Domowy swojski przecier pomidorowy

Domowy swojski przecier pomidorowy

Domowy swojski przecier pomidorowy

Cześć! Obiecałam na Fb, że napiszę o przecierach pomidorowych własnej roboty. Jako dziecko napatrzyłam się jak mama je robi. Jako dziecko wpychałam w siebie ogromne ilości pomidorówki z własnych pomidorów….ech…Mama była mistrzynią w pomidorówkach. Każda mama robi najlepszą  Potem tylko walczymy o odtworzenie tego smaku we własnej kuchni – z różnymi rezultatami. Moja mama gotowała pokrojone pomidory a następnie przecierała przez metalowe sitko. Robiłam tak samo dość długo, do mome... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieprzyć z Fantazją

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.