prostych składników można wyczarować naprawdę wyjątkowy posiłek.Dziś przedstawiam przepis na szybką i smaczną zapiekankę makaronową z tuńczykiem w delikatnym sosie serowym. Szybka i łatwa wykonaniu, gwarantuje udany obiad nawet w tygodniu. Polecam Składniki: 200 g razowego makaronu świderki 120 g tuńczyka w puszcze 50 g sera pleśniowego
Wymiar Zdrowiagości… na imprezę… na sylwestra… na piknik Zapraszam!!! Pomysły na przekąski… ** Roladki z tortilli ** Domowe pieczywo czosnkowe ** Sałatka brokułowa z papryką ** Jajka w sosie czosnkowym Składniki: 100g makaronu w kształcie ryżu 1 opakowanie paluszków krabowych (250 g) 1 duża papryka 1 ogórek szklarniowy lub kilka gruntowych 1 puszka kukurydzy konserwowej
Kulinarne S.O.S.gości… na imprezę… na sylwestra… na piknik Zapraszam!!! Pomysły na przekąski… ** Roladki z tortilli ** Domowe pieczywo czosnkowe ** Sałatka brokułowa z papryką ** Jajka w sosie czosnkowym Składniki: 100g makaronu w kształcie ryżu 1 opakowanie paluszków krabowych (250 g) 1 duża papryka 1 ogórek szklarniowy lub kilka gruntowych 1 puszka kukurydzy konserwowej
Kulinarny S.O.S.gotowaniepatki https://m.facebook.com/gotowaniepatki/ Skladniki: 1.5 kg schabu bez kości Marynata : 4 łyżki ketchupu pikantnego 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka sosu sojowego łyżka papryki mielonej słodkiej Skworcu łyżka papryki mielonej ostrej Skworcu łyżka czosnku mielonego Skworcu 3 łyżki cebuli suszonej Skworcu 2 łyżki suszonego koperku Skworcu
Gotowanie Patkiodparowania wody, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, studzimy. Koncentrat mieszamy z solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 2. Ciasto francuskie kroimy na 8 kwadratów. Smarujemy przygotowanym sosem pomidorowym, na każdy z kwadratów wykładamy pieczarki i po 1 plasterku boczku. Sklejamy przeciwległe rogi każdego z kwadratów, posypujemy serem. 3. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut
Szefowa kuchnipominąć, ale wzbogaca smak) i wrzucamy obrane i pokrojone na półplasterki pieczarki. Smażymy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory. Całość doprawiamy do smaku solą i pierzem, smażymy. Gdy „sos” prawie całkiem wyparuje odsuwamy lekko składniki i w te miejsca wbijamy jajka. Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy do ścięcia białek. Całość dodatkowo oprószamy świeżo mielonym pieprzem i niewielką ilością
Słodkie okruszkireceptury na esencje smakowe jak syczuańska pasta z chili czy mayu - olej z palonym czosnkiem. Miłym zaskoczeniem były dla mnie przepisy na makarony - ramen, udon i soba oraz sos ponzu. Dotychczas wykorzystywałam do ramenu przyprawy i makarony kupione w sklepach internetowych, niebawem spróbuję przygotować je samodzielnie. Całość uzupełniają przepisy na przekąski czyli "małe dania", pierożki gyoza z rozmaitymi farszami
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki: 1/3 średniej dyni kawałek imbiru (50 g po obraniu) 1 puszka mleka kokosowego 1/2 mleka zwykłego sól, pieprz 1 mini papryczka chili 2 łyżki sosu sojowego groszek ptysiowy do … Czytaj dalej Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym
czarrna od kuchnikolejny pomysł na szybki do przygotowania obiad - makaron pappardelle (typu szerokie wstążki) podsmażony ze szpinakiem, łososiem i suszonymi pomidorami. Całość otulona śmietanowym sosem. Prosto i smacznie. Składniki na 2 porcje: 150 g makaronu pappardelle (szerokie wstążki) 150 g mrożonego szpinaku (w liściach) 300 g filetu z łososia 2 ząbki czosnku 6 suszonych pomidorów 1/2 szklanki mleczka kokosowego (lub śmietany
UgotowaćPieczemy do miękkości 30 - 35 minut. Orzechy prażymy na suchej patelni. 4. W blenderze miksujemy łyżkę uprażonych orzechów, musztardę, 2 łyżki oliwy, ocet i większość koperku. 5. Powstały sos mieszamy z upieczonym kalafiorem i ziemniakami. Posypujemy pozostałym koperkiem, kaparami i pozostałymi posiekanymi orzechami. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego
kruche babeczkiwspaniale smakują w towarzystwie najróżniejszych mięs. Idealne połączenie. Takie ziemniaczki często też przygotowuję na przyjęcia czy spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Wówczas podaję je np. wyłącznie w towarzystwie domowego sosu czosnkowego lub innego podobnego. Dodatek rozmarynu nadaje ziemniakom wyjątkowego smaku i aromatu. Zainspirowałam się tu przepisem na pieczone ziemniaki z bloga „Po prostu pycha” I jak zawsze
Słodkie okruszkibędzie upieczone a boczek rumiany. Pieczeń z mięsa mielonego podawać na ciepło z pure ziemniaczanym lub z pure ze słodkich ziemniaków i ulubioną sałatą. Mięso i/lub ziemniaki polać sosem i upieczonym koprem włoskim. Smacznego
Codzienne Gotowaniemałymi marchewkami, grubymi plastrami cebuli i papryki. Całość lekko spryskujemy olejem. Pieczemy około 1h 15-20 minut w 180 stopniach. W między czasie 2-3 krotnie polewamy ćwiartki powstałym sosem. Skórka ma być zarumieniona i chrupiąca. ps. Jeśli chcecie bardzo chrupko, posmarujcie wierzch odrobiną miodu. Share 0 Tweet 0 Save 0 0 Shares
Latosiowydom