczane kotleciki z twarogiem 5 dużych ziemniaków
Dzieje kuchennej Wiewióry
Cukinia faszerowana ryżem i serami 202było grudek i wlać mleko. Doprawić do smaku pieprzem, gałką i solą. Soli nie za dużo bo dodamy jeszcze sery a cukinia jest też lekko posolona. Całość gotować aż sos zgęstnieje. Następnie dodać starty ser żółty i pokruszony ser z pleśnią. Wymieszać aby sery się rozpuściły. Patelnię zestawić z ognia. Dodać pokrojną mozzarellę i camemberta oraz ugotowany ryż. Ewentualnie dosolić
Monia miesza i gotuje
Papryka faszerowana soczewicą 168dzięki soczewicy otrzymujemy solidną porcję białka. Czy można chcieć czegoś więcej? Papryka nadziewana soczewicą i cukinią może być zapiekana w piekarniku, jak to zrobiła Agnieszka lub uduszona w sosie pomidorowym. Za każdym razem otrzymamy bardzo smaczny posiłek, sycący, a jednocześnie niezbyt kaloryczny. Przepis i zdjęcia Agnieszka Szyszkowska Papryka faszerowana soczewicą - składniki 3 duże papryki około 100 g zielonej soczewicy
Cztery Fajery
Zupa krem z cukinii 159cukinii możemy przygotować mnóstwo przepysznych rozmaitości. M.in.sałatki, pikle, dżemy, keczupy, sosy a nawet ciasta. To warzywo to jeden z cenniejszych darów lata ;) U mnie prosta i pyszna zupa krem z cukinii z uprażonym sezamem. Składniki: 600 - 800 g cukinii 2 łyżki masła 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 800 ml bulionu drobiowego/warzywnego lub wody 100 ml szklanki śmietanki
Życie zaczyna się w kuchni