sosy - 72234 przepisów (strona:2726/4816)

Sałatka z pomidorów i czerstwego chleba 150

Zapraszam do wszystkich moich  przepisów na sałatki .  Polecam Wam także: –  sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem –  sałatka gyros –  sałatka cezar z kurczakiem –  sos do sałatki –  pieczone faszerowane bataty –  sałatka z pieczonym kalafiorem –  sałatka z gruszką i gorgonzolą –  sałatka ze szparagami i jakiem –  sałatka kebab –  sałatka brokułowa

nietylkopasta.pl
Surówka z czerwonej kapusty i kopru włoskiego 180

Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zieloną cebulę drobno pokroić. W małej miseczce wymieszać sok z pomarańczy, olej, sól oraz pieprz. Pokrojone warzywa włożyć do miski, zalać sosem. Dobrze wymieszać. Surówka z kapusty czerwonej z koprem włoskim Smacznego! O czym warto pamiętać robiąc surówkę. Surówka z kopru i kapusty Kapustę jak i koper włoski poszatkowałam na szatkownicy. Jeśli

mecooks
Zapiekanka makaronowa z warzywami i kiełbasa 134

boki naczynia żaroodpornego smarujemy oliwa z oliwek bądź olejem. Przekładamy do naczynia makaron, warzywa i kiełbaskę. W misce mieszamy jajka ze śmietana, solą, pieprzem i 100 gramami startego sera. Sos wylewamy do naczynia, wszystko bardzo dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Na wierzch posypujemy pozostały ser. Przykrywamy pokrywka i wstawiamy do piekarnika na ok 40 min do zapieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Blog kulinarny S9.PL
Placek pomidorowo - fasolowy 124

Zakupiłam w Lidlu 2 puszki fasolki białej pieczonej w sosie pomidorowym. Nie miałam ochoty na samą fasolę, musiałam coś kombinować i tak oto powstał pyszny placek pomidorowo - fasolowy. Idealne danie na obiad nawet dla 4 osób bo jest pożywny i bardzo sycący. Polecam jako danie obiadowe. Placek na obiad. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Smaki Warmii i Mazur 158

naleśnikowe (bliny to cienkie racuchy z ciasta drożdżowego), ale i tak bardzo smaczne, Klopsy królewieckie – regionalne danie Prus Wschodnich. Klopsy z mięsa z młodego jelenia z dodatkiem ryby, w sosie kaparowym. Klopsy podane z zielonym orkiszem i marchewką. Bardzo ciekawe i warte uwagi danie. Maliny ze Szwajcarii Mazurskiej – idealnie mało słodki deser z własnymi malinami i serkiem z mleka miejscowych

królestwo garów
KURCZAK DUSZONY W SOSIE WŁASNYM Z DODATKIEM CEBULI I NUTĄ SŁODYCZY 133

Jeśli brakuje Wam pomysłu na przyrządzenie kurczaka to podsyłam propozycję na kurczaka duszonego w sosie własnym z dodatkiem cebulki. Jednak nie będzie to taki zwyczajny kurczak, ponieważ szybciej marynowany był w marynacie z dodatkiem miodu. Kurczak jest przepyszny, mięciutki, kruchy a "kropką nad i" jest delikatny, słodki posmak miodu. Wygląda rewelacyjnie a jeszcze lepiej smakuje :) Składniki: * około 1 kg pałek

Zrób to smacznie
Makaron z tuńczykiem w śmietanie 155

właśnie przygotowanego tuńczyka dodałam ugotowany makaron i przemieszałam. Przed podaniem danie posypałam natką z pietruszki. Notatki: * miałam puszkę tuńczyka 185 g z zalewą. * najsmaczniejszy będzie tuńczyk w oleju bądź sosie własnym Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Kapusta pieczona 129

pomidorach wody, wymieszać. Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć warstwę kapusty, następnie mięso i posypać 1/2 porcji pokrojonych papryk. Przykryć kapustą, posypać pozostałą porcją papryki. Wierzch polać przygotowanym sosem pomidorowym i posypać oregano, majerankiem lub innymi ulubionymi ziołami. Wstawić na 2 godziny do piekarnika pod przykryciem. Po tym czasie wyjąć, całość przemieszać, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Podawać

gotuj ze mną
Kurczak z grzybami i papryką 192

Piękne, pomarańczowe poranki. Otulone chłodem. Z kubkiem gorącej kawy. Czasami z cynamonem. Pozostając w moich ulubionych, jesiennych klimatach, serwuję dzisiaj szybką i prosta potrawę - kurczaka w sosie z papryką i grzybami. Wprawdzie porcja była przewidziana dla 2 osób, jednak wyszło jej na tyle sporo, że najedzą się nawet i 4. Składniki na 2 porcje: 2 filety z kurczaka 1 cebula

My simple kitchen
Gnocchi zapiekane z pulpecikami 160

Klopsiki, sos pomidorowy i mozzarella to bezbłędne połączenie. Dodajemy do tego gnocchi, zapiekamy w piekarniku i mamy pyszne danie obiadowe.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page_level_ads: true }); Gnocchi zapiekane z pulpecikami  składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko 1 żółta papryka 1/2 czerstwej bułki 1 opakowanie gnocchi 1 puszka pomidorów

Delusional Trine
Sałatka z mango i prosciutto 151

Uwielbiam takie szybkie i treściwe sałatki. Układamy na talerzu różne smakołyki, polewamy sosem i zajadamy. Jak dobrać odpowiednie składniki? zobaczcie sami poniżej. To jest naprawdę bogaty talerz, będzie na obiad i na kolację. Szybka sałatka z mango. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kaszotto z dynią i grzybami 115

jednak, którego powielić się nie da. Za sprawą dodanej szczypty serca, która absolutnie zmienia wszystko.  Tata trochę mnie kocha i zapakował część grzybów na wynos. Był z nich sos do smażonej w różowym pieprzu piersi kurczaka ze skórą, było też trochę w jajecznicy a cała reszta została wykorzystana do przepysznego kaszotto na bazie kaszy owsianej, które przygotowałam z dynią

Mango Papaja
PIECZONA BRUKSELKA Z SEREM CHEDDAR 163

Pieczona brukselka to wspaniały dodatek do obiadu, można ją połączyć z makaronem i sosem pomidorowym, lub podać z ryżem. Przepis na pieczoną brukselkę jest bardzo prosty i szybki posypane serem cheddar smakuje obłędnie. Ser cheddar możesz zastąpić parmezanem. Zachęcam Cię do wypróbowania przepisu. Składniki: 300 g brukselki 3 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu w ziarnach

Kukuleczki
Mini bezy z karmelem 137

topimy na średnim ogniu nie mieszając. Kiedy nabierze brązowego koloru zmniejszamy ogień i dodajemy masło,mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę, mieszamy przez kilka minut , odstawiamy do ostygnięcia. Podczas stygnięcia sos będzie gęstniał. Na środek bezy nakładamy krem, polewamy go karmelem, dodajemy plasterki banana skropione sokiem z cytryny i posypujemy siekanymi orzechami

Bon appetit mon amie
Grzyby w zalewie octowo-miodowej 225

Świeże grzybki leśne marynowane w zalewie octowej z dodatkiem miodu. Bardzo smaczna i aromatyczna przekąska. Tak przyrządzone grzybki możemy podać do tataru, pasztetu, wędlin, a także jako dodatek do sosu tatarskiego. Do marynowania najlepiej nadają się mniejsze, twarde i jędrne okazy podgrzybków, borowików, kozaków i maślaków.     Składniki: ok 2 kg grzybów 1,5 litra wody 2 łyżki octu

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania