paseczki suszone pomidory i żurawinę, doprawiam solą i pieprzem i jeszcze przez chwilę smażę wszystko razem. Na sam koniec dodaję śmietanę i podgrzewam delikatnie, aż utworzy się aksamitny sos. Na talerzu układam porcję makaronu oraz kurczaka i dekoruję posiekaną świeżą bazylią. Smacznego
babka w formiepomidory, mleczko kokosowe i suszone przyprawy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ugotowane i odcedzone ziemniaki i ciecierzycę. Skrobię rozrabiamy w 1/3 szklanki wody i dodajemy do reszty. Gotujemy aż sos zgęstnieje. Świeżą kolendrę siekamy i dodajemy do curry, gotujemy jeszcze minutę i możemy podawać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional TrineDzisiaj pyszna propozycja na pieczone warzywa. Upieczone bakłażany, pomidory, cukinie i papryki, polane sosem na bazie oliwy, stanowią świetny dodatek np do grillowanych mięs
Stare Garybobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą → Zupa z bobem, cukinią i ziemniakami → Pasta z bobu z koperkiem → Fasolka szparagowa z cząbrem i bułką tartą → Piersi z kurczaka w sosie z suszonych pomidorów
Oryginalny smakCzerwone porzeczki choć dość kwaśne i nie zawsze lubiane, są świetną bazą do ciasta lub wytrawnego sosu. Tym razem postawiłam na słodki wypiek, miałam ochotę na takie klasyczne ciasto z pianką. Jedynie zmieniłam spód na zdrowszy i cukier na erytrytol. Spód: 100g mąki pszennej pełnoziarnistej 100g mąki owsianej 2 żółtka 3 łyżki erytrytolu lub więcej (zależy jak słodko lubicie
Fabryka pomysłówWyśmienite danie. Uwielbiam różnego rodzaju gulasze, a ten jest po prostu przepyszny. Polecam Wam jeden ze sposobów przygotowania gulaszu, bo wiem, ze jest ich dużo. Smacznego
Przepisy Babcikwaskową nutą. Kojarzą się z lasem, z latem w pełni, ze szczęściem po prostu. Można z nich przygotować soki, nalewki, ciasta, sosy oraz koktajle i shake’i oczywiście. Dzisiejszy przepis to wspaniałe połączenie świeżego ZIMNEGO MLEKA od Robico , lodów i wspaniałych malin. Spacerek do najbliższego spożywczaka
kuron.com.pltylko na drinka. Wszystko, co do tej pory próbowaliśmy było bardzo smaczne. Składniki są dobrej jakości i ciekawie ze sobą zestawione. Cieszą mnie takie połączenia jak np. sałatka z sosem orzechowym. Dania są zawsze ładnie podane, obsługa jest miła, a wnętrze za każdym razem robi wrażenie. Chociaż warto zwrócić też uwagę na stoliki przed lokalem – świetna i pomysłowa realizacja
Pasja Smakuszybko się kończy. Jednakże, mimo powrotu z wakacji bardzo chciałabym, żeby Grecja i greckie smaki pozostały ze mną na dłużej. Mam w planach przygotowanie greckich pit z gyrosem i sosem tzatziki, souvlaków, moussaki, baklavy, czy chałwy – a wszystkimi przepisami podzielę się z Wami. Mam nadzieję, że choć w małym procencie dojdę do tych smaków, które miałam przyjemność spróbować. Dzisiaj
Be Fit Be StrongPyszna sałatka z chrupiącym kalafiorem,prosta i pyszna, musicie spróbować ,tylko 3 składniki i sos
Swojskie jedzonkociągu dnia. W sumie, jeśli nie zwracacie uwagi na gluten to możecie przygotować je z dowolnych płatków. Placki smakują tak rewelacyjnie, że ekspresowo znikają w wersji solo, bez zbędnych sosów i słodzideł. Banan idealnie komponuje się z czereśniami, a puszystą oraz wilgotną konsystencja każdego placka polubią zarówno dzieci, jak i dorośli. Polecam! (około 5 sztuk) 1/2 banana 1 jajko
Di gotujecytryny. Wstawić do lodówki, aby mięso "przeszło" przyprawami. Na drugi dzień, udka piec bez przykrycia w 225°C przez około 40-45 minut (do zarumienienia się skórki) . Gotowy sos przelać do rondelka, podgrzać i zagęścić (1/3 szklanki wody i 1 łyżka mąki pszennej). Udka przed i po upieczeniu
Ugotowaćzdecydowanie podbijają zapiekane ziemniaczki, czy to z serem , czy te, na które przepisem dzisiaj się z Wami podzielę Zapiekane ziemniaki w śmietanie to prawdziwa bomba! Nie wymagają żadnych dodatkowych sosów, czy dipów. Ja podałam je do smażonej ryby, ale były tak dobre, że w sumie ryba zeszła na drugi plan i zajadaliśmy się tylko ziemniaczkami. Ziemniaki są bardzo podobne
PatiGotujepiekarnika nagrzanego do 160⁰C z funkcją termoobiegu i parowania. Udka pieczemy godzinę, po czym nadmiar płynu ostrożnie zlewamy (ostudzony mrozimy w woreczkach do lodu- stanowi świetną bazę do sosów!), a mięso podpiekamy na złoty kolor. Podajemy na ciepło w towarzystwie surówek i ziemniaków. *Jeśli nie posiadamy piekarnika parowego, do dużej blaszki z wyposażenia nalewamy 1 szklankę zimnej wody
Kuchnia w czekoladzie